,

Kawasaki celebra el 50 aniversari de la gamma Z, amb una edició especial

Amb motiu del 50è aniversari de la gamma Z, una fita gens habitual en una moto i menys encara en tota una gamma, doncs 5 dècades d’èxit comercial són molts anys, Kawasaki ha creat la sèrie Z50 Aniversari, una entrega especial que estarà representada en els dos models Z del seu catàleg.

Aquesta selecció tan especial inclourà -entre altres elements-  un disseny i una pintura exclusiva.

Des de 1972

L’any 1972 Kawasaki va estrenar el seu primer model de la família Z. Coneguda com la Súper Four Z1. Des de llavors, aquesta gamma ha estat un éxit, gràcies a les seves referències, al seu estil i a les seves excel·lents prestacions.

Així doncs, mig segle després la marca ha volgut homenatjar la gamma Z presentant dos models exclusius, ambdós amb 650 i 900 CC.

Els dos models que componen la sèrie Z50 Aniversari són: les Z900 i Z650, i les Z900 RS i Z650 RS.

La nova Z900 Z50 Aniversary

Kawasaki Z900 i Z650

Les Z900 i Z650 50è aniversari llueixen el color vermell Firecracker de la Z1100GP de la dècada dels 80. Aquest color  -que també presentava la també llegendària GPZ900R-  era el color característic de Kawasaki fa més de 40 anys.

A contrast amb aquest vermell intens, les dues naked presenten els tubs exteriors de la forquilla davantera en color daurat i el quadre del xassís en negre brillant.

Entre els molts atributs de la nova Z900, atès que de les dues, aquesta és la que inclou la dotació més completa, destacar la instrumentació TFT en color amb connectivitat intel·ligent per a enllaçar el telèfon mòbil, els diferents modes de potència integrats, el control de tracció KTRC, el selector del mode de potència (Full/Low) i tota la il·luminació de tipus LED.

Com la seva germana gran, la Z650 (model apte per a conduir-lo amb el carnet A2), també llueix un esquema de pintura de color vermell, els mateixos detalls a contrast a base de línies en blau fosc i plata i les llandes de color vermell.

La Z650 Z50 Aniversary

Degudament batejades

Com a bones Z50 aniversari, ambdues inclouen el corresponent logotip commemoratiu en daurat en el parafang davanter. A diferència de la Z900, per temes de volum la Z650 inclou el logo Z just per davant del de Kawasaki del dipòsit, mentre que la frase “50 aniversari 1972 – 2022” la té separada i una mica més a baix, en l’apèndix aerodinàmic que hi ha darrere dels intermitents davanters.

Atès que la Z900 és molt més corpulenta, la Z i la frase 50 aniversari 1972 – 2022 llueixen juntes en l’apèndix aerodinàmic que hi ha per davant del dipòsit, deixant tot sol el nom de Kawasaki presidint el lateral del dipòsit de combustible.

Recordar que, com en el cas del nom de Kawasaki del dipòsit, o de la nomenclatura del parafang davanter, tant la Z com la frase que acabem de comentar, també són de color daurat.

Kawasaki Z900 RS i Z650 RS

En segon lloc tenim les Kawasaki Z900 RS i Z650 RS, el model de tall més clàssic. Ambdues es beneficien de l’icònic patró Fireball de la Z1 original, però ho fan lluint un procés de pintat en el qual els colors caramel del dipòsit i de la carrosseria s’apliquen a base de moltes capes per aconseguir una textura més profunda i brillant.

El bastidor d’aquest model també és de color negre brillant.

Les dues cilindrades compten amb un cuir especial en als seients amb una textura diferent a la de les RS estàndard, així com amb costures de diferent color.

Les Z900RS i Z650RS també compten amb llandes de color daurat.

Kawasaki Z900 RS Z50 Aniversary

 

Finalment destacar el logotip Z50 Aniversari de la part superior del dipòsit, i les cobertes del motor dels costats esquerre i dret, decorades amb l’emblema DOHC amb un disseny clàssic específic (això últim només en el cas de la 900).

A la primavera, a Toyota Motors

Sigui com sigui, el millor és que els doneu un cop d’ull directament mirant-vos les imatges i ja de pas, que us mireu el vídeo de presentació que ha fet la marca. És breu, però podreu veure a grans trets, tot el que aquí us acabem d’explicar.

Informeu-vos-en al concessionari oficial Kawasaki per a Andorra. El trobareu en les instal·lacions centrals de Toyota Motors de l’Av. Fiter i Rossell, núm 4 d’Escaldes-Engordany. Tel +376 814 481

———

Per a més novetats, feu clic en aquest enllaç directe, o entreu des del menú superior del blog.

Fotos: Kawasaki