, ,

TOT I LA SITUACIÓ, L’E-TROPHÉE ANDROS TORNA A LLUIR

Les instal·lacions del Circuit Andorra han estat l’escenari en el qual l’e-Trophée Andros ha tornat a viure una nova edició. Han estat dues jornades espectaculars en les quals la igualtat ha estat el denominador comú fins el final.

Entre els ELITE PRO, amb sengles triomfs, Aurélien Panis i Yann Ehrlacher han presentat la seva candidatura de cara al títol. En ELITE la cosa està més renyida i es planteja una lluita generacional amb tres veterans il·lustres: Gerald Fontanel, Margot Lafitte (tots dos guanyadors a Andorra) i Sylvain Pussier. Tots tres se les hauran de veure contra els impetuosos Jerémy Sarhy i Nathan Biel, pilots que amb només 21 anys han demostrat un excel·lent pilotatge.

En la categoria ENEDIS Trophée Andros, el gran protagonista va ser el pilot de l’ACA Esport, Raul Ferré. L’andorrà no es va veure apretat en cap moment pels seus rivals. Tant va ser així que Ferré va endur-se el triomf tant divendres com dissabte.

Max Mamers elogia la prova.

Una vegada arribats a les instal·lacions del Pas de la Casa, els participants van assistir al tradicional brífing de principi de temporada que va donar Max Mamers, màxim responsable de 2MO Organisation.
A part de presentar les novetats d’aquesta edició 2021, Mamers va tenir unes paraules d’elogi per a l’organització andorrana:

”Alex Bercianos i el seu equip no han deixat de treballar durant aquestes setmanes per poder tenir les instal·lacions en un estat immillorable, tot i que la autorització definitiva per celebrar el meeting no va arribar fins fa una setmana

Un traçat per jornada!

Per primera vegada en un meeting del Trophée Andros, la prova andorrana va preparar un traçat diferent per a cadascuna de les jornades. Això no s’havia fet mai en els 32 anys d’història de l’Andros.

En aquest sentit, l’esforç que ha fet tot l’equip organitzatiu del Circuit Andorra va rebre el reconeixement tant dels màxims organitzadors del e-Trophée Andros, com  dels equips participants. Així ho comentava Àlex Bercianos, responsable de les instal·lacions i cap de l’organització a Andorra:

“La reconfiguració del traçat de la segona jornada ha estat una mesura que s’ha pres per garantir unes condicions òptimes tant pels pilots com de cara als patrocinadors. A més, els pilots han tingut la possibilitat de competir en dos traçats diferents en un mateix meeting” 

1r meeting

Aurélien Panis repeteix triomf en ELITE PRO

Aurélien PANIS (Audi A1 Saintéloc Racing), actual campió de l’e-Trophée Andros, va començar la defensa del títol aconseguint un nou triomf.

Aurélien Panis

El més jove de la saga Panis no no va tenir fàcil, Yann Ehrlacher (Dupessey AS01), nebot de Yvan Muller, 10 vegades guanyador del Trofeu, va lluitar fins el final per sumar en el seu palmarès esportiu el quart triomf parcial.
Malgrat guanyar en la Súper Final de la categoria, al ser el millor en les mànegues qualificatives i en la Súper Pole, l’avantatge de Panis va resultar decisiu.

Nathanaël Berthon (Peugeot e208), guanyador de la categoria Elite l’any 2017, va pujar al tercer graó del podi.

Classificació:

  1. Aurélien Panis, 67 punts
  2. Yann Ehrlacher, 61 punts
  3. Nathanaël Berthon, 58 punts
  4. Jean B. Dubourg, 55 punts
  5. Nicolas Prost. 52 punts.

Margot Lafitte guanya en ELITE

Margot Lafitte, una pilot amb molta experiència i amb un cognom il·lustre va passar de no tenir cotxe per competir, a ser la primera guanyadora de la temporada en la categoria ELITE.

En primer pla, Margot Lafitte

I és que la pilot al final va trobar un lloc en l’equip de Sebastian Loeb. Precisament el seu jove company d’equip, Jérémy Shary, va ocupar amb tan sols 21 anys la primera posició de la classificació parcial. A només 2 punts del seu company, la segona posició va ser per a Lafitte.

Un error del jove Shary en la sortida va donar l’opció a Lafitte i a Poussier per poder lluitar per un triomf que al final va anar a parar al palmarés esportiu de la filla de Jacques Lafitte. Shary i Poussier van completar el podi.

Classificació:

  1. Margot Lafitte, 57 punts
  2. Jérémy Sahry, 56 punts
  3. Sylvain Poussier, 55 punts
  4. Nathan Bihel, 54 punts
  5. Gerald Fontanel, 52 punts

Ferré en ENEDIS Trophée Andros

Raul Ferré (Loxam) va aconseguir repetir novament el triomf aconseguit fa un any. Ferré, que ja va ser el millor en les mànegues qualificatives, va aprofitar la seva situació de privilegi al capdavant de la graella de sortida per situar-se al capdavant des de l’inici. Així doncs l’andorrà va aconseguir un triomf incontestable.

On sí que es va viure molta més rivalitat i emoció  va ser de cara a la segona posició. Edgar Montellà i Àlex Español “Sito” van mantenir un duel emocionant, amb virolles incloses, que al final va decantar-se a favor de Montellà.

Raul Ferré comentava abans de rebre el trofeu de guanyador que ”tot ha sortit bé. No hi ha hagut cap contratemps. Ara l’objectiu és intentar millorar de cara a la prova de demà  –dissabte 19-  i intentar repetir el triomf.

Raul Ferré

Per a Edgar Montellà la jornada va ser més complicada:

M’ha costat adaptar-me al cotxe. Mantenir-lo en la pista no ha estat fàcil. Amb tot, està sent una bona experiència i l’estic gaudint molt” 

Per la seva part Àlex Español “Sito” es mostrava molt crític amb la seva actuació: “He tingut la segona posició al meu abast, però una virolla en la penúltima volta m’ha deixat sense opcions. De totes maneres estic content de com ha anat aquesta jornada, amb una mecànica molt diferent a l’habitual.

Classificació:

  1. Raul Ferré, 37 punts
  2. Edgar Montellà, 33 punts
  3. Àlex Español, 30 punts
  4. Cessar Gazeau, 27 punts
  5. Doriane Pin. 27 p.

2n meeting

Espectacular triomf d’Ehrlacher en ELITE PRO

En la jornada de divendres va quedar-se a un pas del triomf, però Yann Ehrlacher va continuar confiant en aconseguir el seu objectiu. Quan semblava que ho tenia més complicat , Ehrlacher va protagonitzar una espectacular final que el va portar per primera vegada al graó més alt del podi andorrà.

El cert però, és que les diferències van ser mínimes. Van completar el trio de guanyadors del segon meeting de l’Andros a Andorra, Jean B.Dubourg, a 1 punt del guanyador, i Aurélien Panis a dos.

Destacar l’actuació de Panis. Malgrat tenir un hàndicap de 60 kgs conseqüència del triomf del dia anterior, va aconseguir igualment situar-se en el podi.

Una altra actuació del segon meeting digna d’esment va ser la de Franck Lagorce, una de les llegendes del Trophée Andros. Als seus 52 anys va ser el millor en les mànegues qualificatives. En la final però, no va poder concretar la seva gran actuació. Al final va fregar el podi quedant-se en una excel·lent 4a posició.

Yann Ehrlacher

Classificació:

  1. Yann Ehrlacher, 61 punts
  2. Jean B. Duborug , 60 punts
  3. Aurélien Panis, 59 punts
  4. Franck Lagorce, 57 punts
  5. Olivier Pernaut. 55 punts

En l’ELITE, Gerald Fontanel

Gerald Fontanel, un altre gran veterà de l’automobilisme francès, va frenar en sec l’ímpetu de dos compatriotes seus, Bihel i Sarhy, ambdós pilots amb un futur molt prometedor.

Dissabte Fontanel va completar una excel·lent actuació. Va dominar tant les mànegues qualificatives com la final, aconseguint el triomf en la prova i el lideratge provisional de l’Andros.
Nathan Bihel i Jeremy Sahry van fer segon i tercer respectivament.

Classificació:

  1. Gerald Fontanel, 61 punts
  2. Nathan Bihel, 55 punts
  3. Jeremy Sahry, 54 punts
  4. Margot Lafitte, 52 punts
  5. Sylvain Poussier, 51 p.

Gerald Fontanel

Raul Ferré repeteix en ENEDIS

Dissabte Raul Ferré va tornar a endur-se un clar triomf en la categoria ENEDIS.
Edgar Montellà també va repetir enduent-se la segona posició, mentre que la tercera va ser per a la jove pilot de 16 anys, Doriane Pin.

Àlex Machado el tercer pilot del ACA Esport que participava, no va tenir tanta sort com els seus companys. Machado va finalitzar la seva actuació entre els ENEDIS Tophee Andros en una 6a posició, una posició que quedava lluny del seu objectiu inicial. D’aquesta manera ens ho explicava:

“No he aconseguit adaptar-me ni al vehicle ni a la conducció que cal mantenir en aquests traçats. És molt diferent a la conducció a la què estic acostumat en el kàrting o en les fórmules. De tota manera estic molt content amb l’experiència”

Classificació:

  1. Raul Ferré, 37 punts
  2. Edgar Montellà, 31 punts
  3. Doriane Pin, 30 p., 4. , 55 punts
  4. Margot Lafitte, 28 punts
  5. Cessar Gazeau. 27 punts

Al final, satisfacció general

Una gran satisfacció acabar les dues jornades rebent tants missatges positius” – aquestes eren les paraules de Bercianos al poc d’haver acabat aquest nova edició 2021 de l’e-Trophée Andros.

El cert és que si organitzar un meeting de l’e-Trophée Andros en condicions normals ja és un repte, haver-ho fet amb les condicions derivades de la crisi sanitària haurà estat molt complicat per a l’organització del Circuit Andorra. El cert però, és que com sempre, el resultat ha estat impecable.

En aquest sentit, Bercianos va comentar que “la present edició ha tingut unes connotacions molt particulars que han augmentat encara més la seva dificultat. Crec que un desafiament d’aquestes característiques no es pot afrontar en solitari. Així doncs, és d’agrair la confiança que han dipositat en nosaltres tant el Ministeri de Sanitat com el d’Esports al donar-nos llum verda per poder fer l’esdeveniment”

Els pilots de l’ACA Esport

També cal destacar el suport dels patrocinadors, imprescindibles per poder tirar endavant l’organització d’aquesta complicada edició 2021.

Bercianos va concloure les seves declaracions destacant que “amb una situació sanitària tan complicada com l’actual, no era fàcil afrontar amb plenes garanties  l’organització d’un esdeveniment d’aquesta magnitutEl disseny del protocol sanitari, tot i l’exigència que implicava ha estat tot un èxit. Han fet uns 500 tests covid19 i sobretot no s’han escatimat esforços perquè la seguretat del personal que ha treballat per tenir-ho tot a punt, fos total”

Una vegada acabada amb èxit la 32a edició de l’e-Trophée Andros, Max Mamers i el seu equip es prenen un respir per carregar bateries.

Els dies 8 i 9 de gener la competició arribarà a Isola 2000 amb la disputa del segon meeting de l’e-Trophée Andros2021.

Info original/fotos: Fotoesport

Per accedir a la secció de notícies esportives dels nostres pilots en l’àmbit internacional, feu clic en aquest enllaç