, ,

LLOVERA ARRENCA EL DAKAR AMB UNA 12ª POSICIÓ

Llovera arrenca el Dakar amb una 12ª posició

Els pilots de l’equip Albert Llovera, Marc Torres i Ferran Marco han completat la 1a etapa de 752 km (432 km d’enllaç i 319 km cronometrats) del Dakar, en una excel·lent 12a posició. Com estava previst, l’estrena del Dakar al vell continent ha estat molt dur i complicat a tots nivells. Per tant, els pronòstics s’ha complert ja des del primer dia.

El podi de l’etapa en la categoria de camions va estar format per: Shibalov-Nikitin-Tatarinov (Kamaz), Viazovich-Haranini-Zaparos (Maz) i Van Kasteren-Rodewald-Snijders, aquest darrers companys de Llovera en el Team de Rooy – Iveco Petronas.

Etapa dura i molt variada

Amb la documentació prèvia rebuda durant el brífing ja es deixava entreveure que el traçat no seria precisament un passeig. En conseqüència estava clar que es posarien a prova tant l’estat físic dels pilots com la seva habilitat pel que fa a navegació.

Llovera-Torres-Marco, van protagonitzar una etapa molt regular. Van estar sempre proper als Top 15 de la classificació, rodant sempre sense cometre errors i cuidant al màxim la seva mecànica.

Una vegada finalitzat el tram cronometrat, Llovera i els seus companys comentaven que aquesta etapa “ha estat una etapa difícil, molt tècnica i molt dura a nivell físic. La navegació ha estat també molt complicada”

”Ens hem trobat amb tota mena d’escenaris: sorra, dunes, pedres, fora pistes i zones planes molt ràpides. Per ser la primera etapa estem contents amb el resultat”

2a etapa més curta però Igual d’exigent

Sobre el paper, el segon obstacle del Dakar que es disputarà demà, dilluns 6 de gener, no donarà treva als equips. Per tant, la duresa serà un factor que seguirà marcant el tarannà de la competició.

Amb un total de 393 km (23 km d’enllaç i 367 km de velocitat), l’etapa tindrà lloc entre Al-Wajh i Neom.

Segons les indicacions dels organitzadors sembla que la dificultat tècnica disminuirà lleugerament respecte de la primera etapa d’ahir diumenge. La navegació serà la gran protagonista de la jornada.

Foto: fotoesport

Altres notícies esportives d’àmbit internacional, aquí