,

La marca xinesa BYD desembarca a Europa amb tres models

La berlina HAN és un dels tres models del catàleg europeu de BYD

El BYD ATTO 3, el TANG i el HAN, són els models amb els què BYD s’està endinsant al mercat europeu, sent Espanya i el Regne Unit els darrers països en els que s’ha s’implantat.

La majoria de vosaltres haureu vist a les xarxes socials -en les què estan molt actius-  diferents vídeos amb models de la marca xinesa BYD, sigla que significa “Build Your Dreams”. Aquesta marca es propietat d’una multinacional xinesa, entre altres, l’únic fabricant de la indústria de l’automoció al món que dissenya i fabrica els seus models integrament, és a dir, a part dels vehicles pròpiament dits, també fan les bateries, les transmissions electrificades, les unitats de control..etc. De fet, pel que fa a bateries, BYD és un dels fabricants més importants al món.

Precisament, la implantació del mercat de vehicles electrificats és el que els ha obert les portes d’entrada a Europa. Primer la marca va entrar als mercats dels països nòrdics com Noruega, Dinamarca i Suècia. Tot seguit van entrar amb molta força als Països Baixos, Alemanya, França, Bèlgica i Regne Unit. Doncs bé, ara ha estat el torn d’Espanya, on la marca té un important pla d’implantació que ha començat amb dos concessionaris, un a Madrid i l’altre a Barcelona. 

Trencant esteorotips

Val a dir que des de sempre, tot allò que ve de la Xina  -millor dit, venia- era sinònim de poca qualitat i barat, potser per culpa que aquesta va ser la primera estratègia seguida pels comerciants xinesos establerts a Europa, propietaris dels incontables basars de tot a 100 o de les botigues de còpies de pràcticament qualsevol cosa i que qui més qui menys, tots hem comprat alguna vegada.

L’interior del BYD HAN, desborda acabats de gamma alta per tots costats

El cert és que per una cosa o l’altre, tot el que és ‘made in China’ implica quasi sempre poca qualitat. Aquest ha estat el principal handicap amb que s’ha trobat la indústria de l’automòbil xinès a l’hora de desembarcar a Europa. En tot cas, també s’ha de dir que en temps rècord estan aconseguint que això quedi en l’oblit. I és que gràcies a la gran qualitat dels seus vehicles, en molts casos fins i tot superior respecte del que ofereixen algunes marques europees, les coses estan canviant. Per acabar d’adobar-ho, aquesta qualitat ve recolzada per un gran equipament de sèrie i per un lineal de preus tot inclòs, molt competitiu!

2 SUV i una berlina

Dit això, de moment els de BYD han desembarcat amb dos models de tipus SUV, l’ATTO 3 i el TANG i una gran berlina, la HAN.

Més enllà de l’autonomia, superior en tots els casos als 400 quilòmetres, la qualitat de fabricació és molt alta. En això s’ha de sumar el complet equipament en termes d’assistència, seguretat, confort i connectivitat.

Si a tot això afegim un lineal de preus molt competitiu, la cosa no serà fàcil a l’hora de decidir-nos per una marca, diguem-ne tradicional, o una xinesa, com ara BYD.

Les males llengües diuen que un cop els tenim al davant i comprovem de primera mà com són, molts dels dubtes que podem tenir s’esvaeixen. La veritat és que estem a l’espera de poder baixar per conèixer-los en primera persona en un test. Quan el fem, en tornarem a parlar amb més certesa. 

BYD a Andorra

De moment, aquí a Andorra, que nosaltres sapiguem encara no hi ha ningú que estigui treballant per dur al Principat aquesta o qualsevol altra marca de les moltes que hi ha provinents de la Xina. Per tant, al menys per ara, per proximitat haureu d’adreçar-vos als concessionari que teniu a Barcelona.

El cert és que hi ha moltes marques on escollir i totes són prou interessants! En tot cas, segur que tant BYD com tantes altres aniran arribant a Andorra directa o indirectament, és només qüestió de temps!

———

Si voleu accedir a d’altres novetats elèctriques o híbrides, podeu fer-ho des de la secció “Green Cars” del menú principal del blog, o directament des d’aquest enllaç.

BYD ATTO 3

Interior ATTO 3

El SUV de 7 places, BYD TANG

Interior BYD TANG