,

Marc Font guanya la penúltima prova del Campionat d’Andorra d’Enducross

Campionat d’Andorra d’Enducross.- Després de guanyar a Beixalís, Marc Font, pilot de la Federació Motociclista d’Andorra, disputarà el proper cap de setmana a Palència la 24MX Hixpania.

A part de la victòria de Font en PRO, Jordi Morera en EXPERT i Ruben Alves en 65 CC, van ser els altres pilots guanyadors de la quarta cita del calendari del Campionat d’Andorra d’Enducross.

Diisputada a Beixalís (La Massana), la prova organitzada pel Moto Club Les Valls va estar marcada per una inscripció molt reduïda. Segons els organitzadors, això va ser degut “a la impossibilitat de poder seguir el campionat de manera regular des de l’inici. Els pilots de fora, aquesta temporada no s’han desplaçat a Andorra.

Al final van ser sis els pilots que van disputar la prova Massanenca.

Traçat molt variat

El terreny de l’antic abocador de Beixalís va ser la base on els organitzadors van preparar un espectacular recorregut d’1 quilòmetre. En aquests mil metres van barrejar una gran varietat d’obstacles. N’hi havia de naturals, com ara entrades a la zona boscosa adjacent al terreny, i d’altres d’artificials, com pedres i arbres tallats.

El sol i les bones temperatures van acompanyar la prova de principi a fi. I és que si la neu caiguda cap a finals de setmana va refredar els termòmetres considerablement, durant el cap de setmana van recuperar-se temperatures prou estiuenques a la collada de Beixalís.

Font no va donar cap opció

Marc Font va dominar en tot moment les dues mànegues(de 20’ cadascuna).

El seu germà Miquel va ocupar la segona posició (categoria PRO), malgrat els problemes mecànics que va haver de superar durant tot el matí.

Marc Font

Morera i Alves en Expert i 65 CC

En Expert, també van disputar-se dues proves calcades. El debutant a Beixalís, Jordi Morera, també va saber distanciar-se dels seus rivals des de l’inici. De fet, les posicions van quedar clarament definides en les primeres voltes de cada mànega.

Ruben Alves (65 CC) va haver de rodar en solitari en les dos mànegues programades per als més joves. Al final de la competició, Alves ens comentava que “quan vaig en moto sempre m’ho passo bé, però el cert és que vaig trobar a faltar els rivals.”

Pensant en el mundial de Hard Enduro

Marc Font, que abans de l’estiu ja va tenir actuacions destacades a la Red Bull Erzbergrodeo d’Àustria, així com a la Red Bull Erzbergrodeo d’Itàlia, les dues puntuables per al Campionat del Món de Hard Enduro, tancarà la seva participació en aquest certamen tan exigent disputant el proper cap de setmana (dies 8 i 9) la 24MX Hispània. La prova tindrà com a nucli central la localitat d’Alto Campoo (Palència).

En certa manera la matinal de Beixalís haurà estat una bona forma de preparar la complicada prova palentina. Aquestes eren les seves paraules al respecte:

“Estar a Beixalís sobretot m’ha servit per assegurar-me d’estar bé pel que fa a una lesió. Dilluns passat em vaig lesionar un genoll i no tenia del tot clar estar en condicions de pilotar sense molèsties. Avui m’he provat i no em molesta gens. Per tant, està tot en ordre de cara al desplaçament cap a Alto Campoo”

Al novembre, darrer meeting andorrà

La data prevista per a l’últim meeting del Campionat d’Andorra d’Enducross és el 13 de novembre. Queda però, pendent de confirmar-se l’escenari on tindrà lloc la prova.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport nacional de món del motor a Andorra, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Jordi Morera

Rubén Alves

Miquel Font

Roger Troguet

Font original / fotos: Fotoesport