, ,

MASERATI ENTRA EN LA HIBRIDACIÓ AMB EL NOU GHIBLI

En aquest reportatge us presentem el nou Ghibli Hybrid, el model amb el qual Maserati ha iniciat el procés de conversió de la seva gamma envers les noves tecnologies de propulsió, com ara la tecnologia híbrida que incorpora aquesta nova entrega.

Gràcies en això la famosa berlina de tall esportiu dels italians s’adapta amb nota alta a les exigents normatives en matèria mediambiental.

A més, aquest model inaugura el camí que acabarà portant la marca del trident cap al món de l’electrificació pura.

Tot al ‘Blau’

La nova berlina híbrida és fàcilment identificable gràcies a nombrosos detalls del seu disseny exterior i interior. En aquest sentit, abandera aquesta nova línia de propulsió el color blau. De fet, des d’ara aquest serà el color amb el que s’identificaran els futurs models que arribin amb tecnologies híbrides o completament elèctriques.

Tots aquests detalls en blau combinen a la perfecció amb el color exterior escollit per a l’ocasió. Correspon a una nova variant gris anomenada ‘Grigio Evoluzione’ (la que veieu en aquestes imatges). Aquest gris amb matissos de color alumini realça d’allò més les formes que dibuixen els perfils de la carrosseria.

El mateix color blau dels detalls exteriors també està subtilment representats a l’interior, com per exemple veiem en les costures dels seients. En termes generals però, l’interior es manté molt proper al de la tercera generació Ghibli amb motor tèrmic.

Identitat híbrida

Més enllà del color, a nivell de trets identificatius el nou Maserati Ghibli Hybrid també presenta detalls molt visuals: la nova graella frontal, les noves barres en forma de diapasó, les sortides d’aire dels laterals, les pinces de fre i l’enèrgic llamp de la insígnia que tanca el trident a la part posterior del cotxe, en són els més clars.

Però parlem del que realment és important. Maserati ha escollit aquesta solució híbrida per millorar les prestacions, tot reduint els valors de consum i emissions.

Prestacional i eficient

La tecnologia utilitzada aprofita l’energia cinètica acumulada pel vehicle per recuperar-la i transformar-la en electricitat durant les fases de desacceleració i de frenada.

La unitat de potència combina un motor turbo de 2 litres i quatre cilindres, amb un alternador de 48 V i un sobrealimentador addicional elèctric (e-Booster) suportat per una bateria que hi ha a la part posterior, millorant així la distribució de pesos. Aquesta configuració és única dins del segment i és la primera en una nova generació d’unitats de potència que busquen un bon equilibri entre prestacions, eficiència, esportivitat i plaer de conducció.

330 CV I 460 Nm

Gràcies a tot això el nou Maserati Ghibli ofereix 330 CV i un par motor de 450 Nm, fent el 0-100 km/h en tan sols 5,7 segons.

La velocitat màxima, limitada electrònicament, és de 255 km/h.


Híbrid però no mut

El tub d’escapament també l’han optimitzat, incloent-hi un nou sistema de so mig artificial dissenyat amb la finalitat de no perdre el característic so dels Maserati de tota la vida.

Maserati Connect

El nou Ghibli Hybrid també estrena el nou programa «Maserati Connect», permetent una connexió multicanal permanent amb el cotxe. Amb aquest sistema es pot intercanviar informació mentre s’està en moviment, s’actualitzen els paquets de software, el sistema realitza constantment verificacions de l’automòbil i controla els serveis «Safety Security» en cas d’emergència.

Maserati Intelligent Assistant

A més, el sistema multimèdia «Maserati Intelligent Assistant» de darrera generació, està basat ara amb un nou software que ofereix una experiència totalment personalitzable segons les preferències personals del conductor.

La nova pantalla de 10,1″ és més intuïtiva i arriba amb noves gràfiques. També és nou el panell d’instruments, que inclou nous dispositius digitals.

Camí de l’electrificació pura

A partir del Ghibli Hybrid I ja de cara a l’any vinentels de Maserati es concentrarán  en els propers passos previstos: el GranTurismo i el GranCabrio. Ambdós models arribaran ja propulsors totalment elèctrics.

A que pinta bonic el futur de Maserati?



Altres entrades Premium, aquí

Fotos: Maserati