, ,

LLOVERA I EL SEU TEAM ES MANTENEN TOT I RECULAR

Albert Llovera i els companys d’equip, Marc Torres i Ferran Marco, es mantenen ferms tot i recular una posició en la classificació general. Finalment han creuat la línia d’arribada d’aquesta tercera etapa en la 16a posició, una posició que contràriament al que pot semblar, segueix sent molt bona pels de l’Iveco 517 del Team de Rooy-Petronas, donat que a més de començar a acusar el cansanci acumulat, aquesta ha estat una etapa dura, dificil i molt renyida. Per tant, acabar en la 16a posició en una etapa tan complicada és un bon resultat.

Les diferències comencen a marcar posicions

Mostra clara d’aquesta dificultat queda reflexada en les diferències amb que van situant-se tots els equips. I és que a part de Karginov i Viazovich, els favorits de la categoria, la resta de competidors van esglaonant-se definint posicions que tot i ser provisionals, comencen a estar prou clares.

Pel que fa a la lluita pel triomf entre els camions, la jornada ha finalitzat amb un regust agredolç per els de Kamaz.

Assenyalar com a dada positiva el triomf d’Andrey Karginov, guanyador de la categoria l’any 2014. Com a punt negatiu esmentar els problemes d’Eduard Nikolaev, guanyador l’any passat. Nikolaev ha pogut solucionar els seus problemes gràcies al seu company Dimitri Sotnikov, 20è classificat en la jornada d’ahir. En tot cas, avui s’ha hagut de conformar veient de lluny el podi de Ryad.

12a posició en la general

Així doncs, una vegada completades les tres primeres etapes del Dakar, l’Iveco 517 ocupa la 12a posició de la classificació dels camions, a 1h47’14” de Viazovich, el líder.

En el comput global, la provisional segueix doncs encapçalada per Siarhei Viazovich (Maz), que manté 2’18” de marge sobre Andrey Karginov (Kamaz), després d’acumular més d’11 hores d’especials cronometrades.


Pistes molt trencades

Llovera-Torres-Marco, han tingut un inici d’especial en la mateixa línia que els dels dies anteriors.

Les principals dificultats han arribat a partir del quilòmetre 200. I és que a partir d’aquest punt, unes pistes molt trencades i amb molta pols han tingut conseqüències en la mecànica. Aquest fet ha provocat la perduda de diverses posicions a l’alçada del km 251.  Afortunadament, després la situació s’ha normalitzat però ja no han pogut recuperar el temps perdut.

Igualtat en el Top10

Cal destacar la gran igualtat protagonitzada entre els equips situats a partir del Top10. L’onzè i el vintè classificat han quedat separats per 25’.

El final està tant ajustat que Llovera i els seus companys no han entrat en el Top10 per només 16’.

Llovera: “un dia complicat”

Una cop a Neom, Llovera ens detallava el succeït durant la jornada:

“Ha estat un dia molt complicat. Hem passat per pistes molt dures i trencades i amb moltes vibracions” 

“Altres dificultats ha estat la gran quantitat de pols que s’ha aixecat amb el pas dels vehicles. Hem parat perquè semblava que el turbo no bufava bé, però ha estat una falsa alarma”

“La navegació ha estat novament l’enemic a batre durant la jornada. En aquest sentit hem tingut un parell de lapsus, però res de greu”

Demà, més navegació!

En la 4a etapa de demà, al llarg dels 672 km que uneixen les localitats de Neom i Al-Ula els pilots hauran de superar trams arenosos i trams empedrats al 50%, normalment, si tenen sort, ho faran sobre pistes marcades, però…

Aparentment l’etapa es presenta ràpida, però segons l’organització la gran dificultat de l’etapa serà de nou la navegació.

Esmentar que dels 672 km de recorregut, 453 km seran cronometrats, mentre que en els 200 i escaig restants tot serà més relaxat i els pilots tindran l’oportunitat d’admirar monuments mítics de la cultura àrab al seu pas.

Per recuperar els articles de les etapes anteriors, aquí.

Info original i fotos: Fotoesport