, ,

LLOVERA HA ACABAT EL DAKAR EN UN EXCEL·LENT 15è LLOC

L’Iveco 517 del Team de Rooy-Petronas de Llovera, Torres i Marco, ha acabat el Dakar classificat-se en un excel·lent 15è lloc, després de creuar en la 14a posició la darrera línia de meta de Qiddiyah.

Albert Llovera-Marc Torres-Ferran Marco, han completar la seva espectacular participació al Dakar 2020, el primer disputat a l’Aràbia Saudita, aconseguint aquesta excel·lent posició final en la classificació general de camions.

Especial reduïda

Esmentar que els organitzadors van decidir al final de la jornada d’ahir, dijous dia 16, reduir l’especial d’aquesta 12a i última etapa. Al final, els 374 km cronometrats que s’havien de disputar, van quedar reduïts a 167, mentre que l’últim enllaç de la prova va ser de 262 km.

(Correcció)  Al final de l’etapa d’ahir comentàvem que Llovera-Torres-Marco s’havien situat en la 14a posició de la provisional. Al final no va anar així. Ales Loprais va aconseguir sortir de l’embolic en el què s’havia ficat a les dunes i va poder recuperar posicions. És a dir,  que la tripulació de l’IVECO 517 va iniciar la 12a etapa en la 15a plaça de la general, però amb opcions de superar al pilot francès Jan van de Laar.

 

El cas és que una vegada finalitzat aquest últim parcial, a Llovera li van faltar 5’ per superar al pilot francès.

En tot cas,  la 15a posició en la general de camions és un gran resultat.

D’aquesta manera ho valorava l’andorrà des de l’assistència de Qiddiyah:

“Estem molt contents amb el resultat i de com l’hem aconseguit. Quan ens van dir que retallaven el recorregut d’aquesta última etapa ja vam veure que seria complicat poder recuperar els 9’ que ens treia el nostre rival, de cara a fer-nos amb la 14a posició. De totes maneres ho hem intentat i l’hem superat, però al final ens hem quedat curts”

6 anys després, de nou Karginov

Com hem comentat en diverses ocasions al llarg del Dakar, el domini dels Kamaz en camions ha estat absolut. Només el MAZ de Siarhei Viazovich va poder superar-los en una etapa (la 2a) i els va plantar cara durant la primera meitat del recorregut. A partir d’aquell instant, aparentment va tirar la tovallola i es va dedicar a assegurar la tercera plaça del podi.

Així doncs, al final triomf aclaparador de Karginov (46h33’36”), seguit de Shibalov a 42’26” i de Viazovjch a 2h 04’42”.  Llovera, 15è, s’ha quedat a 12h41’06”.

L’Albert destaca el bon rotllo

Tot i estar molt cansat, el pilot d’Andorra la Vella es mostrava molt satisfet després de la vintena de dies que ha passat recorrent l’Aràbia Saudita:

“Crec que bona part de l’èxit aconseguit s’ha degut al bon rotllo que hem viscut a la cabina de l’IVECO. Amb Marc (Torres) i amb Ferran (Marco) hem tingut un feeling excel·lent, un fet que de vegades no és fàcil. La motivació no ha decaigut mai i això ha estat decisiu en el moment d’afrontar els obstacles”

Jordi Zaragoza: protagonista invisible

Un altre aspecte important per aconseguir fer un Dakar com el que avui s’acaba d’acabar, tenia lloc dia a dia en l’assistència, quan Llovera arribava després de cada etapa:

“Per descomptat que sí. Hi ha hagut dies que he arribat molt cansat. En les etapes dures de pedra, els canells han patit molt. Els braços i les mans han anat notant l’esforç a mida que passaven les jornades. La presència al final de cada etapa d’en Jordi Zaragoza, l’osteòpata de l’equip, ha estat la meva salvació! He passat moltes hores amb ell a la llitera. Ha estat tot un luxe tenir-lo”

De fet, en Jordi encara no ha acabat del tot la feina. I és que tot i que ara els toca a tots gaudir del final de festa, en Jordi encara tindrà una darrera tasca que dur a terme: acabar de deixar a l’Albert llest i recuperat, que el Dakar s’ha acabat, però no la temporada!

La única incògnita que ens queda a tots és saber quin serà el proper repte en el que s’enredarà! Però be, sigui el que sigui, estarem pendents d’ell.

De moment, felicitats Albert, a tú i i a tot el teu equip!

Per recuperar els articles de les etapes anteriors, feu clic aquí.

Info original i fotos: Fotoesport