,

LA DURESA DE LA 2ª ETAPA DEL MERZOUGA NO ARRONSA LLOBERA

Els més de 307 quilòmetres de la segona etapa del Merzouga han estat, a més d’interminables, extrems de principi a fi. Aquest ha estat el repte que li va tocar superar ahir, dia 2, a Margot Llobera. 

Encara així, la Margot, imparable, va enfrontar-se a les dunes de les dues especials de l’etapa amb determinació, seguretat i una excel·lent actitud, fins creuar, això sí, molt cansada, la línia de meta. 

Dues especials dures

La primera especial, de 86 quilòmetres, discorria gairebé íntegrament per Erg Chebbi. La segona, amb més de 120km, apart de més llarga era molt més tècnica i requeria una navegació extremadament complexa. 

Malgrat tot, el dia va transcórrer sense incidències per a la pilot andorrana, que va portar la seva KTM intacta fins a la meta.

“Avui (ahir dia 2) estic realment cansada, ha estat un dia extremadament dur. Hem tingut de tot: dunes tallades molt toves, camins de fesh-fesh amb molta pedra, trialeres, pistes amb pedres i pols… La veritat és que hem trobat llocs complicadíssims.”

Víctor Eleuterio / Fotop / ASO

La navegació, clau

Quant a la complexitat de la navegació, Llobera comentava que  “La navegació ha estat una bogeria. En el primer tram he anat molt bé, molt còmoda, encara que en la segona part ja he sofert més, sobretot gairebé al final, on no trobava un dels waypoints i on he perdut gairebé una hora perquè m’he desorientat. Finalment he recordat els consells de Miguel Puertas i m’he pujat a una muntanya per poder localitzar la pista correcta. Així que he aconseguit sortir”

Actitud envejable

En tot cas, Margot segueix entusiasmada i pletòrica. Malgrat la duresa, el seu somriure i bona actitud continuen sent els trets que tan la caracteritzen des de sempre.

“Malgrat haver estat un dia complicat, estic molt contenta. Cada dia que supero aprenc moltíssim i sé que tot aquest sofriment m’ajuda a crèixer i millorar com a pilot”

Esperem impacients rebre avui el resum del tercer dia de competició. Tan bon punt arribi, el publicarem. Serà la tercera etapa, es a dir, l’etapa central a partir de la qual s’apropa poc a poc el final de la competició.