,

MARGOT LLOBERA VIATJA A LA PRESENTACIÓ DEL DAKAR 2020

El passat 15 de maig, Margot LLobera va desplaçar-se fins a París per participar en la presentació del Dakar 2020. Podríem dir que va ser “la primera etapa dakariana” que supera la pilot, això sí, una etapa molt més emotiva, relaxada i social, que les que haurà de disputar d’aquí a poc més de mig any.

De somni a realitat

Va ser el seu primer contacte amb el seu gran somni, el Dakar, un somni que enguany viurà la seva 42a edició novament en aquest costat del món.

Com cada any, aquesta cita representa el tret de sortida a partir del qual comença oficialment el compte enrere.

Donat el canvi radical que farà el dakar en tornar cap al vell continent, el dia de l’obertura d’inscripcions -per naturalesa sempre intens- ,va ser-ho encara més. I és que enguany els pilots van viure una jornada intensa, atapeïda i amb un format molt diferent al d’anys anteriors.

3 Presentacions

En aquesta ocasió només s’han organitzat tres presentacions a nivell mundial: París, Varsòvia i Buenos Aires, sent la cita francesa -fins ara es fèia a Barcelona- la destinada als pilots europeus.

La jornada arrancava amb un impecable acte de presentació en l’Institut del Món Àrab de París, situat a escassos metres de Notre Dame.

Amb un recorregut ja revelat fa alguns dies, David Castera va ser l’encarregat de  detallar les novetats d’aquesta edició de la carrera.

Novetats importants

Tindrà lloc íntegrament a l’Aràbia Saudita. Constarà de 9.000km i tindrà 12 etapes.

Més enllà d’aquestes dades, molts van ser els detalls que es van revelar, com el lliurament dels roadbooks ja pintats el matí de cada etapa, una etapa “Supermarató” per a les motos (amb dues nits sense assistència) o el combustible inclòs en la inscripció per a tots els participants, sense oblidar la possibilitat per a les motos de reenganxar-se a la segona setmana de carrera si han hagut d’abandonar durant la primera.

Sopar, feina i molta emoció

Ja al vespre, després d’un menjar conjunt per a tots els assistents, els pilots i equips van participar en un seguit de xarrades tècniques, on l’organitzador va desgranar les claus per afrontar els preparatius de la prova amb les majors garanties.

Margot, atenta a tots els detalls, va escoltar amb entusiasme totes les informacions sobre l’Aràbia Saudita, a més de tot el referent als procediments d’inscripció,  reglament tècnic i informació esportiva.

La pilot més jove

La pilot andorrana Va ser una de les protagonistes del dia, atraient multitud de mirades. I és que amb 23 anys, va postular-se  -quasi amb tota probabilitat-  com la participant més jove de la propera edició.

“Ha sigut un dia molt especial, estic molt contenta. Aquest és el començament de la meua gran aventura compartint les primeres hores amb els meus futurs companys. Ja em veig en el primer bivouac amb tots ells. La vetlada ha sigut molt intensa i m’ha encantat”

“Pel que fa al recorregut, crec que serà brutal. Jo no he corregut a Sud-amèrica, però sí he entrenat molt a l’Àfrica. Tothom comenta que aquesta edició és un retorn als orígens, així que estic molt confiada amb el rendiment que puc tenir”.

“A més, amb les dades que ens han donat sobre l’Aràbia Saudita, torno més tranquil·la. Per a mi és molt impactant la diferència cultural respecte de les dones. Estic segura que la meua participació i la de la resta de companyes serà molt positiva per a les dones saudites i per a la societat en general. Crec que el Dakar ajudarà molt a l’obertura d’aquest país”

“No puc demanar més en el meu primer contacte amb la carrera. Estic encantada d’estar en aquesta gran família, cada dia estic més prop del meu somni.”

7 mesos a tope

Aixó és ben cert. Sembla que falta molt quan parlem de més de mig any, però el cert és que hi ha molta feina abans de tenir-ho tot a punt.  A més del preparatius habituals, aquest any tot és més complicat pel canvi radical que experimentarà el llegendari Dakar.

Estem segur que gaudir, gaudiràs, però també estem segurs que qui persegueix els somnis, com ara tú, els acaba assolint. L’actitut, el sacrifici i la passió són fonamentals per aconseguir-ho. Tú vas sobrada en aquest sentit. la resta i  a la teva edat, vindrà -mai millor dit- rodada.

 

Fotos: Margot Llobera Media House