,

Lamborghini Countach “the icon reborn”: una icona neix, no es fa!

Què significa ser una icona?  És més, existeix una fórmula màgica per arribar a ser-ho? El Lamborghini Countach és, per definició, un dels models més icònics de la història de la marca i del món de l’automòbil. 

En un any en el qual, de la mà de Polo Storico, ha arribat la reconstrucció del primer Countach l’LP 500, i ha tingut lloc la presentació del nou Countach LPI 800-4 -la seva exclusiva versió contemporània, nascuda com a homenatge al llegat de la factoria italiana, on el disseny visionari d’aquel mític model s’uneix a la tecnologia del futur-  han conclòs les celebracions del 50è aniversari del Countach LP 500. 

Ponència d’excepció

Com a gran colofó, la marca del brau va organitzar una ponència sobre l’excel·lència, en el sentit més estricte i pur de la paraula, recolzant-la amb diferents activitats immersives i experiencials que ajudessin a descobrir i conèixer en profunditat el Centre Stile i el Polo Storico Lamborghini.

L’esdeveniment va començar amb una presentació conduïda per Stephan Winkelmann, president i CEO de Lamborghini. A partir de la intervenció de Winkelmann, l’acte va continuar amb un debat en el què van participar algunes de les figures més influents de la companyia: Federico Foschini, director de màrqueting i vendes i supervisor de les activitats de Polo Storico Lamborghini; Maurizio Reggiani, director tècnic i membre del Comitato dei Saggi (comitè de savis) de Polo Storico, i Mitja Borkert, director de disseny. 

A ells va unir-se un convidat d’excepció, el Sr. Stephen Bayley, escriptor, restaurador, crític, expert en disseny i fundador del Design Museum de Londres

Bayley va ser l’encarregat  d’obrir el debat, tot explicant el concepte de clàssic. 

Un clàssic definitiu i universal

Segons Bayley “és una cosa definitiva i universal, en la qual, per definitiu entenem un concepte que va més enllà del pas del temps. Universal, és quelcom que li agrada a tothom”

Podem reconèixer una ciutat pels edificis del seu skyline, com per exemple, París amb la seva Torre Eiffel; Florència amb el Duomo i el seu campanar o Londres amb el Big Ben. El disseny d’aquestes obres és tan extraordinari i tan poderós que fa que aquests edificis siguin diferents a tots els altres. La seva forma no pot millorar-se, però sí que es poden desenvolupar alguns detalls, mantenint però, intacte el concepte bàsic. Això és el que penso al veure l’LP 500 de 1971 i el nou Countach LPI 800-4, un al costat de l’altre. Són cinquanta anys d’història cara a cara”

Superesportiu atemporal

“Hi ha obres d’art per les quals no passa el temps: el disseny del Countach és una d’elles – Així va descriure l’estil d’aquesta icona de l’automòbil Mitja Borkert, director de disseny de Lamborghini. “El seu tret més característic està dictat per una única línia longitudinal que connecta visualment la seva part davantera i la posterior. És una inspiració perfecta, ja que encara que la resta canviï, és un element de continuïtat visual entre el passat i el present. És la suma dels elements de disseny que es troben en l’ADN de Lamborghini”- va afegir.

Un esportiu que enamora a tothom

Per la seva banda, Federico Foschini va comentar que  “la reconstrucció del primer Countach va portar 25 mil hores de treball i estudis. Va implicar a tots els departaments de l’empresa”

”Enguany, volíem recrear el prototip LP 500 de 1971, el mateix cotxe que després d’anys de proves en carretera, va ser destruït en les proves necessàries per poder obtenir l’homologació. Poca gent el va veure en persona, però va enamorar a tothom per mitjà de les fotografies. El més sorprenent ha estat el fet que hagi atret a persones de diferents generacions, tot i tenir gustos oposats, o que defineixin la bellesa de manera diferent

Per a Maurizio Reggiani, que recorda l’enorme impacte que va tenir el Countach LP 500 en la seva vida i en el seu creixement professional, el nou Countach LPI 800-4 té totes les característiques necessàries per formar part de l’imaginari col·lectiu. Segons Reggiani, la fórmula tècnica de l’LP 500, amb el seu motor V12 en posició longitudinal en la part posterior i la caixa del canvi situada en la part davantera, va donar lloc a una nova forma de concebre els superesportius, tant en termes de disseny com de prestacions. Les portes d’obertura vertical, que van debutar en l’LP 500, i la disposició mecànica, s’han mantingut sense canvis, confirmant l’elecció originalEl Countach LPI 800-4 incorpora tecnologia moderna, materials compostos, característiques aerodinàmiques millorades i un motor híbrid de 12 cilindres equipat amb un supercondesador. També inclou la tracció a les quatre rodes.  Aquests elements però, no han canviat l’esperit del Countach original”.

112 unitats, totes venudes

Del Countach LPI 800-4 es produiran un total de 112 unitats. Totes ja s’han adjudicat i es lliuraran al llarg d’aquest pròxim any. 

Aquestes 112 comandes acceptades entre l’allau de sol·licituds, corresponen als clients més fidels de Lamborghini, i entre aquests, aquells que -butxaca al marge- ja posseeixen un Countach original i en perfecte estat de conservació. 

Un cop surti al mercat, o quan falti poc perquè ho faci, en parlarem amb tot luxe de detalls.

———

Per a d’altres entrades de la secció Premium Cars, feu clic en aquest enllaç, o accediu a la secció des del menú superior del blog.

 

Font: Lamborghini / Newspress