,

SEGON MEETING IMPECABLE DE LES CRÈDIT ANDORRÀ GSERIES

Les nevades que va deixar el “Glòria” al Port d’Envalira i l’excel·lent feina feta al circuit andorrà van propiciar un cop més la disputa d’un segon meeting impecable de les Crèdit Andorrà GSeries 

En aquesta ocasió el qualificatiu “diferent” no es refereix al traçat, que també,, es refereix a l’aspecte del Circuit Andorra davant de la disputa de la G2 de les Crèdit Andorrà GSeries. Només calia anar pujant el Port d’Envalira per comprendre la quantitat de neu que va caure dies abans de la mà de la  “Gloria”, la perturbació que va travessar mig planeta durant la setmana prèvia a la disputa del segon meeting de les Crèdit Andorrà GSeries.

En el nostre cas -afortunadament- no va ser perjudicial i va deixar tanta neu en les instal·lacions del Circuit Andorra, que l’aspecte que lluia el dia de la G2 era espectacular!

Un cop més, l’organització

Va haver-hi una tercera variant, aquesta de caire humà, que també va destacar molt, de fet va ser una constant valorada reiteradament pels equips participants. Ens referim al l’estat del circuit en general i a les condicions de seguretat en particular. I és que la combinació resultant de la feina feta per la perturbació, més el treball de l’equip encarregat del condicionament de la pista del traçat andorrà, va donar el millor dels resultats.

Marc Gutiérrez li comentava a Francesc Pino de Fotoesport que “la gran quantitat de neu caiguda (uns 2 metres) ens ha donat molta feina per deixar la pista neta, però també ens ha servit per reforçar la seguretat de les zones de risc del traçat i evitar, a força d’acumular proteccions a base de neu, sortides de pista i/o tocs que poguessin malmetre les carrosseries i les mecàniques.”

Una G2 més emocionant encara

Ja en l’aspecte competitiu, els afeccionats presents en el Circuit Andorra van tenir ocasió de gaudir d’emocionants mànegues, en les quals tots els pilots van defensar la seva posició fins a l’últim metre del traçat.

En aquesta ocasió, Xevi Pons no va donar opció als seus rivals en GS. Entre els GIAND la revolució va ser total, doncs cap pilot va aconseguir repetir podi. En 2RM, amb una inscripció notable, només l’experiència de Carles Porté va aconseguir situar-se entre els joves de l’ACA Esport. Finalment, en SBS, Cyril Ferrei va trencar el pronostic i va superar al líder Yann Le Potier, mentre que Raul Ferré sí que va seguir sent el més ràpid en Car Cross.

En G2, més Xevi Pons!

Les mànigues d’entrenaments lliures les van dominar amb absoluta autoritat Xevi Pons (53”410) i Ferran Pujol (53”982), els dos únics pilots que van aconseguir baixar de 54” en la seva millor volta.

D’aquesta manera semblava que el duel previst entre tots dos seria una realitat, això sí, amb el campió 2019, Miguel Socias (54”051) a l’expectativa.

En l’entrenament qualificatiu es va mantenir la mateixa tònica, encara que Miquel Socias (54”881) va marcar la segona millor volta de la màniga, la qual cosa li va donar l’opció de sortir des de la “pole” de les finals B, mentre que per a les finals A quedava l’enfrontament entre Pons i Pujol.
En el total de la qualificativa, Pons va superar a Pujol per 1”, sumant els seus primers 15 punts de la jornada.

En aquesta ocasió, al contrari del que va passar en les Finals de la G1, Xevi Pons va aguantar l’embranzida inicial de Pujol i va aconseguir dos triomfs que li donen un avantatge substancial al capdavant de la provisional de campionat.

En les finals “B”, Socies va fer el mateix i va recuperar bona part dels punts perduts  a la G1.

Xevi Pons no les tènia totes abans d’iniciar la primera final:

“Serà complicat, en la sortida, aquesta vegada, espero aguantar”

Després de la cerimònia de podi, es mostrava satisfet pels punts aconseguits: 

“És cert que hem aconseguit els 65 punts en joc, amb tot no ha estat fàcil els temps són molt ajustats i qualsevol distracció pot ser decisiu.

Per la seva part Miguel Socias, que no podia amagar la seva alegria després de pujar per primera vegada al podi, ens feia aquest comentari sobre el traçat de la jornada:

“Per a mi ha estat complicat, el revolt de meitat de la parabòlica no he aconseguit fer-lo ni una sola vegada de manera correcta. El cotxe sempre se m’ha creuat més del compte. Malgrat tot content amb el resultat.”

En GIANT, emoció fins el final

Igual que va succeir en GS, en GIAND tot va començar, entrenaments lliures inclosos, segons el guió previst.

José Roger Chalmeta va dominar amb claredat els lliures i va parar el crono en 52”651, mentre que el seu rival directe en aquesta ocasió, José L. García, va superar els 54”, en la seva millor volta.

En la màniga qualificativa la situació va canviar de manera radical. Roger es va enganxar en una de les seves voltes i va quedar desplaçat fins a la 7a posició. En aquest cas la sorpresa va venir de la mà, del jove pilot català, Joan Sabater, que amb un crono de 4’36”773, va superar de clarament a la resta de participants.

En les finals, l’emoció va pujar molts enters. Roger i Sabater es van repartir les finals A, mentre que José L. Diego i Gil Membrado van fer el mateix en les B.

L’espera fins al lliurament de trofeus als guanyadors se’ls va fer molt llarga als protagonistes del meeting. Era evident que les diferències eren mínimes i endevinar el podi no era fàcil, no obstant això, Joan Sabater era el clar favorit al triomf i així va ser!

Àlex Español guanya en 2RM

Després del seu prometedor debut en la G1, Àlex Español va aconseguir el seu primer triomf en la G2, a més de protagonitzar una actuació molt completa en la qual només se li van escapar 2 punts en la màniga qualificativa. Chapeau Àlex!

Carles Porté va fer-se amb el segon lloc i Àlex Machado amb el tercer. Destacar l’actuació de Machado, doncs després de varies temporades sense competir en les instal·lacions del Port d’Envalira, aquest any va acceptar el repte en aquesta G2 i va demostrar que segueix en una clara línia ascendent.

Ull amb aquest jove pilot!

Cyril Ferrei sorprén en SBS

Semblava que derrotar al campió 2019 del categoria, Yann Le Poier, era un repte impossible per als seus rivals. No obstant això, en aquesta G2 Cyril Ferrei ho va aconseguir gràcies a que Temistocles López va poder derrotar al campió en la Final 1A.

Els germans Le Potier van acabar ocupant els altres dos llocs del podi. Yann va fer segon i Erwan tercer.

La G3 serà tot un espectacle!

65 punts per a Raul Ferré en Car Cross

El campió de la categoria del 2019 no va donar opcions als seus rivals en el seu retorn al traçat del Port d’Envalira. Va dominar amb autoritat totes les mànigues i va aconseguir la màxima puntuació (65 punts), superant amb claredat al vencedor de la G1, Angel Moñino, que va ser el seu rival directe.

Finalment Moñino va fer segon i Jaume Vilardell tercer.

Si voleu consultar els resultats de la G1, podeu fer-ho des d’aquest enllaç

Info original i fotos: Fotoesport