, , , ,

Kimera EVO37, el retorn d’un altre mite dels de Lancia

L’esportiu italià que us presentem en aquest espai de novetat premium és el resultat d’un projecte dut a terme per Kimera Automobili, un petit taller artesà situat a Ronchi, al nord d’Itàlia.

Aquest especialista es va proposar reinterpretar una exclusiva versió homologada per a carretera del Lancia 037, anteriorment Lancia Beta Montecarlo, models que gaudeixen d’un merescut capítol a la Història del automobilisme per mèrit propi. Destacar que el Lancia 037 va ser l’últim cotxe de rallyes amb tracció posterior que va coronar-se com a campió del món.

Fidel al Lancia 037

Dit això, després de molt pensar-s’ho els de Kimera Automobili finalment es van liar la manta al cap i van decidir fer una versió actual del 037 italià, equipant-lo a més com es mereix, amb un potent propulsor de 500 CV.

Fent honor al seu predecessor, el primer que crida l’atenció i delata de que es tracta, és el nom. En aquest sentit, el nou model ha heretat la xifra 037, número que el constructor ha completat amb el seu propi nom, més l’abreviatura d’evolució, donant lloc al Kimera EVO37

El cotxe ha estat desenvolupat i produït des de zero per a acostar-se el màxim possible al Lancia 037. Per aconseguir aquest resultat, la companyia va haver de seguir fil per randa els arxius originals de desenvolupament del 037 original. La veritat és que veient les imatges, el resultat obtingut no ha pogut ser millor. I és que tret dels fars o les llandes, el cotxe s’apropa molt al Lancia 037 original.

Enfrontats, el Lancia 037 (esquerra) i el Kimera EVO37 (dreta) mostra fins a quin punt se semblen

Motor del Delta S4

Entre els experts a càrrec del projecte original del 037 hi havia l’enginyer Claudio Lombardi. Lombardi va ser el responsable de desenvolupament del motor de la variant de competició amb la què la marca va disputar el WRC. A partir del seu inestimable know-how, els enginyers del nou projecte van optar per equipar el Kimera amb la mateixa mecànica d’un altre gran la marca, el bloc de 2.1 litres, turbo del Lancia Delta S4. Aquest motor desenvolupa una potència de 500 CV, amb un par màxim de 550 Nm.

500 CV i menys de 1000 kg

Quant al xassís, el Kimera EVO37 descansa sobre un bastidor tubular escortat en els seus quatre extrems per unes suspensions Öhlins, així com per un equip de frens Brembo. Per la seva banda, les llandes, d’entre 18 o 19 polzades, munten uns enormes pneumàtics Pirelli.

Amb tot, el cotxe ni tan sols arriba als mil quilograms de pes (la xifra exacta no ha transcendit).

La producció del Kimera és tan limitada, com exclusiva. Kimera Automobili només fabricarà 37 unitats, cadascuna per la estratosfèrica quantitat de 480 mil euros.

Fins a la data només s’han lliurat 2 de les 37 unitats de la sèrie. Que sapiguem, cap està prevista per a Andorra, però bé, mai se sap.

Anecdòticament, i amb això acabem, dir-vos que cada cotxe ha rebut un nom de dona. El primer, destinat a Suïssa, va ser batejat com Esmeralda i el segon, enviat a Espanya, porta com a nom, Paula.

———

Si voleu accedir a altres novetats Premium, podeu fer-ho des de la secció  del menú principal del blog, o directament mitjançant aquest enllaç.

Fotos: Kimera Automobili