,

Les Crèdit Andorrà GSeries 2022 arrenquen amb l’emoció de sempre

El pilot de Hyundai, Dani Sordo, va tenir una actuació marcada pel trencament del motor del seu GIAND a l’inici de la G1 de les Crèdit Andorrà GSèries 2022.

Nil Solans (GIAND), Romain Di-Fante (2RM – Clio ICE Trophy), Jose Roger (SBS), Maxime Emery (Carrera 1 – ICE Gladiators) i Cristian España (Carrera 2 -ICE Gladiators) van ser els primers guanyadors d’aquesta edició 2022.

Inscripció de luxe

Com habitualment, el meeting va disputar-se a la pista del Circuit Andorra amb un ambient agradable gràcies al sol que va lluir durant tot el dia.

En el meeting inicial d’aquesta nova temporada de les Crèdit Andorrà GSeries, destacar la presència de pilots de la talla com Dani Sordo, Yohan Rossel i Christine Giampaoli, així com dels joves pilots de l’Automòbil Club d’Andorra, Àlex “Sito” Español i Raul Ferré.

També va estar Gil Membrado, tot i no competir-hi, el subcampió de les dues últimes edicions. I és que Membrado ha decidit no competir a causa de la coincidència de dates amb el calendari de ral·lis de Lituània.

Absències de darrera hora

Entre els que tampoc no van poder ser-hi, en aquest cas per imprevistos d’última hora, hi ha “Cohete” Suarez (GIAND) i Yan Le Poitier (SBS), ambdós campions en la passada edició, o els germans Frank i Ian Porté, protagonistes en 2RM en la recta final de les GSeries de l’any passat. De fet, aquesta categoria ha estat la més castigada per les absències.!

Malgrat això, Àlex Bercianos es mostrava molt satisfet amb la inscripció final d’aquesta primera cursa (G1). Així ho comentava: “La satisfacció de poder tenir a la pista a Dani Sordo (pilot oficial de Hyundai al Mundial de Ral·lis) i a dos campions mundials com Nil Solans i Yohan Rossel, a més de diversos campions nacionals de diferents especialitats, és una evidència que les Crèdit Andorrà GSeries continuen creixent, no solament en quantitat sinó també en qualitat”

Nil Solans

En GIAND Nil Solans fa el ple

En la categoria reina, la competició va arrencar amb el domini del pilot francès Yohan Rossel en els entrenaments lliures. En aquestes tandes, Rossel i l’Àlex “Sito” Español, van ser els únics a baixar de 51” en la seva millor volta. L’actuació de Rossel no la podem catalogar de sorpresa, doncs l’actual campió del món de ral·lis (WRC3) l’any passat ja va deixar clar la seva qualitat al gel andorrà.

La reacció de Nil Solans va ser immediata i en la mànega qualificativa va ser ell qui va aconseguir el doblet: millor volta (50”283) i per tant, pole-position de la Final A, i millor temps en el comput de les 4 voltes disputades (3’22”445).

En aquesta mànega, Rossel i “Sito” van repetir les bones sensacions dels lliures, mentre que Christine Giampaoli va marcar el segon millor crono en una volta. En conseqüència, Giampaoli va  aconseguir el primer lloc de la graella de la Final B.

A la Final A es va confirmar el domini de Nil Solans, mentre que a la Final B, Jordi Gilberga (que compartia volant amb Solans) va ser el més llest a la sortida, deixant als rivals barallant-se per la segona plaça.

La lluita entre Giampaoli, Raul Ferré i Dani Sordo, va regalar als presents en el traçat del Port d’Envalira els moments més espectaculars de la jornada.

Romain DI-FANTE

2RD: Arrenca la Clio ICE Trophy

Amb 11 pilots al volant de cotxes Renault (només va haver-hi 1 al volant d’un cotxe d’una altra marca), la categoria de dues rodes motrius va tenir els mateixos protagonistes que la Clio ICE Trophy.

Així doncs, el podi final va ser tot per a pilots francesos, encapçalats per Romain Di-Fante, el més ràpid tant en la mànega qualificativa, com a la final que va disputar.

Josep Mª Ferrer, responsable d’Alpine Racing i ànima de la Clio Ice-Trophy, es mostrava molt optimista respecte de l’acollida que han tingut les Crèdit Andorrà GSeries a França.

Segons Ferrer,  “Les trucades demanant informació sobre el campionat andorrà de pilotatge sobre gel són constants, fins i tot de pilots belgues. Alguns m’han comentat que després del Ral·li de Montecarlo, vindran a provar

SbS: Roger pren el comandament

José Roger, guanyador en GIAND fa dues temporades i debutant en SBS al 2020, va dominar amb autoritat, tant la mànega qualificativa com la seva final. Per darrere seu, Joan Gil i un dels habituals de la categoria, el francés Philippe Brouchard, van mantenir una bonica lluita per la segona plaça. Al final va ser Joan Gil qui va endur-se el segon lloc del podi.

José Roger

ICE Gladiators: domini dels veterans

El pilot de la Federació Motociclista d’Andorra (FMA), Cristian España, i un altre veterà de l’especialitat, el francès Maxime Emery, van ser els protagonistes de les Ice Gladiators.

Destacar el frec a frec de la segona de les carreres disputades. En la sortida, España va posar-se en primera posició, tot i que Emery va ser la seva ombra durant tota la prova. Al final van travessar la meta separats per tot just 149 mil·lèsimes, amb España en la primera posició.