, ,

NOVES MACBOR MONTANA XR5 & BENELLI TRK 502 X

Macbor Montana XR5 i Benelli TRK 502 X

De la mateixa forma que la nova Macbor Montana XR5 ha desembarcat a Andorra amb molts arguments destacables, tot mantenint un compromís qualitat-preu excel·lent, el mercat ens regala també una altra opció en aquesta mateixa línia, però sota un prisma lleugerament diferent, atès que es tracta d’una moto que hereta el pedigrí de la marca a la qual pertany. Parlem de Benelli i la TRK 502 X

Per això, aprofitem el mes més estiuenc de l’any per presentar-vos-les totes dues en aquest espai de novetat.

Benelli VS Macbor.

Encara que podríem pensar que són motos molt similars. -de fet essencialment ho són-  la veritat és que hi ha algunes diferències entre ambdues que faran que cada a usuari es decanti per l’una o per l’altre segons les seves preferències.

Mentre que Benelli (com a fabricant de tota la vida) aposta per l’ús de components propis, Macbor es nodreix de diferents fabricants japonesos. Aquest fet però, no té per què ser un tret que hagi d’influir-vos a l’hora de decidir-vos per una o per l’altra, però sí que creiem que s’ha de destacar, atès que no deixa de ser un punt diferencial entre ambdues marques. La italiana destaca per la seva trajectòria al llarg de la Història, mentre que Macbor ho fa per la excel·lent llista de proveïdors externs amb que han completat la seva moto, doncs tots ells destaquen per ser líders en els seus camps.

Macbor Montana XR5

Propulsors equivalents

A nivell de propulsor, un dels punts més importants a tenir en compte, en realitat totes dues motos compten blocs en sintonia. Parlem de motors de dos cilindres en paral·lel, refrigeració líquida, culata de quatre vàlvules i doble arbre de lleves DOHC.

Les petites diferències entre tots dos les trobem en el diàmetre dels cilindres: 69×66,8 mm per a la Benelli, amb 499,56 CC i 67×66,8 amb 471,02 CC per a la Macbor Montana XR5, és a dir, la mateixa carrera però un diàmetre de cilindre lleugerament inferior. La relació de compressió també difereix: 11,5:1 contra 10,7:1 respectivament.

Benelli TRK 502 X

Entre 47 i 48 CV

A causa d’això, l’XR5 lliura 46,94 CV de potència, una mica menys que la Benelli TRK 502 R , que en lliura 47,6 CV. El mateix passa amb el par motor: 43 Nm de la Macbor enfront dels 46 Nm de la Benelli.

Ambdues lliuren el seu màxim de potència a 8.500 voltes. La Benelli però, lliura el par màxim a sis mil voltes, mentre que la Macbor ho fa des de les 7.5 mil.

Per un altre costat la Macbor Montana XR5 permet triar entre dos mapes de potència, amb el que entre altres coses és més senzilla de pilotar fora de l’asfalt.

Consum en línia

El consum és molt semblant en les dues : entre 3,8 i 3,9 litres als 100. Tots dos models tenen un dipòsit de 20 litres, de manera que l’autonomia no serà cap problema en cap dels dos models. En aquest aspecte totes dues motos ronden els 500 km amb un únic dipòsit.

On sí que hi ha diferència entre tots dos models, en aquest cas a favor de Macbor, és és en el tema del pes. La Benelli declara 213 kg en buit, mentre que la Macbor es queda en 178 kg. Això és així gràcies a la utilització massiva d’alumini i d’aliatges d’acer lleuger.

Macbor Montana XR5

Benelli TRK 502 X

Suspensions i frens

En la part de cicle, Benelli ha apostat per tirar del seu propi bagatge desenvolupant les seves pròpies suspensions i sistemes de fre. La forqueta davantera invertida de 50 mm és monolítica, mentre que la Macbor equipa una de la marca KYB de 41 mm, regulable en precàrrega, compressió i extensió. Té un recorregut de 195 mm, mentre que la Benelli es queda en 175.

El mateix passa en la part de darrere. Aquí ambdues munten un amortidor ajustable, però el recorregut de la italiana és una mica inferior. Curiosament, malgrat la diferència del recorregut de suspensions, totes dues motos tenen una alçada de 840 mm respecte del sòl.

Quant al sistema de frens, la Benelli TRK 502 X ve equipada amb un doble disc de 320 mm amb pinces flotants (en la de carretera són radials). Macbor s’ha decantat per dos discos de 300 mm.

Darrere el disc també és major, 260 mm contra 240 mm. En tots dos casos, l’ABS és desconectable.

Encara que la longitud total de les dues és de 2.200 mm, la distància entre eixos és més curta en la Macbor: 1.479 mm enfront de 1.525 mm.

Entre el pes i la menor distància entre eixos, la Macbor es presenta com l’opció més àgil. Per la seva banda, la TRK de Benelli oferirà sempre -a priori- una mica més d’aplom en corbes ràpides.

Macbor Montana XR5

Benelli TRK 502 X

Preus interessants

Finalment parlarem del tema preu. Al cap i a la fi,aquest serà el punt en el qual més es recolzarà la gent a l’hora de decidir-se, perquè, com haureu vist, en realitat són motos molt properes. La Benelli TRK 502 X arrenca des dels 5.890 euros, mentre que la Macbor Montana XR5 ho fa des dels 5.990 euros.

Exposat tot això, podem de dir que ambdues són motos excel·lents, ideals per als qui busquin una opció de moto d’aventura de qualitat amb la què iniciar-se en el trail.

Els que prefereixin una marca amb un gran historial, els que optin per una marca més romàntica i amb molta experiència pròpia al darrere, en la Benelli tindran una gran elecció. Per part seva, els que preferiu una moto més lleugera, la mateixa potència i amb un seguit de proveïdors de primera línia a nivell de components, en la Macbor tindreu la vostra millor opció.

On trobar-les

Trobareu tots dos models en els seus respectius concessionaris oficials.

Motorum és el distribuïdor oficial de Benelli per a Andorra. Els trobareu a l’Av. Santa Coloma, 75 d’Andorra la Vella. Tel. +376 720 372.

Respecte de Macbor, els trobareu en la divisió de motos de Grup Pyrénées Automoció d’Automòbils Pyrénées. Les seves instal·lacions i exposició central estan tot baixant cap a Sant Julià de Lòria, a Prat de la Tresa s/n. Just al costat de la botiga Harley Davidson. Tel +376 880700

Us decanteu per la que us decanteu, ja sigui la Macbor Montana XR5 o la Benelli TRK 502 X, l’encertareu segur!

Per accedir a la resta de novetats en motos, feu clic aquí