,

Lexus UX: exquisidesa Omotenashi de 2a. generació

El Lexus UX és el model més urbanita del catàleg del japonesos, però també és un cotxe amb el què viatjar, fins i tot fent llargs desplaçaments, sempre resultarà gratificant. Entre la qualitat del seus acabats, la modernitat de les seves línies i els seus 4,49 metres de longitud, la gamma UX de Lexus esdevé una opció amb molts més arguments que la generació precedent.

Omotenashi

Com en la resta de models del catàleg, la gamma UX segueix girant en torn al concepte de construcció japonés ‘Omotenashi’. El principal objectiu d’aquest concepte rau en anticipar-se a les necessitats dels clients per aconseguir que la seva experiència en un Lexus sigui inigualable. Precisament per això arriba aquesta segona generació del model, que enguany inclou moltes millores i novetats que l’acosten més i millor al que qualsevol conductor pot desitjar.

En l’exterior el nou Lexus UX inclou modificacions molt subtils, que tanmateix reforcen molt més la seva presència visual. Comparativament però, l’interior presenta un nombre més alt de canvis.

Nou sistema Lexus Link

A l’interior, l’aspecte més destacat d’aquesta nova generació el tenim en el nou sistema multimèdia Lexus Link. Enguany la pantalla d’alta definició central pot arribar a les 12’’. Més enllà d’això, el nou navegador ara és molt més intuïtiu.

El nou assistent Lexus incorpora un sistema capaç d’aprendre i entendre els termes que farem servir de forma més habitual. A més, és capaç de diferenciar la veu del conductor, de la de l’acompanyant.

Entre altres funcions, amb l’assistent podrem fer trucades telefòniques, fer anar l’àudio, o manipular la majoria del sistemes del cotxe, per exemple, controlar la temperatura o interactuar amb internet. Evidentment el cotxe inclou connectivitat sense fils, tant amb Android Auto, com amb Apple Car Play.

El cotxe incorpora un port USB-A (per reproduir música en alta resolució) i dos ports USB-C.

Consola central reestructurada

A l’espai de la consola central on prèviament hi havia el panell tàctil, ara hi ha els comandaments dels seients davanters, inclosos els de la calefacció (opcionals).

Respecte de la primera generació, el nou UX inclou una nova safata il·luminada a la consola, just al davant del panell de control de l’aire condicionat. Hi ha espai suficient per poder deixar-hi un telèfon mòbil o una tauleta.

UX 250h i l’UX 300e

Respecte a les motoritzacions, Lexus segueix mantenint el mateix híbrid i el mateix elèctric pur de la primera entrega: UX 250h i l’UX 300e.

La versió híbrida equipa 3 motors, un de gasolina al davant i dos elèctrics, un al davant i un al darrere. La suma de tots tres xifra els 182 CV declarats.

El motor de gasolina segueix sent el dos litres amb quatre cilindres en línia. Pel que fa als elèctrics, el motor posterior serveix com a generador del sistema de frenada regenerativa del vehicle, incrementant la quantitat d’energia cinètica capturada al frenar o desaccelerar.

Per la seva banda, l’UX 300e, la versió 100% elèctrica, porta una bateria d’alta capacitat de 72,8 kWh. El rang d’autonomia del cotxe arriba als 450 km, sempre segons cicle WLTP.

Jugant amb la llum

Pel que fa a la gamma de colors disponibles, aquesta segona entrega incorpora una nova tonalitat més brillant, la qual, segons la miris, genera una mena d’ombres. Aquest efecte, fruit d’aplicar una darrera capa de pintura molt prima, fa que les escates metàl·liques de la pintura s’alineïn d’una manera més uniforme, creant un efecte molt especial.

Lexus Andorra

Respecte del preus, la gamma híbrida arrenca des dels 37.136 euros, mentre que l’UX 300e, l’acabat 100% elèctric, arrenca des dels 50.120 euros.

Informeu-vos-en a Lexus Andorra. Adreçant-vos a l’Av. Fiter i Rossell. Tel. +376 865001

———

Si voleu accedir a d’altres novetats elèctriques o híbrides, podeu fer-ho des de la secció “Green Cars” del menú principal del blog, o directament des d’aquest enllaç.