, ,

LA CLIMATOLOGIA VA MARCAR EL TROPHÉE ANDROS A ANDORRA

Tot i que la prova va tornar a ser espectacular un any més, en aquesta edició 2019-20 la climatologia va marcar el Trophée Andros a Andorra.

Aurelien Panis (Elit Pro), Stephane Ventaja (ELITE)  Raul Ferré (ENEDIS) i Silvain Dabert en AMV Cup, van ser els vencedors de la prova andorrana del Trophée Andros 2019/20.

Així doncs, els pilots que arribaven a terres andorranes com a favorits no van defraudar, pujant-se al lloc més alt del podi de la prova.

El fort vent, protagonista

La climatologia va ser finalment una dificultat impossible de superar pels organitzadors.

Al final, tot i esperar fins el darrer moment, la jornada de divendres es va haver de suspendre a causa del fort vent.

En el seu afany de recuperar la competició, l’organització va canviar els horaris de dissabte per poder encabir ambdues jornades el dissabte.

Tot i això, davant d’unes previsions que seguien augurant condicions adverses de cara a la tarda de dissabte, es va acordar amb els participants començar a partir de les 8.00 am.

Al final es va poder completar el programa, encara que amb certes dificultats. La boira i el sol es van anar intercalant, malgrat que tal i com s’havia anunciat, en la recta final va aparèixer de nou el fort vent.

En ELITE PRO, espectacular duel familiar!

Després del triomf aconseguit en el meeting inicial de ValThorens, Aurélien Panis (Audi A1 Saintéloc Racing) arribava a Andorra com a líder destacat i en conseqüència, com el pilot a batre.

A priori, el seu gran rival eren l’actual campió de l’Andros, Jeann B. Dubourg (Renault Zoe DA RACING) i Yann Ehrlacher (Yvan Muller Racing).

En aquest cas les previsions no van complir-se. El gran rival d’Aurélien Panis va ser ni més ni menys que Olivier Panis el seu pare (Sebastian Loeb Racing), pilot de Fórmula 1 entre els anys 1994 i 2005: I és que l’ex-pilot es va mostrar molt competitiu i en forma.

El guanyador en ELITE PRO, Aurélien Panis

El duel va saldar-se per 1 punt de diferència a favor d’Aurélien, després de superar al seu pare en les mànigues qualificatives i les finals. Això sí, va ser superat pel seu pare en la Súper pole.

Va acompanyar a la família Panis en el podi final d’aquesta prova el campió Dubourg. Al volant del seu Renault Zoe, Duborg va repetir la 3a plaça aconseguida a ValThorens.

Stéphane Ventaja repeteix triomf en ELITE

Stéphane Ventaja, pilot de l’Audi 1 número 12 preparat per Saintéloc, va aconseguir reforçar la seva posició de líder en la provisional de la categoria Elite.

Ventaja va començar la primera carrera a Valthorens amb dubtes, però un cop va iniciar-se la competició, els dubtes van esvaïr-se completament i va endur-se la victòria. A Andorra el seu domini va tornar a ser total, De tal forma que el pilot suma ja dos triomfs de dos!

Stéphane Ventaja va repetir triomf en ELITE

Ventaja va tenir com a rivals directes al seu company d’equip,  Julien Febreau (Audi 1) i a Sylvain Pussier (Peugeot 208).  Precisament aquests dos pilots van protagonitzar un bonic duel per la segona plaça. Al final Febreau va ser qui va endur-se el segon lloc.

1. Stéphane Ventaja, 61 punts
  2. Julien Febreau, 55 punts
  3. Sylvain Poussier, 54 punts
  4. Jérémy Shary, 52 punts
  5. Gerald Fontanel, 51 punts

Raül Ferré s’endú el Trofeu ENEDIS

La competició reservada als convidats del Trophée Andros va tenir com a vencedor l’andorrà Raül Ferré, pilot el programa dels Joves Pilots de l’Automòbil Club.

Amb un crono de 2’41”288, Ferré va aconseguir la primera posició en la suma de la puntuació de les dues mànegues disputades.

Al final del meeting, l’andorrà ens comentava així la seva participació:

“He sortit a donar-ho tot des de l’inici. Quan em donen l’oportunitat de competir intento fer-ho tan bé com sigui possible, això sí, sense cometre errors i cuidant al màxim la mecànica. Comparant els cronos crec que estic entre els millors de la categoria. M’ho he passat molt bé”

Raül Ferré, guanyador en ENEDIS, en plena traçada.

En AMV Cup triomf clar de Sylvain Dabert

Fa un any Vivien Gonnet donava la sorpresa a Andorra. El francés derrotava al 7 vegades campió de la categoria Sylvan Dabert.

Enguany la revenja Dabert va ser incontestable. I és que amb la nova Husqvarna va aconseguir un triomf molt clar al Port d’Envalira.

Gonnet no li va posar gens fàcil les coses, però Dabert va acabar guanyant en la final.

Ja en la Súper Final Dabert va recuperar els punts perduts respecte del seu rival i va proclamar-se campió.

Els representants andorrans participants en la prova no van poder seguir el ritme dels especialistes francesos que disputen habitualment les proves de la AMV Cup.

Al final, Cristian España i Marc Font van creuar la línia de meta en la 13a i 18a posició respectivament.

Classificació

1. Syvain Dabert, 55 punts
  2. Vivien Gonnet, 49 punts
  3. Maxime Emery, 44 punts
  4. Germain Vincenot, 44 punts
  5. Julien Colomban, 30 punts

Àlex Bercianos: “Ha estat un Andros molt complicat”

Un cop acabada la prova, Àlex Bercianos, director del Circuit Andorra, comentava que les jornades viscudes aquest cap de setmana han estat especialment dures, donat que “en aquesta ocasió el gran esforç de l’equip de pista no ha tingut la recompensa merescuda. Tots han treballat molt, però les condicions climatològiques no han deixat que aquest treball es veiés reflectit en la competició. Contra les inclemències del temps no podem lluitar.  En la propera edició esperem tenir més sort”

Després de les cites de ValThorens i Andorra, el Trophée Andorra farà la pausa nadalenca de rigor. Reprendrà l’activitat a Isola 2000 els dies 9 i 10 de gener.

Per seguir la resta de notícies dels nostres corredors, feu clic en aquest enllaç

Info/fotos: Fotoesport