, ,

Molta igualtat en el segon round de les Crèdit Andorrà GSeries

Crèdit Andorrà GSeries 2022.- Raul Ferré en GIAND, Pierre Paul Baltolu  en 2RM – Clio ICE Trophy, José Roger en Side by Side (SBS) i Maxime Emery en les ICE Gladiators, van aconseguir endur-se el gat a l’aigua en la segona convocatòria de les Crèdit Andorrà GSeries.

El meeting va disputar-se novament amb unes condiciones impecables: sol intens i una pista en immillorables condicions, gràcies a la feina feta pels responsables del circuit, a les baixes temperatures i a petites nevades registrades al llarg de la setmana.

Pierre Paul Baltolu segueix liderant en 2RD

Una edició molt equilibrada

Val a dir que amb la disputa d’aquesta G2, el campionat ha arribat al seu equador i que la rivalitat està al màxim nivell possible en totes les categories. Per exemple, en els dos meetings disputats en GIAND, la categoria reina, només la pilot italiano-canària Christine Giampaoli ha aconseguit repetir en el podi parcial.

En 2RD, diferències mínimes

En dues rodes motrius (2RM) les diferències s’han escurçat de manera notablement entre diversos pilots. I és que després de la segona cita d’ahir, Lannepoudenx i Di-Fante, empatats amb 65 punts,  estan a tan sols 6 punts de Baltolu, el líder provisional.

Respecte de les dues categories restants, José Roger i Maxime Emery es segueixen mantenint ferms en el lideratge, el primer en SBS i el segon el les Ice Gladiators. No obstant això, -com dèiem anteriorment-  les posicions de podi estan molt disputades i aquestes dues categories no són una excepció. En tot cas, els respectius campions i defensors d’ambdós títols, els pilots Yann Le Potier i Cristian España, encara no han dit la seva última paraula.

GIAND. Raul Ferré ensenya les dents

A priori, l’inici de la G2 feia preveure un guió no massa llunyà del que es va viure en la G1 de fa una setmana, però el cert és que les coses van canviar sensiblement, fent que el campionat hagi agafat un to molt més obert i emocionant.

Diem això perquè Nil Solans va començar dominant la tanda lliure, tot i que en aquesta G2 va fer-ho amb menys facilitats que en la G1. I és que Raul Ferré va mostrar al líder que les coses no serien tan fàcils.
Dit i fet! Amb un temps de 54’’,316, Ferré va marcar la volta ràpida en la mànega qualificativa i va  situar-se al capdavant de la classificació. Després de les 4 voltes disputades va registrar sis dècimes menys que Solans.

Raúl Ferré sortint d’uns dels revolts

Una 1a. final monopolitzada pels pilots de l’ACA Esport

Ja en les finals, destacar la lluita entre els dos joves pilots de l’Automòbil Club d’Andorra, Raúl Ferré i Àlex “Sito” Español. L’enfrontament a la pista d’aquests dos grans pilots va centrar l’atenció de tots els presents en la pista del Port d’Envalira.

Ferré va prendre el comandament desde la sortida, però no va poder desfer-se del llast que suposava el seu contrincant. Anaven passant les voltes i en algun moment, sobretot en les zones més tècniques, Sito escurçava diferències, però en les zones ràpides Ferré recuperava novament l’espai perdut. Aquesta tarannà va ser constant fi s que n o van travessar la línia de meta.

Un cop acabada la final i amb el triomf a la butxaca, Ferré ens comentava que “avui el cotxe s’ha comportat com jo vull. Hem guanyat, encara que no ha estat gens fàcil. En Sito sempre ha estat una amenaça. He gaudit molt i tot ha sortit bé, així que r dia perfecte!.

El tercer lloc va ser per a Jordi Gilberga

Giampaoli s’endú l’altra Final

Tot i que de cara a les finals Solans seguia sent el clar favorit. Finalment però, aquesta primera Final va acabar ben diferent. I és que ja en els primers compassos de la final, Solans va ser superat per Giampaoli i per Isaac Tutumlu, de manera que Solans va acabar en tercera posició.

Classificació GIAND.

2RM Clio ICE-Trophy: Baltolu al front de la categoria.

En aquesta G2, els 2RM van tenir al pilot francès Pierre Paul Baltolu com a gran protagonista. El francés va marcar la millor volta en la QP, sent l’únic a baixar de 59” (58”387). Baltolu va superar en més de 2” a Di-Fante, guanyador de la G1.

Tampoc va tenir massa problemes per a imposar-se davant de Fernando Mavarrete en la Final A. D’aquesta manera va aconseguir la màxima puntuació, situant-se al capdavant de la classificació provisional de la categoria.

En la Final B, Dylan Dufas i Mathieu Lanneppoudenx, que al final van acompanyar Baltolu en el podi, van ser els protagonistes d’una espectacular lluita que va durar diverses voltes. Al final la lluita va quedar sentènciat a favor de Dufas, després d’avançar Lanneppoudenx en una maniobra que va fregar el límit del permès.

Classificació 2RM

Roger suma 2 de 2 victòries

2 de 2 per a José Roger en SBS

José Roger va tornar a dominar amb clareda entre els SBS. Una vegada més va aconseguir la màxima puntuació (40 punts) situant-se com a líder destacat.

Ara bé, amb el retorn a la competició de Yann Le Potier, l’actual campió i tenint en compte les excel·lents prestacions de Joan Gil i del nouvingut Joel Font, res està tancat!  Le Potier és un artista en aquesta disciplina i de ben segur que faraà tot el possible per revalidar el títol. Per tant, caldrà esperar a veure que passa en les properes convocatòries. El que està clar és que viurem moltes emocions d’aquí al final.

Classificació SBS.

En les ICE Gladiators, Maxime Emery

En la segona cita de la disciplina reservada a les motos, el veterà pilot francès Maxime Emery va transformar en triomfs totes les seves sortides a pista. Des dels entrenaments oficials fins a la segona de les carreres disputades, el francés va saber mantenir a ratlla als seus rivals.

La lluita per les posicions restants del podi les van protagonitzar dos pilots de la Federació Motociclista d’Andorra (FMA): Cristian España, campió 2021 de l’especialitat i Jordi Duedra.

En les dues carreres disputades d’aquesta G2, Duedra va superar a España i va reduïr diferències en la lluita pel subcampionat.

El títol sembla tenir nou aspirant.

Jordi Duedra al front del gruix de pilots

Classificació ICE Gladiators.

Després dels dos primers meetings disputats, arriba la setmana de parada en la que els equips aprofitaranper tornar a deixar en perfecte estat les mecàniques.

L’activitat tornarà al Circuit Andorra el dissabte dia 29, quan tindrà lloc la G3. A partir d’aquest tercer meeting, les coses ja haurien de perfilar els possibles guanyadors d’aquesta edició 2022 de les Crèdit Andorrà GSeries.

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport de món del motor del pais, feu clic en aquest enllaç directe, o si ho preferiu, accediu des del menú superior del blog.

Info original: Fotoesport