, ,

Maserati Grecale GT 300: SUV, esportiu i italià de punta a punta

El mes passat, amb motiu de l’arribada de varies unitats del nou Grecale a Andorra, el concessionari oficial Maserati de l’Av. d’Enclar ens va convocar per fer la prova de conducció d’aquest nou model dels del trident.

Excel·lents crítiques

La veritat és que partir de la seva presentació a la seu central de Grup Becier, de la qual ja vam fer el corresponent reportatge, vídeo inclòs, el nou SUV dels italians només ha fet que collir excel·lents crítiques, aquí i arreu.

És així que aprofitant que vam provar-lo i que en uns dies serà una de les grans novetats que Becier Vehicles presentarà al seu estand de la propera Fira d’Andorra la Vella,  us fem aquest nou article.

Si encara no esteu massa al cas, dir-vos que el Grecale -el nom del qual és el del vent del nord-oest del mediterrani, pronunciat en italià- és el germà petit del Maserati Levante. De fet, aquest model arriba al mercat per enfrontar-se a models com el Porsche Macan, el BMW X4 o l’Audi Q5, mentre que el Levante juga a la lliga del Cayenne, del BMW X6 o de l’Audi Q7.

Abans de seguir, recordar-vos que hi ha tres acabats: GT, Mòdena i Trofeu. Més endavant arribarà el Grecale Folgore de propulsió 100% elèctrica. Podeu veure les diferències al primer article d’introducció general que vam fer mesos enrere.

Des de 61 mil euros

Pel que fa a preus, l’acabat GT 300 arrenca des dels 61.500 euros, import al què caldrà sumar-hi  l’IGI i les despeses de matriculació. Donat l’equipament que inclou de sèrie i el tros de cotxe que és, es tracta d’un preu molt interessant.

La unitat que ens va cedir el concessionari de Santa Coloma incloïa una bona selecció d’extres: pintura metalitzada, sostre panoràmic, vidres d’atenuació automàtica de la foscor, il·luminació ambiental, aplicacions de fusta ‘Radica’, tapisseria Full Premium, seients davanters calefactables i elèctrics amb 12 posicions, càmera de 360°, pantalla tàctil de 12,3’’,  porta del maleter d’accionament elèctric, llandes de 20’’ (model Etere Forget), pinzes de fre de color groc, l’anomenat Handling Package, compost per uns frens Brembo de 6 pistons al davant i de 3 al darrere, paquet d’assistència tècnica i finalment l’assistència al conductor Plus. El valor d’aquesta unitat a la què no li falta res, és d’uns 80 mil euros, claus en mà.

Dit això, fem una pinzellada a les impressions que vam tenir durant la breu, però intensa prova.

‘Made in Italy’

Comencem pels interiors. Els interiors de qualsevol cotxe italià llueixen d’una forma especial. Si a més es tracta dels interiors d’una marca premium com ara Maserati, el disseny i la qualitat aconsegueixen nivells que moltes marques apliquen, simplement, de forma diferent.

L’interior d’aquest nou SUV compta amb un disseny on els detalls artesans llueixen per tots costats, vestint la cabina centímetre a centímetre amb un gust exquisit. I és que és innegable que l’habitacle del Grecale fa honor a la marca, al país i al glamur de les coses luxoses, boniques i ben fetes. En aquest sentit, com qualsevol Maserati, el Grecale aprova amb la nota més alta.

Si en aquest saber fer “made ni Italy”  hi sumem tot el que les noves tecnologies ofereixen avui dia en el món de l’automoció, pantalles multimèdia incloses, obtindrem un habitacle veritablement acollidor, suggerent, espectacular i, com no, tecnològic i perfectament fet a nivell de contrucció i assamblatge.

3 pantalles per controlar-ho tot

En l’apartat de tecnologies, com en la majoria de cotxes de darrera factura, el protagonisme recau en les pantalles digitals: la de 12,3 del sistema multimèdia i la de 8,8 amb la que gestionarem principalment el clima o les funcions dels seients.

L’altre protagonista tecnològic de l’interior és el nou rellotge multifunció configurable de la part central del taulell frontal, just a sobre de la gran pantalla de 12,3 polzades.

Destacar que el sistema multimèdia està basat en el programari Android Automotive. En tot cas, si sou més d’Apple, cap problema, el sistema també és compatible amb Apple CarPlay. La connexió es -òbviament- inalàmbrica.

La facilitat i rapidesa amb que t’adaptes a l’hora de fer-ho anar tot, o el tacte i ràpida resposta de les dues pantalles centrals , fan que només calgui una estona remenant-ho tot, per acostumar-t’hi sense cap complicació.

Esmentar que el sistema de reconeixement de veu es pot fer anar dient «Hey Maserati», o manualment pitjant un botó que hi ha al volant. (això no és cap cosa de l’altre món, però bé, ja posats ho comentem)

4 cilindres i microhíbrid

Tot just vam fer uns 70 quilòmetres, però tampoc ens va fer falta gaire més per treure’n les corresponents conclusions. I és que més enllà de l’atmosfera dels interiors, o del funcionament de tot plegat, al provar el cotxe de seguida vam poder apreciar les seves capacitats, tot i que era el menys potent de les tres opcions que hi ha a la gamma Grecale.

Els 300 CV del propulsor, un motor amb quatre cilindres, dos litres i tecnologia microhíbrida de 48V, rendeix impecable. De fet, aquest motor és excel·lent pel seu equilibri entre rendiment, prestacions i confort en ruta, és a dir, és excel·lent per oferir-ho tot.

Amb aquest motor el cotxe treballa amb molta soltesa, reservant sempre potència suficient per a qualsevol ocasió, vagis al ritme que vagis i en el mode que vagis.

Apuntar que el 0 a 100 km/h el fa en 5,6 segons, mentre que la velocitat màxima arriba als 240 km/h.

Tot i ser la versió ‘menys potent’ del catàleg, entre el so esportiu del cotxe i l’atmosfera de l’ambient interior, amb permís del Mòdena i del Trofeo, hem de dir que no fa falta res més per gaudir molt conduint.

El cotxe puja de voltes amb alegria sigui quin sigui el tipus de conducció i el ritme que vulguis portar. Si en això afegim la rapidesa del canvi auto-seqüencial de vuit velocitats, és impossible no gaudir d’aquesta acceleració lineal, progressiva però també molt contundent si li busques les pessigolles.

Confort i esportivitat al 50%

Parlar del Grecale GT 300 és parlar d’un cotxe esportiu i confortable a parts iguals.

Dinàmicament parlant, el GT 300 és un cotxe de 10 sobre 10, de fet, ens atreviríem  a dir que fins i tot desborda més dinamisme que el Levante, el qual sí, ho sabem, és bastant més gros.

En tot cas, si la vostra prioritat és gaudir d’un comportament esportiu pur,  l’acabat Mòdena, o sobretot el Trofeo amb els seus 530 CV, seran indiscutiblement molt millor opció.

5 modes de conducció

Dels modes disponibles: Confort, GT, Sport i Off-Road, en Sport el cotxe optimitza tots els paràmetres perquè tant les sensacions com les reaccions siguin molt més enèrgiques i hipnotitzants per als sentits. La visualització esportiva dels panells de comandaments, el so del motor (més ronc i descarat), la duresa de la direcció i de la suspensió (en el GT pot ser pneumàtica), tot es transforma per transportar-nos a una dimensió 100% esportiva.

Amb aquesta atmosfera tan suggerent es fa inevitable voler administrar les marxes manualment des de les lleves del volant (fixades a la columna de direcció). A mi personalment m’agraden més les que giren ancorades al volant, però aquesta és una apreciació molt personal.

Parlant del canvi. En el Grecale els de Maserati han optat per un sistema basat en botons. Com veieu en aquesta imatge, estan situats entre les dues pantalles de la consola central.

2.9m que donen per a molt

Encara que aquest model és 15 cm més curt que el Levante, l’espai interior, sigui al davant, a la filera del darrere o al maleter, continua sent molt àmpli.

Amb una distància entre eixos de 2,9 metres, el Grecale permet disposar de molt bona habitabilitat a bord, sobretot en les places posteriors. També és molt remarcable la comoditat d’accés a totes les places.

Respecte de la capacitat de càrrega, i amb això acabarem, segons l’acabat escollit, el maleter anirà dels 537 als 570 litres naturals de capacitat. Aquesta xifra és superior a la majoria de models d’altres marques.

Becier Vehicles

Informeu-vos-en i soliciteu una prova dirigint-vos al concessionari Maserati d’Andorra. Els trobareu a la seu central de Grup Becier, a l’Av. de Enclar 148.

Ah, recordeu que també podreu veure’l a l’estand de Becier Vehicles a la propera Fira d’Andorra la Vella, així que no hi falteu!

Becier Vehicles – concessionari Maserati Tel +376 871808.