Les motos tornaran a la Fira de Barcelona amb Viu la Moto 2023

Viu la Moto, l’esdeveniment de referència del sector de les motos a Espanya, tornarà al recinte de Montjuïc, de la mà de Fira de Barcelona.

Serà entre el 23 i el 26 de març de l’any vinent, quan amb una extensa col·lecció de novetats de les principals marques, Fira de Barcelona desplegarà tota la seva experiència en el que més enllà del propi certamen, serà una excel·lent acció de contribució en el desplegament de les noves alternatives de mobilitat urbana, sobretot pel que fa a vehicles lleugers.

Tots aquests vehicles seran els grans protagonistes de la mobilitat a la ciutat durant aquests 3 dies. En aquest sentit, el saló proposarà descobrir i provar totes les modalitats de vehicles urbans sostenibles que ofereix el mercat, molt més enllà de les motos tradicionals de sempre, les quals, lògicament, també estaran presents.

Fira de Barcelona i Kando Events

El saló, organitzat per Fira de Barcelona i Kando Events, amb el suport de l’associació sectorial ANESDOR s’estructurarà en cinc grans àrees dirigides als professionals, als motards, així com a la ciutadania en general, atès que motoristes o no, la ciutadania al complet és qui conviu amb els vehicles a les ciutats. Un altre grup social en el què l’esdeveniment vol incidir és el dels més joves, doncs ells són els grans protagonistes i hereus únics de la mobilitat del futur.

Foto d’arxiu

Viu la Moto Expo

La primera àrea serà la Viu la Moto Expo. Aquesta àrea acollirà l’exposició comercial de les principals marques del mercat, amb una mostra dels últims llançaments, entre els quals els models elèctrics, que any rere any van guanyant més protagonisme.

Urban Mobility

La segona àrea, l’anomenada Urban Mobility, acostarà al públic tota la gamma d’opcions que la nova mobilitat urbana lleugera ofereix a la ciutadania.

Test Ride Xou

Per altra banda i directament relacionada amb les dues àrees anteriors, hi haurà l’àrea Test Ride Show. Aquest espai reunirà activitats experiencials perquè el públic pugui provar en condicions reals de circulació els models exposats. La gent també podrà accedir als avantatges i sensacions que genera la conducció dels nous vehicles.

Summit

La Summit, la quarta àrea, bàsicament serà un congrés d’ANESDOR per a professionals. Aquí es debatran els principals reptes del sector de les dues rodes.

Moto Festival

Finalment hi haurà l’àrea Moto Festival, una de les grans novetats del Viu la Moto 2023. Estarà situada a la Plaça de l’Univers del recinte de Montjuïc.

Aquest serà un espai lúdic que oferirà un complet programa d’activitats, tallers i conferències. També hi haurà un escenari on hi haurà música en directe i una àmplia zona de restauració.

Impuls sectorial

El saló vol contribuir a impulsar el mercat de la moto i dels vehicles lleugers al país, en un moment de transformació de la mobilitat en la qual, tal i com ho estan reflectint les dades del mercat, aquests vehicles són cada vegada més populars entre la ciutadania.

Segons ANESDOR, el mes d’octubre es va tancar amb un total de 16.460 matriculacions. Això suposa un creixement del 3,6% respecte a l’octubre de l’any passat. Pel que fa a l’acumulat anual, el creixement és del 5,3%, amb un total de 171.589 unitats matriculades.

El que està clar és que els vehicles lleugers, i més concretament els de naturalesa elèctrica, seran la clau a l’hora de solventar la mobilitat a les ciutats. Ho seran -de fet ja ho comencen a ser-  tant a nivell pràctic, com, sobretot, en termes de contaminació.

Estarem molts pendents d’aquest event i un cop el visitem, us en farem el corresponent reportatge.

———

Si voleu accedir a d’altres reportatges, podeu fer-ho des de l’apartat del desplegable que trobareu al menú superior del blog, o directament des d’aquest enllaç.

Font Original / Fotos: Fira de Barcelona