,

Les Crèdit Andorrà GSeries tornen a brillar amb la disputa de la G3

Després de la G3 i a falta de la G4, Nil Solans en GIAND, Romain Di-Fante en 2RM – Clio ICE Trophy, José Roger en SBS i Maxime Emery en les ICE Gladiators, són els líders provisionals d’aquesta edició 2022 de les Crèdit Andorrà GSeries.

Escenari impecable

Com sempre, el meeting va disputar-se en una impecablement preparada pista al Circuit Andorra, gràcies a les baixes temperatures que estem tenint des de fa dies i al treball dels responsables del circuit del cap del port d’Envalira. El cert és que fa dies que no neva i això ha implicat un esforç important per part dels responsables de manteniment de les instal·lacions.

Imatge de les Clio Ice Trophy amb Di-Fante al capdavant

Una G3 amb pilotatge al límit

A falta només de la G4, la G3 va estar marcada per l’ímpetu d’alguns dels participants què veient a prop el final del campionat volien acumular la màxima puntuació. Per aconseguir el seu objectiu, en alguna ocasió va haver-hi maniobres al límit del que permet el reglament, motiu pel qual, una vegada finalitzada l’activitat a la pista, els comissaris esportius van haver de deliberar cada cas durant hores. Per aquest motiu no es van poder establir els resultats definitius fins ben entrada la matinada. En conseqüència, la direcció de cursa va traslladar el repartiment de premis a dissabte vinent, quan tindrà lloc el darrer meeting (G4).

1 hora més tard

Per evitar que la pista estigués exposada a les altes temperatures que es van registrar durant les hores centrals del dia, es va decidir endarrerir la sortida a les 17h00. Després de la posta del sol els termòmetres es van quedar just per sota dels 0°. Malgrat tot, la pista va aguantar sense problemes fins el final.


Per a Marc Gutiérrez “Guti”, responsable de l’equip de pista, el treball que es va realitzar al llarg de les últimes setmanes ha estat vital perquè els pilots es trobessin la pista en les millors condicions possibles cada cap de setmana. Així ens explicava l’esforç realitzat:

“Encara que sembli que només tenint temperatures baixes l’èxit està assegurat, l’experiència ens ha ensenyat que no és del tot cert. Això ajuda molt, però el manteniment ha de ser diari per poder garantir què es pugui competir en les millors condicions”

En GIAND Nil Solans recupera part dels punts

La categoria reina de les Crèdit Andorrà GSeries va tenir un inici (entrenaments lliures) molt semblant al dels meetings anteriors. Amb això volem dir que Nil Solans va tornar a dominar la situació.

En aquesta ocasió Solans va parar el crono en 50”803, seguit d’Alex “Sito” Español i de Jordi Gilberga, els únics que com ell, van poder baixar de 52”.

Nil Solans amb el seu Giand

En la mànega qualificativa, el pilot de FlashLed va continuar dominant la situació mentre que per darrere la lluita per entrar entre els més ràpids va ser realment espectacular. I és que un inspirat Miquel Socias (campió de l’edició 2019), per fi tornar a trobar un lloc entre els millors.

Solans i Ferré es reparteixen les finals

La Final A va tenir a Solans com a principal protagonista. Des de la mateixa sortida va anar ampliant diferències respecte de Socias, el seu rival directe. Al final però, Solans va travessar la línia d’arribada clarament distanciat de Socias.

La Final B va tenir un desenllaç ben diferent. La lluita que van mantenir Ferré, Español, de Rider i Gilberga, tot i que en varies ocasions va fregar el límit del permès a la pista, va ser espectacular. Diem això perquè en el transcurs d’aquesta final els quatre pilots van estar liderant la cursa en algun moment.

Qui va sortir pitjor parat d’aquesta lluita cos a cos va ser Jordi Gilberga. En aquest sentit, a l’acabar, Giberga ens va comentar que “quan anava líder m’he girat a la part alta del circuit i els que venien per darrere m’han avançat per tots costats. Certament no ha estat el meu millor dia”

Destacar que un dels pilots convidats en aquesta G3 va ser Xavi Cardelús. Cardelus havia competit en motos, però mai ho havia fet en cotxes. Segons el pilot, l’experiència va ser molt divertida.

Classificació G3 GIAND.

Inscripció rècord a la Clio ICE Trophy

En la categoria de 2 rodes motrius (2RM – Clio ICE Trophy),  Romain Di-Fante va fer-se amb el seu segon triomf.

Per la seva banda, el jove pilot Ian Porté, absent fins aquesta G3, va acabar demostrant de nou a tots la seva habilitat al volant en fer-se amb un podi.

Val a dir que aquesta G3 va registrar una inscripció rècord: 16 pilots inscrits, 7 dels quals trepitjaven per primera vegada el gel del Circuit Andorra. Amb aquest volum de pilots, la incògnita abans d’iniciar el meeting era veure si algun dels debutants donaria la sorpresa o si els germans Porté serien capaços de superar als dominadors de la categoria.

Ian Porté s’endú la Final A

Després de dubtar una mica en la QP, el jove Ian Porté, incansable i lluitador al màxim, va tornar a demostrar que res està tancat. El jove pilot va mostrar-se molt segur en el transcurs de la Final A, guanyant-la amb total autoritat.

Així ho va viure el jove pilot de l’ACA:

“He sortit bé i quan m’he situat en la primera posició he intentat escapar-me, cosa que he aconseguit sense massa problemes. Al final, fins i tot he aixecat una mica el peu per no prendre riscos innecessaris”

Di-Fante es fa amb la 2a. Final

La segona Final va ser Di-Fante qui va guanyar. Benoit Verlinde i Pierre Paul Baltolu van fer segon i tercer respectivament.

Actualment Di-Fante lidera la provisional, seguit de Lannepod i de Baltolu

Ian Porté va endur-se la Final A

Josep M. Ferrer (Responsable d’Alpine Racing) molt optimista des de l’inici del meeting, ens explicava que ”com ja he comentat en diverses ocasions, la Clio Ice Trophy ha tingut un excel·lent acolliment a França. La inscripció d’avui (dissabte, 29)  és una petita mostra d’aquesta acceptació. Intentarem seguir amb la inèrcia positiva i millorar de cara a pròximes edicions.

Classificació G3 2RM.

José Roger segueix al front en SBS

El domini de José Roger entre els buggys sembla no tenir final. Per tercera vegada consecutiva va sumar 40 punts, el màxim possible.

Vist el tarannà de les tres proves disputades, està clar que el proper dissabte 5 de febrer la lluita per endur-se la segona o tercera plaça serà màxima entre Joel Font i Joan Gil

Aquesta G3 va tenir a l’excampió del món de Superbikes, Carlos Checa. Recent vingut del Dakar, Checa va mostrar-se encantat amb l’experiència viscuda pilotant sobre gel el seu CAN-AM.

Indubtablement, el contrast de pilotar en el Dakar i pilotar sobre gel és molt gran. Per a mi és un luxe poder ser aquí. És un campionat que tenim, com qui diu, al costat de casa. A més, tot està impecablement organitzat”- ens comentava Checa

Carlos Checa al volant del seu Can-Am

Classificació G3 SBS.


Emery es confirma en motos.

El gran protagonista de la part inicial de la G3 de les ICE Gladiators va ser Xavi España.  El seu pilotatge agressiu de sempre va tenir com a recompensa un espectacular triomf sobre Cristian, el seu germà, qui va viure una bonica lluita per la segona posició amnb Maxime Emery.

La segona carrera va tenir un desenllaç molt diferent. Emery va agafar el comandament de la cursa des del mateix inici. És així que en aquesta ocasió va aconseguir un clar triomf que l’acosta una mica més al títol. Malgrat tot, val a dir que encara queden 80 punts en joc, per tant, tot és possible.

Xavi España va guanyar la primera carrera, seguit del seu germà Cristian

Maxime Emery, líder provisional, va endur-se la 2a cursa

Classificació G3 ICE Gladiators.

Dissabte vinent, última cita!

Dissabte vinent el Circuit Andorra serà l’escenari de l’última cita (G4) de les Crèdit Andorrà GSeries.

Vista la classificació provisional està clar que l’emoció serà màxima, doncs tot està per decidir!

———

Per accedir als resums de les tres primeres curses, o a d’altres notícies dins de l’àmbit de l’esport de món del motor d’Andorra, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Info original: Fotoesport