, ,

LES CRÈDIT ANDORRÀ GSERIES TORNEN DEMÀ AMB LA G2

Amb l’ajut d’una climatologia que s’ha mantingut favorable des de la G1, els organitzadors de les Crèdit Andorrà GSeries afronten demà (dia 16), el seu segon dissabte de competició.

Aquesta segona cita arriba amb canvis en diferents aspectes. I és que de cara en aquesta segona convocatòria l’organització ha programat canvis en el traçat del circuit. Pel que fa a la llista d’inscrits, també hi haurà alguna novetat rellevant.

Àlex Bercianos,  màxim responsable del circuit, ens feia cinc cèntims de com serà el traçat que han dissenyat de cara a la prova:

“Encara estem valorant les diferents opcions possibles, ja que la viabilitat d’aquestes dependran de com evolucioni la climatologia. El que sí que tenim decidit és el canvi de traçat. La nostra primera opció és fer la variant més llarga i tècnica del circuit. Les modificacions es concentren en la part nord, en concret, després de la parabòlica. Per als pilots que venen als diferents meetings no deixa de ser un bon al·licient el fet de poder gaudir d’un escenari diferent en cadascuna de les seves visites al Circuit Andorra”

On no hi haurà cap variació és en el protocol inicial del meeting i en els horaris. Segons Bercianos “en aquest aspecte mantindrem  el mateix protocol que hem seguit fins ara pel que fa a la situació sanitària. Respecte dels horaris, més del mateix. Començarem a mitja tarda (al voltant de les 16.00 hores). En aquest horari el pas dels vehicles no castiga tant la pista” 

GIAND: “Cohete” Suarez disposat a repetir

Els cotxes de l’equip Elegant Driver tenen moltes butlletes per ocupar les primeres places de la classificació final d’aquesta G2. Sense cap dubte la gran incògnita és conèixer l’ordre en el què se situaran els seus pilots.
Sembla evident, que “Cohete” Suarez tornarà a ser el pilot a batre, enfront dels seus companys d’equip.

Mikel Azcona, excampió d’Europa de Turismes, també pot tenir les seves opcions en el que serà el seu debut sobre el gel de Circuit Andorra. Caldrà veure sí la seva gran experiència en asfalt, la pot posar aplicar en el circuit gelat del cap del port, doncs com és òbvi, les particularitatsentre asfalt i gel res tenen a veure.

Joan Mir, campió del món de MotoGP, també estarà en la graella de sortida de la G2. Participarà al volant d’un dels GIAND de l’equip Elegant Driver. El pilot de Suzuki compartirà volant amb Ferràn Naudi, un pilot andorrà assidu a les proves sobre gel a principis dels 2000, però que fa deu anys que no ha tornat a competir.

En aquesta categoria repetiran dos grans noms del món del motor a Andorra, Gerard de la Casa i Albert Llovera, tot i que en la G1 no van aconseguir fer el paper desitjat. En aquest sentit ambdós pilots esperen que la sort els canviï de cara en aquest cap de setmana.

2 Rodes Motrius (2RM)

Podrà repetir triomf Àlex “Sito” Español enfront de Lluis Sala?

Aquest és l’interrogant del què no tindrem  la resposta fins demà. El que sí que és previsible és que gaudirem d’una nova lluita entre en “Sito”, un incisiu pilot de tan sols 20 anys, contra l’experiència del veterà Lluis Sala, qui malgrat haver estat pràcticament 18 anys sense competir sobre el gel, va demostrar mantenir intacte el feeling per portar el seu Golf fins a les posicions d’honor.

Side by Side (SBS).

Els germans Yan i Erwan Le Potier seran amb tota seguretat els grans protagonistes d’SBS. En la lluita d’aquesta espectacular categoria s’hi sumaran pilots de gran qualitat, com ara Franck Cabaner o Cyril Ferrei. També repetiran l’experiència els dos pilots del mundial de MotoGP, Alex Rins i Albert Arenas.

ICE Gladiators

Pel que fa a la competició sobre dues rodes, els també germans, Cristian i Xavi España lluitaran pel podi en aquesta 2a. cita dels ICE Gladiators 2021. En aquest cas, el rival a batre serà Nil Solans, un excampió del certamen.

Protocol anti covid

La G2 arrencarà a partir de les 16 hores de demà. Un dia abans però, concretament divendres a la tarda, s’iniciarà a la sala Gil Torres de l’Automòbil Club d’Andorra el protocol que haurà de passar tothom que participi en aquesta nova convocatòria de les Crèdit Andorrà GSeries 2021.

Finalment, per si esteu al corrent, recordar-vos que donades les restriccions sanitàries vigents aquest any les Crèdit Andorrà GSeries no estan obertes al públic.

Per accedir a les notícies prèvies d’aquesta nova edició 2021, feu clic aquí

Info original / Fotos: Fotoesport  /  ACA