LAMBORGHINI URUS: “THE SUV”

Lamborghini sempre s’ha caracteritzat per fabricar esportius pensats per gaudir-los al límit. Aixó sí, els límits sempre els han mantingut per rodar per carreteres ben asfaltades i lógicament, per circuits, al menys fins l’arribada de l’Urus, el primer SUV de la marca italiana concebut per rodar molt més enllà amb tot un Lamborghini!

Estèticament destaca per la seva elegant i esfereïdora imatge, així com per l’agressivitat de la seva línia, resultat d’un autèntic exercici d’arquitectura amb el qual els dissenyadors de la marca italiana han sabut conservar l’essència del disseny tan característica dels Lamborghini, incorporant-hi però, els volums d’un SUV. Es a dir, estem davant d’un Lambo engreixat per complir amb la seva condició de tot terreny.

De retruc, esmentar que l’Urus és el primer Lamborghini amb capacitat per a quatre ocupants i tot l’equipatge que puguin necessitar, un detall insòlit en la marca, tot i que òbvi, donada la concepció dels vehicles que han fabricat fins ara.

Estratègicament, amb l’Urus Lamborghini vol ampliar la seva oferta de models súper esportius tot endinsant-se en el segment dels SUV, i com era de suposar ho fan per “la porta més gran possible” amb aquest imponent i exclusiu model amb el que sense cap dubte, engreixen la seva exquisida oferta de models envers aquest nou tipus de clients que s’han decantat per aquest estil de vehicles. Amb ell, els italians competiran amb models d’altres marques que dominen aquest segment des de fa anys. I és que des de fa temps, hi ha una tipologia de clients VIP que opten per aquest segment.

Tota una aposta que a part de molta guerra, els aportarà, a mès de imatge, suculents beneficis. Els números canten per si sols i les xifres en vendes de models d’aquest estil, també! Així que serà un èxit segur.

Aprofitant la tecnologia de Grup Wolkswagen, hereta molts dels seus aspectes i tecnologies, concretament les de l’Audi Q7. Exemple d’aixó el tenim en la plataforma, ja que el nou Urus utilitza la mateixa que el gran SUV de Volkswagen, així com el sistema de tracció integral Quattro (amb diferencial Torsen), aixó sí, actualitzat de d’alt a baix per a l’ocasió. Aquest sistema de tracció integral es capaç de distribuir el parell entre les rodes davanteres i posteriors des d’un 40/60 inicial fins a un 87% a les posteriors o un 70% a les davanteres.

El sistema de vectorització del par permet gestionar quin percentatge de par anirà a cada roda.

L’Urus proposa un imponent motor gasolina V8 de quatre litres biturbo amb 650 CV de potència. Desenvolupa un par motor màxim de 850 Nm entre 2.240 i 4.500 rpm, accelerant de 0 a 100 km/h en només 3,6 segons i fins els 200 km/h en menys de 13. Assoleix una velocitat punta xifrada en 305 km/h.

L’Urus disposa d’un total de set modes de conducció: «strada», «sport», «corsa», «neve», «sabbia» i finalment «terra» (que en italià signifiquen «carrer», «esport», «curses», «neu», «sorra» i «terra» respectivament). Els dos últims, «sabbia» i «terra», són addiccionals i s’entreguen amb un paquet opcional «Off-Road»

Com heu llegit, tres d’aquests modes de conducció estan enfocats per a un ús purament fora-pista, dos per carretera i només un de cara a pilotatge radical o de circuit. Una clara mostra de que l’Urus, no defallirà sota cap circumstància si el que volem és fer-lo suar lluny de l’asfalt. Una mostra evident que parlem d’un SUV de luxe, sí, però SUV de ple dret.

Es comercialitza amb dues configuracions interiors, segons les preferències del client. En aquest sentit s’ofereix de sèrie una configuració posterior de tres places, però també es pot optar per muntar-hi dos seients individuals molt més esportius.

La capacitat de càrrega del maleter és de 616 litres naturals, ampliables fins a 1.596 litres amb els respatllers posteriors abatuts.

Per als mortals com ara nosaltres, pot resultar-nos increïble, però com passa amb tots aquests cotxes tan elitistes i prohibitius en preu, les entregues per aquest 2018 -calculades per aquesta propera primavera-, ja están totes tancades, de manera que si voleu una unitat, feu-vos a la idea que no la podreu tenir fins ben entrat el proper 2019.

Per aixó, si n’esteu interessats, ja podeu còrrer. A Kars Automòbils tenen en cartera algunes unitats pendents i en tràmit. S’en fabricaran a priori 7.000 unitats en total i el preu superarà els 165.000 euros.

Adreceu-vos a la seva botiga de Prada Motxila per saber-ne més. Qui sap, potser teniu sort i acabeu per endur-vos-el abans del previst. Per intentar-ho, que no sigui! Si no, tranquils, arribar, arribarà. Com diu la dita “el millor es fa esperar”, no? Doncs aixó.

El que és segur és que l’espera valdrà molt la pena.

 

 

Fotos: lamborghini.com