,

Kona N: la nova dimensió SUV Race de Hyundai

  • El nou KONA N combina una conducció molt equilibrada per gaudir cada dia, amb les prestacions pròpies d’un autèntic esportiu!
  • Equipa un motor 2.0 T-GDI amb 280 CV i 392 NM de par màxim.
  • També inclou una transmissió de doble embragatge de vuit velocitats N DCT que li atorga un caràcter molt prestacional.
  • El SUV coreà porta les darreres funcions de seguretat activa Hyundai SmartSense i l’última tecnologia de connectivitat Bluelink®

De la mà d’Autocentre Principat, el passat 24 de setembre vam poder provar el nou Hyundai Kona N. El concessionari oficial situat a Prat de la Creu ens va cedir una unitat durant unes hores, de fet l’única que ha arribat a Andorra d’aquest SUV esportiu d’altes prestacions.

Ser o no ser?

L’acabat esportiu de la saga N, ara disponible en el Kona, ha estat desenvolupat sobre la base dels tres pilars que fonamenten la familia N de Hyundai:

  1. Ser un esportiu de primer ordre.
  2. Ser un devorador de revolts i circuits que desbordarà els nostres nivells d’adrenalina quan connectem el mode N
  3. Ser -i aquest és el seu gran atractiu- un cotxe amb el qual poguem gaudir conduint a diari.

I és que el KONA N ha estat dissenyat precisament per poder complir amb aquests  dos perfils tan antagònics a la perfecció. En tot cas, quedi clar que la tentació de pitjar el mode N estarà sempre present, doncs les ganes de conduir-lo esprement tot el seu potencial poden ser incontenibles, us ho diem per experiència!

RPM vs BPM

Per tot això, en lloc de mesurar únicament xifres, com les RPM (revolucions per minut), els de Hyundai Motor han optat per emfatitzar el plaer de conduir amb l’impacte emocional en les pulsacions per minut del conductor (BPM).

En aquest sentit, les característiques de conducció d’alt rendiment, així com un quadre d’instruments orientat a les prestacions, contribueixen en aquesta experiència absolutament esportiva!

Disseny a l’alçada

El disseny del SUV coreà reflecteix l’estètica dels autèntics vehicles d’alt rendiment. Al davant llueix la graella en forma de cascada de Hyundai, així com uns paracops davanters i posteriors amb un aspecte molt agressiu. Completa l’ADN visual el nou spoiler posterior.

El disseny del cotxe millora el rendiment aerodinàmic i de refrigeració segons el principi “la forma segueix a la funció”. I és que el seu disseny millorat confereix al nou KONA N un aspecte clarament inspirat en els circuits.

El KONA N trenca la regla de que aquest tipus de cotxes (SUV compactes) no poden ser divertits de conduir. Com a model de la familia N, el Kona supera els límits d’un SUV convencional. Pot traçar revolts  en un circuit i al mateix temps aportar confort i emoció a la conducció diària de qualsevol persona” – comentava Albert Biermann, president i director de la divisió d’I+D de Hyundai Motor Group.

Insaciable en revolts

Al Nou KONA N li encanten les carreteres revirades, per no dir els circuits! Tant és així que el logotip en forma d’N simbolitza una chicane, la part de la pista on el KONA N aconsegueix el seu màxim nivell de tracció, precisió i sensacions.

El seu potent motor turbo de 2 litres lliura fins a 280 CV i 392 Nm. La velocitat està limitada a 240 km/h, mentre que l’acceleració de 0 a 100 és de 5,5 segons

Per tal d’assolir el millor rendiment i deixant les xifres de banda, el KONA N ha millorat la seva aerodinàmica i ha rebaixat la seva altura. Això manté el cotxe assentat amb absoluta fermesa en la carretera quan la màxima tracció és capdal.

Diferencial N Corner Carving

En la mateixa línia, el diferencial N Corner Carving, un diferencial autoblocant electrònic de lliscament limitat (eLSD), millora la tracció i augmenta la velocitat en els revolts.

Els més agossarats podreu desactivar el Control Electrònic d’Estabilitat (ESC) per poder gaudir de la màxima llibertat al volant, nosaltres però, no vam fer-ho, i ganes, us ho assegurem, no ens en van faltar!

Seients de 1a!

Per garantir el més alt nivell de confort per al conductor i els passatgers, però també els millors resultats pilotant al màxim, els seients esportius del KONA N ofereixen molta estabilitat i subjecció lateral en tot tipus les situacions.

Un esportiu, un utilitari

El KONA N és també un cotxe esportiu per al dia a dia.  És ideal tant per als còmodes desplaçaments diaris, com per pilotar-lo en un circuit al límit!

En aquesta línia destacar que ofereix una àmplia varietat d’opcions de personalització en termes de rendiment i practicitat. Entre elles es troben el sistema N Grin Control, la suspensió controlada electrònicament i un sistema de vàlvula d’escapament variable per escollir entre diferents sons. També inclou una àmplia gamma de funcions de seguretat activa i d’assistència al conductor.

Capacitat en circuit

En comparació amb els cotxes dissenyats exclusivament per rodar per carretera, els models N de Hyundai passen molt de temps en circuit durant el seu desenvolupament i es proven a velocitats molt altes. Això garanteix que us regalarà un excel·lent rendiment quan el porteu a rodar en carreteres tancades o circuits.

Una nova pantalla AVN amb totes les opcions de conducció d’alt rendiment, així com funcions específiques, com el Launch Control i el Creep Off, garanteixen el màxim rendiment sobre la pista.

Durant el desenvolupament del cotxe els enginyers de Hyundai van donar molta atenció a la durabilitat i al rendiment, si no, no seria un N!

Tecnològic i molt segur

A nivell tècnic, el Kona N inclou cinc modes de conducció: Eco, Normal, Sport, N i Custom, si bé aquest últim està reservat per poder combinar un funcionament del motor, del control d’estabilitat, del so dels escapaments i de la direcció, tot asixò sobre la base de les preferències del conductor amb els ajustaments: Normal, Sport i Sport+ de cadascun d’aquests elements.

L’arsenal tècnic també inclou suspensió controlada electrònicament i un control d’estabilitat amb el mode esportiu ‘ESC Sport’, amb la possibilitat de desconnectar-ho tot.

Més enllà del diferencial N Corner Carving abans esmentat, també hi ha el sistema control de tracció específic (TCS).

En matèria de seguretat, el Kona N inclou una dotació de components més pròpia de vehicles de segments superiors, com ara l’avisador de presència d’objectes en angle mort, l’avís de presència de trànsit creuat posterior, control de velocitat de creuer adaptatiu, control de manteniment de carril, un més de col·lisió frontal, la frenada d’emergència en ciutat o l’assistent de llums llargues automàtiques, per destacar-ne els més importants.

Un esportiu SUV, un esportiu ampli

Donada la seva natura estructural, més enllà del cor que batega dins del Kona N, tenim un cotxe molt ampli en totes les places. En aquest sentit, destacar que el cotxe medeix 4,22 metres de llarg, 1,80 d’ample i 1,57 d’alt. La batalla fa 2,60 metres i el pes total del cotxe és de 1,510 kg.

Aquest esportiu disfressat de SUV té un maleter amb 361 litres de capacitat, volum més que suficient per dur l’equipatge de tots els ocupants sense problemes.

7 colors a escollir.

Respecte dels colors, el Hyundai Kona N proposa fins a 7 opcions.  Hi ha dos opcions de color blau exclusives dels models N, la Performance Blue i la Sonic Blue. Després hi ha una opció en negre anomenada Phantom Black Pearl, una en blanc Atlas White, una en gris Cyber Grey Metallic, un gris perlat fosc  Dark Knight Grey Pearl i finalment una opció en vermell anomenada Ignite Red.

Informeu-vos-en a Autocentre Principat, concessionari oficial Hyundai a Andorra. Els trobareu al carrer Prat de la Creu, 51 d’Andorra la Vella. Tel. 809 195

———

Si voleu seguir altres novetats, accediu a la secció des del menú superior, o feu clic en aquest enllaç directe.