, ,

LLOVERA-TORRES-MARCO HAN ACABAT LA 2ª ETAPA DEL DAKAR A TOCAR DEL TOP10

L’Iveco 517 del Team de Rooy-Petronas de Llovera-Torres-Marco ha acabat la 2ª etapa del Dakar a tocar del Top10, confirmant un debut excel·lent d’aquesta primera edició del Dakar en terres saudites. I és que aquesta ha estat indubtablement una altra excel·lent jornada per a Llovera, Torres i Marco.

Llovera i els seus companys d’equip han superat aquesta 2a etapa, ràpida i molt complicada en termes de navegació, demostrant una gran seguretat.

Al final han aconseguit l’11a plaça, situant-se a tocar del Top10. De moment però, les diferències són mínimes, sobretot si tenim en compte que estem parlant del Dakar i que aquest tot just acaba de començar.

En la lluita pel triomf de la categoria, el Maz de Viazovich-Haranini-Zaparos ha superat el Kamaz de Shibalov-Nikitin-Tatarinov després de mantenir una espectacular lluita.

Els pilots russos, Dimitry Sotnikov i Andrey Karginov, han completat el podi d’aquesta 2a etapa.

Remarcar que entre el guanyador, el segon i el tercer classificat, només  han hagut  2’ de diferència.

A tocar del Top 10

L’actuació de Llovera-Torres-Marco, igual que en la primera etapa, ha destacat per la seva regularitat.

Quasi al començament, a l’alçada del km 52 han baixar fins a la 15a posició. A partir d’aquest instant però, han començar a remuntar posicions fins passar pel quilòmetre 214 entre els 10 millors de la prova. Una remuntada excel·lent!

Aquesta privilegiada posició se’ls ha escapat al final per només 1’18”. Malgrat tot, els pilots de l’Iveco 517 han demostrat que són rivals a tenir molt en compte.

De camí cap a l’assistència Llovera repartia “medalles” entre els seus companys d’equip. Aquests eren els seus comentaris:

“La primera medalla és pel Ferran (Marco), que en un dels punts complicats del traçat ha trobat els encreuaments correctes i hem pogut marcar els punts de pas sense perdre temps. En aquest mateix punt han hagut rivals encallats donant voltes”


“La segona medalla és pel Marc (Torres) que ha canviat un tirant de manera eficaç i ràpida. – El tirant se’ls ha trencat després de passar per una zona ràpida, on Llovera s’ha despistat i ha hagut de frenar radicalment, “passant-me de frenada”. Aquest fet els ha suposat uns 15’ de retard.

3a etapa a 1400 metres d’alçada

La 3a etapa del Dakar 2010 tindrà el principi i el final a la localitat de Neom.

Els participants disputaran una especial de 427 km entre canons i muntanyes, vorejant la frontera amb Jordània. A més, hauran de superar moltes zones de sorra, per tant, sembla que per tercer cop serà una etapa dura i complicada.

En aquest traçat la prova arribarà al punt més alt de tot el raid, concretament arribarà als 1400 metres. A més,  l’etapa tindrà 77 km d’enllaç, la major part abans d’iniciar l’especial.

Així doncs, demà dia 7 viurem una altra etapa on sembla que la navegació tornarà a ser decisiva per acabar entre els millors en la classificació final.

Sort Albert, demà us volem veure -com a mínim- en el Top 10!

Foto: fotoesport

Altres notícies esportives d’àmbit internacional, aquí