, ,

LLOVERA SUPERA FINS A 16 LLOCS EN LA PENÙLTIMA ETAPA

Lluny de qualsevol pronòstic raonable, sobretot tenint en compte el martiri viscut ahir pels de l’IVECO 517 després de patir una avaria en plena etapa marató, l’incombustible Albert Llovera va i supera fins a 16 llocs en la que ha estat la penùltima etapa del Dakar.

Poca broma amb Monsieur “Pataditas” -paraula que sempre utilitza en els seus escrits i que ens ha semblat ideal de fer servir-  l’andorrà va molt fort i a per totes en aquesta recta final.

I és que l’Albert, en Marc i en Ferran han protagonitzat avui una etapa brutal. Han sortit des de la 31a posició i han acabat creuant la línia de meta 15ns!

El Top13 torna a ser viable

Gràcies en aquesta gran etapa d’avui,  la 13a posició de la general torna a ser  possible per als de l’Iveco 517 del Team de Rooy-Petronas.

Després de passar la nit al bivac de Shubbaytah, tot i la duresa de la jornada viscuda pel tema de l’avaria que van patir, l’Albert Llovera, en Marc Torres i en Ferran Marco han iniciat la penúltima etapa del Dakar amb les energies més o menys renovades però amb les ganes de recuperar el temps perdut en la jornada d’ahir, intactes.

Dit i fet! Amb un crono de 5h39’12”,a només  a 54’21” del guanyador de l’especial, han brodat l’etapa.

La gran actuació en la jornada d’avui els va servir per a recuperar, gairebé mitja hora, respecte de Jan van de Laar, el rival a superar en la general.

De moment, els problemes d’Ales Loprais han donat opcions al pilot d’Andorra la Vella per millorar una posició (14a) en la provisional.

De la tempestat a la calma

Una altra jornada molt dura en “l’Empty Quarter”, que avui s’ha pogut disputar sense cap problema. Les dunes han estat una vegada més el gran obstacle a batre.
En aquest aspecte Albert ens ha comentat que:

“Cada dia em trobo més còmode en aquests escenaris. La veritat és que l’equip que hem formem amb en Marc i en Ferran a la cabina de l’IVECO facilita les coses. Col·laborant en tot moment, de manera immediata intentem trobar sempre la millor solució”

Del 31è al 15è

Tenint en compte el tarannà que porten des del començament, això que comenta l’Albert està més que clar. Formen un gran equip!

Un cop finalitzada la jornada, l’Albert es mostrava eufòric de l’actuació que han protagonitzat en aquesta penúltima etapa. I és que no hi havia per menys. Sortir el 31è i acabar el 15è no té res de normal. Així ho comentava:

“Hem anat a fons des de l’inici, recuperant posicions de manera ràpida. Pensava que tindria més problemes en els avançaments però tot ha anat rodat”

El cert és que avui, ni la zona de dunes ha fet que l’Albert baixes el ritme. Volia el que volia i ho ha aconseguit amb escreix

“Hem superat les cadenes de dunes sense haver de parar en cap moment i això ens ha donat l’opció de mantenir un excel·lent ritme durant tot el recorregut”

Content però trinxat!

Si tenim en compte la gran etapa que ha protagonitzat Llovera als comandaments de l’IVECO 517, juntament amb el desgast i el cansament que li ha suposat, més la tensió que arrastrava d’ahir, l’esforç haurà estat simplement brutal:

“Estic trinxat. Els braços, els canells, les mans…tot! Estem en la recta final del Dakar i les forces estan al límit. Malgrat tot, estic convençut que demà sortiré totalment recuperat i amb la motivació a tope per lluitar per la 13a posició de la general”

Pocker dels Kamaz

Avui, per enèsima vegada s’ha viscut un altre festival dels Kamaz, aquest cop a la meta de Haradh. I és que novament els quatre vehicles de l’equip rus han ocupat les quatre primeres posicions de l’etapa, amb  -per variar- Andrey Karginov al capdavant.

Durant bona part de l’etapa, Dimitry Shibalov ha encapçalat la carrera, però en la recta final, concretament en el quilòmetre 271, Karginov s’ha posat al capdavant per a anotar-se un altre parcial més.

Esmentar que Eduard Nikolaev, guanyador del Dakar 2019 (també de Kamaz), ha estat més de la meitat de l’etapa aprop dels seus companys. No obstant això, fins avui és l’única tripulació Kamaz que no ha guanyat cap etapa.

Aquest fet sobta bastant, ja que els Kamaz han guanyat 10 de les 11 etapes disputades.

Demà, “The End”

Tal i com diu l’Albert, ja estem a la recta final del Dakar. Falta només una més per arribar al podi final de Qiddiya. En tot cas però, tot i semblar-ho, el Dakar no ha acabat encara. Cal seguir concentrats. Un excés de confiança en aquests 447 km restants fins el final, pot resultar fatal i deixar sense premi l’esforç realitzat tots aquests dies.

L’escenari d’aquesta etapa final de 374 km cronometrats, obligarà els equips a mantenir la concentració al màxim.

Segons els organitzadors de la prova, la gran dificultat estarà en la navegació.

Més enllà de la 20a etapa, el Dakar finalitzarà paral·lelament amb una especial de 20 km, que decidirà el vencedor de l’anomenat “Qiddiyah Trophy”. Aquesta especial però, no tindrà conseqüències directes pel que fa la general final.

Per recuperar els articles de les etapes anteriors, feu clic aquí.

Info original i fotos: Fotoesport