, ,

La Pujada Arinsal obrirà el campionat francès de muntanya

Després de les diferents anul·lacions i canvis de data, finalment la Pujada Arinsal, prova que organitza l’Automòbil Club d’Andorra, es disputarà els propers 19 i 20 de juny.

Puntuable pel Campionat de França

Aquesta serà la primera cursa puntuable per al Campionat de França de Muntanya 2a Divisió, fet que li dóna una major importància. Això farà que alguns dels pilots que disputen el campionat absolut també estiguin a Arinsal per tal de posar a punt les seves màquines.

Després de la Pujada Arinsal, el certamen francès continuarà una setmana més tard a La Pommeraye.

Més de 60 inscrits

La inscripció, que es tancarà aquesta mateixa setmana, compta ja amb més de 60 vehicles, una xifra que pot augmentar en els darreres dies. Entre els inscrits destaquen noms molt importants, com és el cas dels subcampions de França de Muntanya de 2a divisió, Ronald Garcès (Audi R8 LMS Ultra/Sèrie B) i Kévin Petit (Norma M20 FC V8/Sèrie A); i en especial el de Cyrille Frantz (Osella PA30), subcampió francès absolut . També hi ha inscrita Marie Cammares (Tatuus FR2000), la dona més ràpida de la muntanya a França.

Pel que fa a participació local, la principal representació vindrà de la mà de la cantera del programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra.  De fet, actualment és en aquesta l’especialitat en la què l’entitat està enfocant els esforços d’aquest programa de promoció.

En aquest sentit, els tres pilots que prendran  la sortida seran, Raül Ferré (Silver Car CS CM-Pro), Edgar Montellà (Silver Car S3 CM-Pro) i Marc Solsona (Speedcar GTR Evo/Pep Motor CM-Pro).

Destacar que tots ells han signat un inici de temporada molt bo: Ferré va acabar segon a la Pujada al Fito del Campionat d’Espanya, Montellà i Solsona, estan disputant el Campionat de Catalunya, de fet van acabar en el quart i vuitè lloc  respectivament en la Pujada a La Trona.

També estarà present el jove pilot Àlex Español (Renault Clio Rally 5), que tot i participar habitualment en ral·lis, també ho farà a la Pujada Arinsal.

Al bell mig d’Arinsal

Totes les pujades d’entrenaments i les tres de cursa es correran a la carretera CS520 d’Arinsal, entre les fites 0,300 i 4,300. En total seran 4 km amb un desnivell mitjà del 8,9%. Com habitualment, el parc de sortida i el village de la prova estaran situats en ple centre d’Arinsal.

Nova sèrie Nacional

La Pujada Arinsal està oberta a qualsevol vehicle que no compleixi la normativa francesa, ja que és podrà competir en una categoria creada especialment per l’Automòbil Club d’Andorra. Serà l’anomenada ‘Sèrie Nacional’. Aquesta categoria  permet que monoplaces, biplaces, grans turismes, turismes o vehicles clàssics de qualsevol mena puguin participar tenint classificacions i premis específics.

Estat epidemiològic al mínim!

Els espectadors seran especialment benvinguts donat que el principat d’Andorra gaudeix actualment d’una situació epidemiològica molt bona.

Com sempre, des de l’organització s’oferiran les màximes facilitats per tal que la cursa pugui ser seguida amb total comoditat i amb els màxims serveis possibles, com  ara aparcaments en els llocs indicats d’Arinsal i tota l’hospitalitat del país en general i de la vila d’Arinsal en particular. I és que com en les dues edicions anteriors, el pàdoc estarà situat en ple centre d’Arinsal, cosa que permetrà als presents poder gaudir dels hotels, establiments, serveis i restaurants de la vila.

La base de la competició s’ubicarà a l’Ushuaia Mountain Hotel, just al costat del punt de sortida de la pujada.

Telecadira Josep Serra

Un element magnífic per al seguiment de les diferents fases de la cursa serà el telecadira ‘Josep Serra’, que estarà en funcionament per al servei exclusiu de l’espectador durant els dos dies de competició. Aquest telecadira connecta la sortida amb l’arribada de la pujada.

Per a més informació feu clic en aquest enllaç

Info original: JAS Info Service

Fotografies: ACA (Josep Maria Montaner)