, ,

Lamborghini Revuelto: el primer híbrid endollable de la marca del brau

Lamborghini Revuelto és el nom del nou superesportiu de la marca de Sant’Agata Bolognese, un vehicle que a més de substituir l’Aventador, ho fa lluint la preuada etiqueta ECO.

I és que el més interessant d’aquesta nova creacció dels italians ho tenim en que malgrat equipar un motor V12 i tenir una potència de més de mil cavalls, pot presumir de poder circular per les grans ciutats com qualsevol model elèctric o híbrid utilitari, doncs com ells es apte per dur  l’etiqueta ECO.

Nou capítol

Això és així perquè com altres superesportius, el Revuelto inclou molt més que el 12 cilindres en V al servei d’un esplèndid motor de gasolina, Paral·lelament en això, la seva configuració mecànica afegeix fins a tres propulsors elèctrics. Per tant, més enllà de la novetat que sempre suposa un nou model de Lamborghini, en aquest cas la bona nova encara té més importància, doncs estem davant del primer HPEV (High Performance Electrified Vehicle), que ve a ser el mateix que un PHEV, però de molt alta volada!

Si qualsevol creació dels del brau italià ocupa un esgraó important en la història de l’automobilisme esportiu de luxe, el Revuelto ocuparà quatre: un per ser un nou model, un altre per ser el primer equipat amb un propulsor electrificat, un més per haver nascut l’any del 60è aniversari de la marca i un quart per ser -al menys en teoria- el darrer model equipat amb el motor V12 atmosfèric sota el capó.

ADN inconfussible

El disseny general del Revuelto -un disseny que redibuixa el llibre d’estil de la marca de cara a futurs models- ha basat molta de la seva inspiració en la indústria aeroespacial. Tot i això, els dissenyadors han mantingut trets molt identificatius intactes, com ara els llums, tant del davant com del darrere, amb la característica ‘Y’ en posició horitzontal.

En tot cas, el nou híbrid endollable ha estat desenvolupat des de zero, començant per l’estructura monocasc feta íntegrament a base de fibra de carboni. Val a dir que el monofuselatge (així han batejat els enginyers el monobloc del cotxe), no solament és ultralleuger, també implica un augment del 25% en rigidesa torsional respecte al monobloc de l’Aventador!

Nou habitacle

Gràcies al monofuselatge, l’habitacle ha guanyat uns quants milimetres en alçada i llargada respecte a un Aventador.: 26 mm més d’altura lliure per al cap i 84 d’espai per a les cames.

Més enllà de l’amplitut de la cabina, el plantejament dels interiors també s’ha redibuixat. Començarem per la nova configuració de 3 pantalles. Per un costat hi ha la pantalla de 12,3” del quadre d’instruments. Per l’altre la pantalla de la columna central de la cabina, vertical, tàctil i de 8,4 polzades. Finalment hi ha una tercera pantalla, també tàctil, situada just enfront del copilot. Aquesta pantalla fa 9,1 polzades i és de tipus panoràmic.

El volant multifunció també és completament nou. Més enllà de l’estètica, la nova configuració del volant inclou tots els controls referents al xassís i al motor, de tal forma que el pilot no necessitarà treure les mans del volant en cap moment.

Excel·lent aerodinàmica

Com en tots els models, res s’ha deixa’t a l’atzar. Les nervadures, les arestes i qualsevol element està on està per complir dues coses principalment:  primer amb l’aerodinàmica i segon, per trastocar-nos la vista i el desig fins a l’infinit!

Pel que fa al primer punt, val a dir que el Revuelto genera un 70% més de càrrega aerodinàmica que l’Aventador. Pel que fa al segon, no calen massa comentaris, oi?

Quatre motors en sintonia

Més enllà del que aporta l’electrificació, cal destacar que el Revuelto equipa la darrera evolució d’un dels motors més afamats de la marca,un V12 atmosfèric especialment retocat per a l’ocasió.

Gràcies a l’intens treball dels enginyers, el nou V12 fa 825 CV a 9.250 rpm, amb un par màxim de 725 Nm a 6.750 voltes. Així doncs el Revuelto suma 55 cavalls més que la versió més potent de l’Aventador.

Remarcar que els enginyers han aconseguit alleugerir 17 kg el pes de l’V12 .

1015 CV en total

Pel que fa a la part electrificada de la mecànica, el Revuelto equipa tres motors elèctrics que només pesen 18,5 kg cadascun. Dos estan a l’eix davanter i el tercer està integrat a la caixa de canvis de doble embragatge de vuit velocitats.

Aquests motors entreguen una potència de 150 CV cadascun. És així que en total, la potència combinada del Lamborghini Revuelto assoleix 1.015 CV. Amb aquest arsenal, el Revuelto accelera de 0 a 100 km/h en 2,5 segons, assolint els 200 km/h en menys de 7 segons. La velocitat màxima està limitada electrònicament a 350 km/h.

Mapes: 8 a 13 combinacions

El Revuelto disposa de fins a 13 combinacions possibles entre els vuit modes de conducció establerts: Recharge, Hybrid, Performance, Strada, Sport, Corsa, Ego i Città. El mode Città (ciutat en italià) és el mode per circular de forma 100% elèctrica i està ideat bàsicament per poder moure’ns pel centre urbà uns pocs quilòmetres.

10 km d’autonomia elèctrica

Diem ‘uns pocs quilòmetres’ perquè en mode elèctric només podrem rècorrer uns 10, donat que la bateria és de tan sols 3,8 kWh. En tot cas, el sistema pot recarregar-la en tot just 30 minuts, així que abans que ens donem compte, tornarem a disposar de 10 km més per seguir passejant per la city.

Per a acabar, tocaria parlar del preu i dels terminis previstos. Del preu encara no s’ha desvetllat definitivament el lineal. En tot cas, segons ens van comentar a Kars Automòbils, a Andorra se situarà a partir d’uns 450 mil euros, xifra que pujarà exponencialment a mesura que anem personalitzant el cotxe.

Pel que fa als lliuraments, les primeres unitats es lliuraran a mitjans del proper any, arribant fins el 2027, segons la data de compra.

———

Si voleu accedir a d’altres novetats Premium elèctriques o híbrides, podeu fer-ho o des de la secció “Green Cars” o des de la dels models “Premium” del menú principal del blog.