, ,

Kevin Petit s’emporta la Pujada Arinsal 2021

La sortida amb el Demon Car R2 d’Eudald Carbonell en primer pla

El pilot Kevin Petit (Norma M20FC-BMW), subcampió de França de 2020, va anotar aquest passat cap de setmana (dies 19m i 20 de juny), el seu nom en el palmarès de la Pujada Arinsal, cursa de muntanya organitzada per l’Automòbil Club d’Andorra.

Destacar que enguany la Pujada Arinsal ha estat la primera prova puntuable per al Campionat de França de Muntanya 2a Divisió.

Climatologia en contra

Les condicions que va imposar la climatologia al llarg dels dos dies de cursa no van donar treva ni als pilots, ni als seus equips, ni per descomptat a l’organització, que van a haver d’estar en tot moment pendents del cel.

En tot cas, això no va suposar cap obstacle perquè les diferents pujades d’entrenament o de cursa es disputessin puntualment, la qual cosa va tornar a demostrar l’excel·lent organització feta des de l’Automòbil Club d’Andorra, que va aconseguir dur a terme una nova edició impecablede la Pujada Arinsal.

Kevin Petit (Norma M20FC-BMW)

Excel·lent inscripció

El magnífic estat de l’asfalt de la CS520, que va facilitar enormement el drenatge de l’abundant aigua que inundava la carretera amb rapidesa en diferents moments del dia, va convertir-se en el millor aliat per als pilots i per a les seves màquines, que tot i estar degudament equipades amb pneumàtics d’aigua, van haver d’aplicar-se de valent. Afortunadament tot va anar impecable i sense ensurts destacables.

Divendres els 63 cotxes inscripts van superar les corresponents verificacions, moment a partir del qual tot quedava a punt per gaudir dels 4 km de recorregut fins a l’estació de Vallnord Pal-Arinsal.

Un dissabte amb triomfadors clars

El triomf en l’única pujada de competició que va tenir lloc dissabte va ser per al jove francès de 24 anys Kevin Petit (Norma M20FC). Petit treia un còmode  marge de més de 8 segons respecte del seu principal rival, Jérôme Jacquot (Speed Car GTR Evo) i de gairebé 10 i mig respecte de Cyrille Frantz (Osella PA30T), una altra de les figures presents en la pujada.

En la categoria B Ronald Garcès (Audi R8 LMS Ultra) tampoc va donar opció als dos següents classificats, Jordi Gaig (Porsche 911 GT3 R) i Stéphane Garcia (Peugeot 308 Racing Cup).

Jordi Gaig (Porsche 911 GT3 R)

En la Sèrie Nacional, Carles Puig (Renault 5 GT Turbo) va aconseguir la victòria absoluta, primera també en la categoria B, finalitzant per davant de Jean-Charles Massu (Tiga SC 81-Ford), guanyador en la categoria A.

Diumenge passat per aigua

Des del mateix començament del warm-up la pluja va fer acte de presència. Els ruixats intensos i constants que va haver-hi en les dues curses van suposar un dur desafiament per a tothom. De fet, alguns pilots van acabar optant per no sortir.

En la primera pujada del dia, categoria A, Jérôme Jacquot (Speed Car GTR Evo) feia gala dels seu domini sobre l’asfalt moll. Jacquot va aconseguir ser el millor, acabant 8 dècimes per davant de l’andorrà Edgar Montellà (Silver Car S3). Kevin Petit va acabar completant el tercer lloc.

Edgar Montellà (Silver Car S3)

En la categoria B, Stéphane Garcia (Peugeot 308 Racing Cup) s’alçava en el primer lloc després de la sortida de pista de Ronald Garcès (Audi R8 LMS Ultra).

En la Sèrie Nacional els millors van ser Marcel Muxella (Alpa F-Renault 92/categoria A) i Francesc Xavier Rodrigo (Renault 5 GT Turbo/categoria B).

Última pujada en sec

En l’última pujada i amb l’asfalt excepcionalment sec, Kevin Petit va tornar a imposar-se sentenciant definitivament la competició amb un triomf aconseguit amb molt de mèrit.  Al mateix temps, Jordi Gaig va marcar un magnífic crono que li va suposar la primera posició en la categoria B.

Quant a la Sèrie Nacional, Jean-Charles Massu (Tiga SC 81) guanyava, però Carles Puig (R5 GT Turbo) va acabar fent-se amb el triomf absolut.

Els triplets

La classificació obtinguda amb la suma dels temps de les dues millors pujades, atorgava el podi en la categoria A al trio francès format per Kevin Petit, Jérôme Jacquot i Dimitri Pereira, mentre que en la categoria B el podi va ser per a Jordi Gaig, Stéphane Garcia i Geoffroy Bouhin.

50è Ral·li d’Andorra Històric

Després d’aquest gran esdeveniment, l’Automòbil Club d’Andorra està preparant ja la seva propera cita automobilística. Serà el 50è Ral·li d’Andorra Històric, una edició que festejarà ni més ni menys que el seu mig segle de vida! La prova tindrà lloc els dies 18 i 19 de setembre.

Classificació escratx dels 10 primers classificats

  1. (5) Kevin Petit (F/Norma M20FC-BMW), 4’34”848
  2. (15) Jérôme Jacquot (F/Speed Car GTR Evo), +20”655
  3. (7) Dimitri Pereira (F/Norma M20FC), +21”511
  4. (12) Edgar Montellà (AND/Silver Car S3), +25”854
  5. (41) Jordi Gaig (AND/Porsche 911 GT3 R) 1r Categoria B, +33”354

Classificació Pujada Arinsal (Sèrie Nacional-A)

  1. (75) Jean-Charles Massu (F/Tiga SC 81-Ford), 6’24”206
  2. (77) Marcel Muxella (AND/Alpa Fórmula Renault 92), +14”421

Classificació Pujada Arinsal (Sèrie Nacional-B)

  1. (82) Carles Puig (AND/Renault 5 GT Turbo), 6’22”514
  2. (86) Francesc Xavier Rodrigo (AND/Renault 5 GT Turbo), +12”659
  3. (93) Jose Pinto (AND/Volkswagen Golf GTI), +29”760
  4. (92) Llorenç Esquerra (AND/Volkswagen Golf GTI), +32”729
  5. (97) Tomàs Mayoralas (AND/Volkswagen Golf GTI), +33”478…………………fins a 10 classificats

Podi Campionat de França

Podi Sèrie Nacional

———

Si voleu accedir a les cròniques prèvies a la competició, feu clic en aquest enllaç i accediu des del menú superior del blog

 

Info original: JAS Info Service

Fotos: ACA i Josep Maria Montaner