MAZDA VISION COUPE, REI A PARÍS

El premi al Concept Car més maco de l’any de la darrera edició del conegut Festival Automobile International de París, va recaure en el Mazda Vision Coupé.

Ikuo Maeda, director de disseny de la marca, flanquejat per part del seu equip de dissenyadors, va ser qui va recollir el premi.

El frontal del Mazda Vision Coupe

De l’RX Vision al Vision Coupe

Fa dues edicions, l’any 2016, la marca va endur-se també aquest mateix guardò amb l’RX Vision, un altre espectacular model de com veuen o millor dit, com voldrien veure el futur elsdissenyadors de Mazda. Sigui com sigui, aquest segon guardó tan seguit de l’anterior demostra la gran capacitat de visió (mai millor ditd’aquesta marca, que enguany va tornar a sorprendre amb el Vision Coupe entre una competida selecció d’aspirants.

El jurat, format per experts en diferents vessants del món de la indùstria de l’automòbilaixí com per personalitats de renom en camps com l’arquitectura o el disseny, va decantar-se finalment pel Vision Coupe de Mazda.

mazda-vision-coupe-concept-des del darrere

Molts competidors

Ja podia intuir-se que aquest elegant model era un dels gran candidats a endur-se aquest preuat guardò, donat que a finals d’any, a quio, ja va superar altres aspirants al premi, com l’Audi Aicon , el Lamborghini Terzo Millennio, els Mercedes-Benz AMG GT Concept, AMG Project One i Vision Maybach 6 C  o el Nissan VMotion, tots ells espectaculars i dignes aspirants.

Com el seu nom indica i a l’igual que passava amb l’RX-Vision, el Vision Coupe Conceptcom a bon exercici de futur que és, cristalitza la visió de disseny dels de Mazda de cara a les properes generacions dels seus models.

mazda-vision-coupe-concept-lateral

Elegant i poderosa

Es tracta d’una elegantíssima berlina de la que llisquen línies fluides per tot el seu contornUn contorn del que emergeix la cabina, desplaçada subtilment cap a la part posterior del conjunt, tal i com passaba en els models de tall cupè més clàssic de fa molts anys, però enfatitzant tanmateix el seu caràcter i tota la seva massa cap al davant, el que li dóna una sensació poderosa, esportiva i d’indubtables prestacions.

Tot el perfil, les curves i les nervadures, donen com a resultat una forma exterior neta, armoniosa, senzilla i –aparentmentcom si estigui feta en una sola peça.

mazda-vision-coupe-concept-interior

Interior relaxant

L’interior reinterpreta un concepte molt propi de l’arquitectura tradicional japonesa, donant lloc a una cabina espaiosa, simple i que vol transmetre relaxament.

El Mazda Vision Coupe va estar exhibit a l’Hôtel National des Invalides de París fins a principis de febrer, aprofitant l’exhibició de prototips del festival.

Com passa en tants prototips de futur, aquest és dels que et fa venir moltes ganes d’encapsular-te en una màquina del temps i traslladarte uns anys més enllà. A un temps futur on models com aquests siguin, d’arribar a ser, quelcom més que un simple exercici de disseny.

 

Fotos: Mazda