,

KYMCO AK550: ESPORTIVITAT I ESTIL

La Kymco AK 550 és el nou escúter esportiu de gamma alta que la marca taiwanesa va presentar cap a finals de la passada tardor. De fet, durant la darrera Fira d’Andorra la Vella els de Toyota Motors, distribuïdors de la marca al Principat, en van fer la presentació oficial aprofitant l’esdeveniment.

Un dels seus punts més forts a nivell comercial és que completament equipada, té un preu de sortida que no arriba als 9.000 €, el que a part de l’excel·lent rendiment, les prestacions i els atributs que inclou de sèrie, la col·loca com la nova gran alternativa en el segment dels escúters esportius també a nivell de preu.

El panell, molt atractiu i visual, és completament digital i està format per tres pantalles. Des d’aquests tres panells digitals es controlen totes les funcions de la moto. Per exemple, les dues modalitats de conducció disponibles en funció de les necessitats o de l’estat de la carretera, és una. Per un costat hi ha la posició esportiva «Full Power», que s’indica il·luminant els laterals dels panells de control amb unes bandes de color blau. En segon lloc hi ha la posició «Rain» que té el taronja com a color de representació. Aquest és l’indicat en condicions de pluja, ja que és redueix el nervi i l’entrega de la potència, fent que esdevingui més lineal per adaptar-se a les situacions de menys adherència o simplement, per gaudir d’una conducció més suau.

I diem suau pel fet que l’AK 550 de Kymco arriba als 53,7 CV de potència a 7.500 voltes, fent que sigui la més potent del seu segment. El motor bicilíndric també és el més potent de la seva categoria i està dividit per la meitat, ja que separa els blocs de transmissió i lubricació per optimitzar la refrigeració del motor i minimitzar la pèrdua de potència.

En qualsevol cas, parlem d’una moto molt equilibrada, distribueix els 230 Kg de pes total en una proporció quasi del 50/50. Aquestes xifres combinades li han donat el millor ràtio pes/potència del seu segment, amb 4,28 KG/CV, gràcies també a la lleugeresa dels seus components.

Continuant amb l’equipament de sèrie, l’AK 550 inclou dins del complert equipament, la pantalla regulable (manualment), els punys calefactables, tres posicions per adaptar el seient a l’alçada dels lumbars, l’encesa sense clau, llums de tipus Led, obertura del seient elèctrica, sensor de pressió dels pneumàtics, dues guanteres, una amb un connector USB per a carregar el mòbil, fre d’estacionament, llum de benvinguda i el sistema aplicatiu mòbil «Noodoe», que serveix per connectar l’AK550 amb el nostre telèfon mòbil.

Aquest nou sistema permet compartir totes les dades que es vagin registrant, el temps, els llocs a on has estat, la navegació, inclús permet connectar-se amb altres conductors propers a nosaltres, o memoritzar punts com la ruta a casa, al lloc de treball, les benzineres més properes….  Totes aquestes dades les tindrem sempre al panell de gestió disponibles, inclús podem decidir el disseny dels continguts del panel de conducció central, que és el que fa les funcions Noodoe, fent-ne un de propi o baixant-nos un dels molts ja dissenyats per altres usuaris de la comunitat Kymco Noodoe AK550.

En definitiva, amb el sistema Noodoe Kymco permet que el conductor tingui una autèntica experiència interactiva entre l’AK500, els nostre amics, diferents dades d’aplicacions el mòbil i entre tots els usuaris de la comunitat Noodoe de Kymco.

Pel que fa als frens, un dels aspectes més aclamats a nivell rendiment, en el tren davanter equipa dos pinces radials Brembo mossegant discos flotants de 270 mm, mentre que al darrere equipa un disc de 260 mm. Aquest sistema de frens proposa de sèrie el sistema ABS Bosch 9.1.

Respecte a les suspensions, a la part davantera trobem una forquilla telescòpica invertida de 41mm de diàmetre amb de 120mm de recorregut, i a la part posterior un amortidor en posició horitzontal.

Acabarem dient-vos que sota del seient és poden allotjar dos casc de tipus Jet o un d’integral i que respecte de normatives, l’AK550 està adaptat a l’Euro 4.

Informeu-vos-en a Toyota Motors, concessionari oficial Kymco per al nostre país. Els trobareu a l’Av. Fiter i Rossell, 4 d’Escaldes Engordany, una mica per sota de l’hospital. Tel. 814481