LEXUS, reconeguda per la innovació del nou NX en sistemes de seguretat

  • La nova generació Lexus NX, el SUV de luxe de la marca japonesa, estrena noves i eficients prestacions de seguretat.
  • L’Assistent de Sortida Segura (SEA), vinculat al nou sistema de tancament electrònic de les portes (E-Latch), rep el reconeixement al Vehicle Segur en els Premis Francesos d’Automoció 2021
  • Amb el nou NX s’estrena la tercera generació de Lexus Safety System + que ofereix, més que mai, un nou punt de referència per a la detecció de riscos d’accidents, ampliant també el paquet de mesures de prevenció.

Lexus ha gaudit des de sempre d’un gran historial pel que fa a la innovació en sistemes de seguretat. Aquesta reputació aconsegueix ara cotes molt més importants amb l’arribada de la nova generació NX.

El nou lliurament del SUV de luxe dels japonesos va més enllà que qualsevol altre Lexus, donades les noves tecnologies i sistemes que inclou per protegir als ocupants. Amb això s’estableix una nova connexió entre el vehicle i el conductor, reduint el risc d’accident a nivells sense precedents.

Assistent de Sortida Segura

Una nova funció que il·lustra l’alt nivell de seguretat intel·ligent, és el Sistema d’Assistent de Sortida Segura (SEA), vinculat al nou sistema E-Latch de tancament electrònic de les portes. Amb un toc s’activa el sistema de detecció d’angle mort (BSM)  per detectar el possible trànsit provinent de la part posterior, siguin vehicles o ciclistes. Si existeix algun risc d’impacte a l’obrir la porta, s’activarà un llum d’advertiment i un avís acústic i no es podrà obrir les portes.

Premiu Automoció en seguretat

Lexus va ser el primer fabricant a combinar aquesta tecnologia de seguretat amb un sistema de tancament electrònic com és l’E-Latch, la qual cosa li ha valgut un reconeixement en els prestigiosos Premis Francesos d’Automoció 2021, pel que fa a seguretat.

La marca calcula que aquest assistent de sortida segura del vehicle pot ajudar a evitar fins a un 95 % dels accidents provocats per obrir les portes en un mal moment, o per fer-ho involuntàriament.

Aquest és només un dels elements del complet paquet de seguretat del nou NX, el qual també estrena la tercera generació del Lexus Safety System +.

3a generació Lexus Safety System +

El nou Lexus Safety System + incorpora noves prestacions i una major funcionalitat per poder detectar un nombre considerablement superior d’accidents, avisar al conductor i si cal, actuar en els frens o en la direcció de forma automàtica per evitar la col·lisió. En el cas que el cop sigui inevitable, el sistema servirà per reduir les conseqüències del mateix.

Així, per exemple, gràcies a les millores del sistema de precol·lisió PCS, es poden detectar vehicles, vianants, ciclistes i motoristes en la trajectòria del vehicle. El seu funcionament també s’ha vist ampliat quan el conductor gira en una intersecció. D’aquesta manera el sistema ara pot detectar riscos elevats de col·lisió amb els vehicles que circulen en sentit contrari, i amb els vianants que travessin la via. 

Eficient assistència anti-col·lisió

Existeix així mateix una funció de Direcció Assistida d’Emergència que reconeix quan el conductor fa  un cop brusc de volant per poder esquivar un obstacle. Aquesta funció proporcionarà assistència de forma automàtica per evitar la col·lisió i sense que el vehicle se surti del carril. A més, el vehicle pot detectar i suprimir de manera intel·ligent una acceleració brusca i involuntària a baixa velocitat.

Aquestes millores suposen que la capacitat de detecció de riscos d’accidents del millorat sistema de precol·lisió hagi augmentat les seves capacitats significativament.

Velocitat idònia en tot moment

La sensació de connexió segura i fiable entre el conductor i el vehicle es reforça amb altres funcions del paquet Lexus Safety System +, alleujant-lo de la càrrega de la conducció. És el cas, per exemple, del control de creuer adaptatiu, que s’ajusta automàticament als revolts de la carretera i als canvis de velocitat dels vehicles que circulen pel davant, gràcies a un control de velocitat que resulta més natural. En aquest sentit, el sistema ajuda fent que els avançaments siguin més suaus, accelerant quan el conductor senyalitza el canvi de carril o reduint automàticament la velocitat quan aquest se situa darrere d’un vehicle que circula més lent.

El sistema d’Assistència Avançada de Trajectòria en el Carril (LTA), també contribueix al fet que el vehicle no se surti del seu carril.

Lexus Andorra

Amb tot això, el nou NX demostra com l’aplicació intel·ligent de tecnologies innovadores ofereix als conductors un suport sense precedents. Ho fa connectant-lo amb el vehicle d’una forma que resulta a més de natural, molt més eficaç.

Si voleu conèixer la nova generació Lexus NX, adreceu-vos a Lexus Andorra. Els trobareu a l’Av. del Pessebre s/n. Tel +376 865001

 ———

Si voleu accedir a altres notícies i reportatges, podeu fer-ho des de l’apartat ‘Reportatges’ que trobareu en el menú superior. També podeu accedir directament des d’aquest enllaç.