, ,

LES G4 POSEN EL PUNT I FINAL A LES CRÈDIT ANDORRÀ GSERIES 2021

La G4, darrer meeting del calendari de les Crèdit Andorrà GSeries 2021, va proclamar als guanyadors d’una edició que ha gaudit d’una excel·lent llista d’inscrits. Juntament en això, el nivell exhibit al llarg de les quatre proves ha estat un dels aspectes més destacables d’aquesta nova edició.

Després de la disputadíssima G4 d’ahir, José “Cohete” Suarez en GIAND, Yann Le Potier en SBS, Àlex “Sito” Español en 2RM i Cristian España en els ICE Gladiators van proclamar-se campions d’aquesta edició 2021.

Destacar que de tots els nous campions, només Cristian España va poder vèncer en una de les dues carreres dels ICE Gladiators, concretament en la primera. La segona la va guanyar Alfredo Gómez.
Respecte de la resta de disciplines, Nil Solans i Lluis Sala van repetir triomf en les seves categories, Giand i 2RM. Per la seva part Franck Cabaner va estrenar el seu palmarès de victòries en el Circuit Andorra.

Els il·lustres de la G4

En GIAND va competir l’expilot de Fòrmula 1 i del Campionat del Món de Resistència, Marc Gené, que va compartir volant amb el pilot mexicà Jesse Carrasquedo, També van reunir-se els germans Nil i Jan Solans, tots dos al volant d’un dels Giand de l’equip Elegant Driver.

Tampoc no van voler perdre’s la darrera cita de la temporada el pilot de l’equip Siuzuki de MotoGP, Alex Rins, així com el campió del món de Moto3, Albert Arenas. Ambdós participaven en SBS.

Fins a 72 pilots

En total van ser 72 els pilots els que van donar-se cita al Port d’Envalira per a acomiadar les Crèdit Andorrà GSeries 2021. En aquest sentit, per poder mantenir la màxima integritat en el circuit, els organitzadors van preveure dos traçats diferents per a les diferents categories.

Els GIAND i les motos dels ICE Gladiators van disputar la G4 en el traçat habitual, un traçat en el qual la parabòlica es feia íntegrament. Els participants d’SBS i de 2RM però, van girar en sentit invers.

Nil Solans s’endú la G4

En la G4 Nil Solans va aconseguir els 65 punts (la màxima puntuació) d’aquesta darrera cursa de les Crèdit Andorrà GSeries. Amb tot, va acabar en el tercer lloc final del campionat.

El tercer lloc de la G4 va recaure en el jove pilot Gil Membrado que també va superar amb escreix el seu objectiu, doncs finalment va aconseguir el segon lloc del campionat.

Destacar que Gil Membrado va poder completar les Crèdit Andorrà GSeries 2021 sense baixar del podi en cap dels quatre meetings.

Van completar la classificació de la G4 Jan Solans i Jordi Gilberga, 4t i 5è respectivament.

Podi G4 – GIAND

1. Nil Solans
  2. ”Cohete” Suarez
  3. Gil Membrado

José “Cohete” Suárez, campió 2021

En aquesta G4 José “Cohete” Suarez va protagonitzar una excel·lent actuació quedant en el segon lloc. Va quedar a tan sols 2 punts de Solans, que com dèiem, va fer-se amb la victòria en la G4.

Tot i aquest segon lloc, el pilot de l’equip Elegant Driver va acabar enduent-se el títol de campió d’aquesta edicio amb 239 punts.

Podi 2021 GIAND

El Podi final en GIAND del campionat 2021 és:

1. José “Cohete” Suárez….239 punts
  2. Gil Membrado……………194 punts
  3. Nil Solans………………….182 punts

2RD: Àlex “Sito” Español campió 2021

Aquesta categoria ha estat des del mateix principi la més ajustada de les Crèdit Andorrà GSeries 2021.

Àlex “Sito” Español i Lluis Sala van mantenir un duel molt interessant. Van estar  durant tot el campionat separats per diferències mínimes.

El Ford d’Àlex “Sito” Español

Els germans Frank i Ian Porté  van ser els grans protagonistes, sobretot, en els dos darrers meetings. Tot i la joventut i la seva inexperiència com a pilots, els dos van posar les coses molt complicades a pilots molt experimentats, demostrant que tenen qualitat sobrada per estar en el més alt del podi en properes edicions.

El moment decisiu d’aquesta G4 va arribar quan Español “li va robar la cartera” al més jove dels Porté (Frank) en la sortida de la Final 1B.

Español va situar-se al capdavant des del primer revolt del traçat, una posició que va saber mantenir fins completar les 7 voltes de la final.

Lluis Sala guanya la G4

Lluis Sala, que havia aconseguit reduir diferències en la mànega qualificativa i que va guanyar la seva final, va ser el millor en la G4.

En la classificació final del campionat, el veterà pilot va fer segon, quedant-se a només 2 punts d’Àlex “Sito” Español.

SBS: Yann Le Potier revalida el títol

Yann Le Potier, també campió de l’edició 2019 en Side by Side va completar Kia G4 en el tercer lloc. En el recompte final del campionat el pilot va acabar com a campió 2021 donat el gran avantatge acumulat al llarg de les quatre carreres.

Yann le Potier i Franck Cabaner

Le Potier va iniciar la G4 guanyant la qualificativa i a posteriori va dominar la seva final de manera espectacular. Malauradament, un lleuger “lapsus” en la mecànica li va fer perdre el lideratge a favor d’un lluitador Franck Cabaner.

ICE Gladiators: Cristian España

Tal i com ja mostraven els resultats de les 3 curses precedents, Cristian España era el clar favorit per endur-se el campionat 2021 dels ICE Gladiators i així va ser!

Situant-se en el top5 de la primera carrera podia sentenciar el títol, però amb un nou triomf l’andorrà va deixar definitivament fora de combat a la resta de pilots dels ICE Gladiators.

El seu germà Xavi España i Marc Font van compartir amb el podi final dels ICE Gladiators 2021.