,

L’ANDROS ACABA AMB MOLT BONA NOTA, TOT I LA METEREOLOGIA ADVERSA

L’Andros 2018 va acabar amb molt bona nota, tot i la meteorologia adversa d’aquest any. Aquest fet va dificultar molt la feina de preparació de la pista. Al final però, tot va anar rodat!

En acabar la competició, el director del Circuit Andorra – Pas de la Casa, el Sr. Àlex Bercianos, va rebre un munt de felicitacions. I és que tant corredors, organitzadors com els màxims responsables de la competició, van qualificar d’excel·lent la feina feta.

EDICIÓ AMB NOTA!

La 24a edició del Trofeu Andros – Andorra va tornar a completar-se amb excel·lents sensacions per part de tots els implicats en l’esdeveniment.  I és que malgrat la climatologia desfavorable, el circuit va complir amb les exigències dels de Max Mammers.  Un any més, Andorra ha demostrat que el nivell organitzatiu de la direcció del circuit del país esta a l’alçada.

En aquest sentit, destacar que els membres de l’equip de pista del traçat del Port d’Envalira van treballar a contrarellotge. Calia aprofitar els moments en que la climatologia els donava una treva, per poder tenir la pista impecable.

Al final van aconseguir el seu objectiu i aquest fet no va passar desapercebut pels presents en l’escenari andorrà.

Bercianos satisfet

El màxim responsable del traçat expressava d’aquesta manera les seves sensacions una vegada finalitzat el meeting:

“El Trofeu Andros vol ser, juntament amb la Fòrmula E de Motorsport, un certàmen més ecològic. Destacar que els pilots ens van comentar que el nostre circuit és el millor. Sobretot per dos detalls: per un costat l’amplada. Per l’altre, la velocitat amb que es negocia la parabòlica”

“La nostra pista és la que permet que la igualtat sigui més gran entre vehicles tèrmics i elèctrics, quelcom impensable en altres escenaris”

“L’Andros s’està convertint en un referent. Ha estat possible gràcies a la implicació d’Andorra Turisme, Hiper Pas, del Comú d’Encamp i de l’Automòbil Club d’Andorra”

Frank Lagorce a Andorra

Frank Lagorce en primer pla

1er. DÍA DE LAGORCE

En la primera jornada de competició, el 4×4 de Frank Lagorce, un cotxe de propulsió 100% elèctrica, va ser el vencedor de la prova de la categoria ElitePro.

Louis Gervoson (Audi A1 Quattro), va ser el guanyador en la categoria Elit. Christophe Ferrer va ser-ho en el Trofeu Enedi.

ELITE PRO

Domini absolut dels 4×4 elèctrics

La categoria ELITE PRO va començar amb domini absolut dels tres vehicles 4×4, 100% elèctrics. Lagorce va demostrar des del mateix inici que venia a Andorra a emportar-se el triomf.

En les mànegues de qualificació, el domini dels elèctrics va ser total. Lagorce va seguir dominant, però amb Aurélien Panis, i Nicolas Prost quasi a tocar.

De fet, no va ser fins la disputa de les finals que els vehicles tèrmics es van deixar veure en les primeres posicions. Didier Thoral (Mazda 3) i el defensor del títol de campió del Trofeu Andros 2017-18, Jean B. Dubourg, van situar-se darrere de l’invencible Lagorce, però a 3” de distància.

Dubourg va ser excepcional a Andorra (Andros 2018)

Dubourg va dominar dissabte en totes les seves sortides

Malgrat la progressió final, el campió Dubourg va quedar fora del podi, superat d’1 punt per Panis. Amb tot, semblava que al marge de la superioritat de Lagorce, l’emoció estaria garantida de cara a la segona carrera de dissabte.

Així doncs, en la classificació final d’aquesta primera prova, els 4 perseguidors del pilot de l’Andros Sport van quedar separats entre ells per únic punt.

ELITE

Gervoson, clar dominador

En la categoria ELITE, Louis Gervoson, al volant de l’Audi A1 Quattro de l’equip COMPOUYOU Racing, va ser el clar dominador.

El pilot d’Andros Sport no ho va tenir fàcil. I és que en el primer contacte amb la pista, el seu company de marca, Lionel Daziano, el va superar per menys d’una dècima. En la continuació van ser Margot Laffitte (Mazda 3) i Sylvain Pussier (Peugeot 3008) els que se li van acostar molt en la primera mànega qualificativa. En la segona va ser Dorian Boddolacci (BMW M2) el més ràpid.

Trofeu ENEDIS

Christophe Ferrier intractable

Malgrat tenir problemes en la segona mànega qualificativa de l’ENEDIS, Christophe Ferrier va ser el dominador de la competició de la categoria reservada per als vehicles elèctrics.

En aquesta ocasió els seus rivals directes van ser dos grans especialistes dels elèctrics: Louis Gervoson (ALD Automotive) i Vincent Beltoise (STEFF).

DISSABTE, MÉS EMOCIONS

Jean B. Dubourg (ELITE PRO), Louis Gervoson (ELITE), Christophe Ferrier (ENEDIS) i Vivian Gonnet (AMV Cup) van ser els vencedors del segon dia de competició del Trofeu Andros – Andorra.

Destacar que la classificació de la categoria reina es va capgirar, mentre que en les restants van repetir els principals protagonistes.

Pel que fa als motards, el duel de la present edició, Gonnet versus S. Dabert, només ha fet que començar.

ELITE PRO

Dubourg i els vehicles tèrmics recuperen la categoria

La reacció de Jean B. Dubourg no s’ha fet esperar i en la segona jornada de competició al circuit, va fer-se realitat. L’especialista francès va dominar en totes les seves sortides a pista, aconseguint un clar triomf davant l’incombustible Bertrand Bales.

Aquesta vegada la lluita entre els vehicles tèrmics i els elèctrics no va arribar a tenir lloc. Aurélien Panis va ser l’ùnic que va resistir de manera tènue, aconseguint la 4a i 5a posició respectivament en les mànegues qualificatives i en la final.

Per la seva part, els grans protagonistes de la jornada anterior, Franck Lagorce i Nicolas Prost, van estar en les últimes posicions de les respectives classificacions, quedant fins i tot fora de la Súper Final.

ELITE

Louis Gervoson repeteix triomf in-extremis

En la categoria ELITE, l’emoció va ser màxima en aquesta segona jornada de competició.

Gervoson, clar dominador durant la tarda-nit anterior, va aconseguir repetir el triomf, però va haver de donar el millor de si mateix per poder vèncer als incisius Bordolacci i Poussier, que finalment van superar-lo a la final.

En tot cas, Louis Gervoson, amb 173 punts, va quedar com a nou líder de la classificació provisional de la categoria.

Louis Gervoson va repetir triomf en ELITE

Ferrier dominador absolut

No va haver-hi sorpreses en aquesta segona jornada pel que fa al Trofeu ENEDIS. El líder de la provisional, Christophe Ferrier, es va mostrar intractable i no va donar opció als seus rivals directes. Va ser el millor tant en les mànegues de qualificació com en la final. També va aconseguir el seu primer doblet de la temporada en la categoria d’elèctrics d’aquest Trofeu Andros 2018/19.

Un altre pilot habitual de l’especialitat, Vincent Beltoise, va mostrar-se més incisiu que en la jornada anterior, situant-se en la 2a posició d’aquesta segona carrera.

El tercer lloc va ser per a Thomas Laurant, que va mantenir una emocionant lluita amb Louis Rousset i Julien Febreau per pujar al podi final de la jornada.

Christophe Ferrier pilotant al circuit d’Andorra

Christophe Ferrier es va mostrar intractable

Amb el seu doble triomf a la pista andorrana, Christophe Ferrier augmenta el seu avantatge considerablement. El de MNCA suma un total de 110 punts, mentre que el seu immediat perseguidor (Vincent Beltoise) acumula 96.

AMV CUP

Vivien Gonnet va superar al pluricampió, Sylvain Dabert

Els motards inscrits en l’AMV Cup van disputar la seva primera prova de la temporada al Pas de la Casa.

No va haver-hi sorpreses dignes a destacar. Gonnet va tornar a mantenir les distàncies respecte de Sylvain Dabert, el seu rival directe.

Vivien Gonnet a l’Andros d’Andorra

Vivien Gonnet en ple revolt

Per darrere, la lluita per l’última posició del podi la van protagonitzar un habitual en el Top5 de l’AMV Cup, Vivian Dabert, i l’excampió del certàmen, el veterà Maxime Emery.

Amb aquest triomf a Andorra de l’AMV Cup 2018/19, Gonnet és el primer líder 2018-19. El segueix però ben proper el 7 vegades campió, Sylvain Dabert.

Dani Sordo instructor de la campiona olímpica Perrine Laffon

En un esdeveniment organitzat per Hyundai França i pel Trofeu Andros, Dani Sordo va exercir d’instructor de Perrine Laffon. Laffon va ser medalla d’or en bamps en els últims Jocs Olímpics de Pyeonchang.

Tornant a l’Andros. Després de superar els meeting de Val Thorens i Andorra, els equips descasaran fins al gener.

Isola 2000, els dies 11 i 12 de gener, serà el pròxim obstacle a superar.

Els organitzadors de la cita andorrana estan convençuts que l’any vinent es repetirà l’experiència. Ho creuen així després dels elogis rebuts dels màxims responsables com dels pilots.

Font: Fotoesport