Lexus NX 450h+, el primer elèctric endollable aterra a Andorra

Amb l’arribada de la nova generació NX a Lexus Andorra ha arrencat definitivament la nova era de la marca, també al Principat.  I és que aquesta nova entrega del SUV japonés arriba amb moltes novetats en termes de disseny, de motors  -inclòs aquest híbrid endollable-  de dinamisme, habitabilitat i de confort interior, així com amb una sèrie de nous sistemes d’última generació, entre els quals, un nou sistema d’infoentreteniment.

Ampliant el perfil

El nou model continua comptant amb l’atractiu disseny de l’NX original, però com veieu, també presenta una aparença molt més sofisticada, poderosa, esportiva i juvenil, això últim, molt important, ja que fins ara, com de fet passa amb la majoria de grans SUV, els dissenys encaixaven més en pefils de persones d’una certa edat.

En comparació amb la primera generació, la longitud total del nou NX ha augmentat 20 mm, la distància entre eixos 30, l’amplada 20 i l’altura 5. Encara que sembli poc, aquestes noves dimensions garanteixen bastant més espai en l’habitacle, especialment al darrere.

Concepte Tazuna

El nou NX suposa la primera aplicació del nou concepte Tazuna. Aquest nou terme japonès se centra en proporcionar al conductor un control natural, directe i intuïtiu del vehicle. Un exemple d’aquest control intuïtiu el tenim en els interruptors tàctils del volant i en els de les portes, pero tamb’e en la disposici’o de tots els comandaments envers el pilot.

Gràcies en aquesta orientació dels comandaments, s entat al lloc del conductor es percep una sensació impressionant de domini i de control, com si estiguéssim en la cabina d’un jet modern. Això es deu al fet que des de la porta i fins a la consola central, tot mira cap al conductor. Totes les fonts d’informació: la gran pantalla multimèdia, la pantalla d’informació múltiple, el quadre, els indicadors centralitzats i el mateix Head up Display, s’agrupen en una àrea unificada en el cockpit.

Pel que fa a la disposició dels controls del vehicle, tant el botó d’arrencada, com la palanca de canvi, els controls del clima i els de la selecció del mode de conducció estan col·locats en el mateix lloc, per la qual cosa el seu abast i manipulació és molt intuïtiu.

Més espaiós

Més enllà del lloc del conductor, el benestar dels passatgers segueix sent una de les grans prioritats per a Lexus. Oferir més amplitud, més comoditat, més qualitat, així com d’un munt de funcions d’assistència en ruta, ha estat el full de ruta ha seguir i val a dir que l’han assolit amb escreix.

Les noves característiques que milloren l’ambient dins del cotxe reflecteixen els principis d’Omotenashi de Lexus (anticipar-se a les necessitats de les persones i fer-les sentir bé). Entre elles, destaca una selecció de 64 colors del sistema d’il·luminació ambiental, però hi ha moltes més coses per a descobrir.

Tancament electrònic E-Latch

El nou NX és el primer model de Lexus que incorpora el sistema de tancament electrònic E-Latch. Aquest sistema substitueix el tirador tradicional de les portes. Amb el nou NX només es necessita fer una mica de presió en un botó per accionar-la. A l’entrar passa el mateix, només cal agafar el pany perquè aquest activi l’obertura.

El primer endollable

En termes de propulsió, rendiment i eficiència, Lexus s’ha basat en els més de 15 anys d’experiència que té per crear el seu primer vehicle híbrid endollable.
En aquest sentit, el nou NX 450h+ incorpora un motor híbrid de quatre cilindres, 2.5 litres i una bateria recarregable d’ions de liti de 18,1 kWh, la de més capacitat de la seva classe.

El sistema híbrid endollable produeix 306 CV DIN, permetent una acceleració de poc més de 6 segons per pujar de 0 a 100 km/h. Tot plegat ve recolzat per un motor elèctric posterior addicional que activa la tracció integral.

Les emissions de CO2 (segons cicle combinat WLTP), es queden per sota dels 40 g/km. L’estalvi de combustible també es queda per sota dels de 3 litres als 100.

63 km en mode elèctric

L’autonomia de conducció en mode 100% elèctric és d’uns 63 quilòmetres, podent circular a una velocitat de fins a 135 km/h sense que arrenqui el motor de combustió.

Una qüestió fonamental d’aquest model, fruit de la gran experiència de la marca en termes de rendiment, la tenim en què l’NX manté una alta eficiència quan s’esgota la bateria. De fet, l’eficiència del nou endollable és fins a un 20 % superior que la d’altres sistemes del mercat.

Finalment esmentar que la capacitat del sistema endollable no compromet la capacitat del maleter, que ofereix entre 545 i 1436 litres de capacitat. Destacar que pr sota del maleter hi ha un espai amb 21 litres més de capàcitat. Aquest espai es ideal per dur els cables de recàrrega.

La capacitat del dipòsit de combustible segueix sent de 55 litres.

Lexus Driving Signature

El desenvolupament de les característiques dinàmiques del nou NX se centra en oferir l’anomenat Lexus Driving Signature, una combinació idònia de comoditat de conducció que és dóna gràcies a un excel·lent tacte de la direcció, de l’accelerador i dels frens.

La nova plataforma Global Architecture K (GA-K) proporciona les característiques dinàmiques idònies. Amb tot, el nou NX 450h+ compta amb un centre de gravetat 20 mm més baix que fins ara, amb una major amplada de via dels eixos i amb un equilibri perfecte del repartiment de pesos. Tot això millora el control i les reaccions del cotxe, així com l’experiència al volant.

El nou disseny del conjunt de suspensions compta amb puntals MacPherson al davant i forquilles dobles al darrere.

Plataforma multimèdia Lexus Link

Ja en l’interior, destaca la nova plataforma multimèdia Lexus Link d’última generació. Aquesta nova plataforma garanteix una connectivitat molt ràpida i intuïtiva. Presenta serveis intel·ligents, inclosa la navegació avançada al núvol des del mòdul de comunicació de dades del vehicle. Això facilita que disposem de la informació de viatge en temps real, així com rebre actualitzacions sense consumir el pla de dades del telèfon.

El sistema Lexus Link Pro utilitza una nova pantalla d’alta definició de 14 polzades, sent de les més grans de la seva classe. La velocitat del processador és 3,6 vegades més ràpida del que ho era fins ara. A nivell de manipulació el sistema inclou el nou assistent per veu “Hey Lexus”.

Per a la integració amb el telèfon intel·ligent -que també disposa d’un carregador sense fils- el sistema multimèdia inclou Apple CarPlay (sense fils) d’última generació.
Mitjançant l’aplicació Lexus Link també es pot accedir a una gamma de serveis i funcions de manera remota. Per exemple, es pot bloquejar o desbloquejar el cotxe, activar el sistema d’aire condicionat per precalentar o refredar l’habitacle o també programar la càrrega de la bateria del vehicle.

Lexus Safety System+

El nou NX és el primer model de Lexus que presenta la tercera generació del Lexus Safety System+ (de sèrie en tots els acabats). Inclou un complet paquet de funcions de seguretat activa i d’assistència al conductor.
Les millores del Lexus Safety System+ tenen molta més capacitat de detecció del sistema de precol·lisió. També té una nova funció que identifica els riscos de col·lisió amb altres vehicles o amb els vianants que puguin creuar inesperadament.

La seva capacitat és encara més efectiva gràcies a l’Emergency Steering Assist, és a dir, l’assistent de direcció d’emergència.

S’han fet canvis en el control de creuer adaptatiu perquè el sistema reconegui més ràpid el trànsit precedent. Aquestes millores, juntament a les actualitzacions de l’assistent de manteniment de carril, garanteixen que el cotxe segueixi una línia més natural en els revolts.

La cooperació del control de creuer adaptatiu, amb l’assistent de senyals de trànsit (Road Sign Assist) també s’ha ampliat per tal que el sistema respongui a més senyals i comandaments, inclosos els senyals d’advertiment i de parada (STOP).

Extended Safety Package

Amb l’Extended Safety Package (opcional) es poden ampliar notablement les funcions de seguretat. Aquest paquet inclou l’assistent de canvi de carril automàtic,així com un sistema d’alerta de trànsit creuat frontal.

El nou sistema electrònic E-Latch d’entrada i sortida del vehicle està vinculat al monitor d’angle mort. Adverteix del trànsit que s’aproximi per la part posterior. Si detecta un risc de col·lisió a l’obrir la porta, s’activarà una llum d’advertiment, sonarà un timbre i no es podrà obrir les portes.

Lexus Andorra

Respecte dels preus, dir-vos que el Lexus NX 450+ arrenca des dels 55 mil euros, aribant fins els 64 mil de l’Sport Executive, l’acabat més luxós de la gamma.

Si voleu ampliar aquesta informació dirigiu-vos a Lexus Andorra. Els trobareu a l’Av. del Pessebre s/n d’Escaldes-Engordany. Tel +376 865001

———

Per a d’altres novetats, feu clic en aquest enllaç o accediu directament des de la secció corresponent que hi ha en el desplegable superior del blog.