, ,

MCLAREN ELVA: 1,7 MILIONS DE MOTIUS PER GAUDIR DEL VENT

McLaren Elva: més d’1.7 milions de motius per gaudir del vent. Així hem volgut titular l’article de presentació de la darrera creació de McLaren, un esportiu biplaça diferent a tot el que han fet fins ara i del què només fabricaran 399 unitats a un preu d’1,7 milions d’euros.

Elva: un homenatge

L’Elva li deu el nom a un fabricant de xassís anglès que va subministrar els seus productes durant força temps a McLaren. Concretament va ser durant els anys 60 i avui dia ja no existeix. Així doncs, els de Woking han volgut posar en valor el seu llegat esportiu i de competició en un cotxe totalment diferent a la resta.

4 litres, 850 CV i 800 Nm

Mecànicament el nou roadster biplaça equipa un motor 4.0 V8 amb 815 CV i 800 Nm de parell. Va associat a un canvi automàtic de doble embragatge. Tot plegat fa que l’Elva acceleri de 0 a 100 en menys de tres segons.

Exercici d’aerodinàmica

Però encara hi ha quelcom més important que el seu motor; l’exercici fet en termes  d’aerodinàmica i de disseny. Els seus creadors han buscat aconseguir la màxima eficiència aerodinàmica. També crear un flux d’aire per protegir els ocupants, ja que l’Elva no té ni sostre, ni parabrises.

Gestió increïble de l’aire

En aquest sentit, el sistema de gestió d’aire ‘AAMS’ que estrena McLaren en aquest cotxe té dues funcions bàsiques: que els ocupants del cotxe no tinguin la necessitat de portar casc i ja posats, aprofitar el vent per refrigerar diversos elements mecànics del cotxe, com ara la caixa de canvis o el motor.

La incògnita del pes?

A banda de la seva aerodinàmica, el nou Elva també aposta per la lleugeresa. Per això utilitza materials com ara la fibra de carboni, l’alumini o elements com ara frens carbonoceràmics. Tot el que sigui necessari per poder mantenir a ratlla el pes d’aquest roadster. Curiosament, la marca no ha volgut fer públic, al menys de moment.

Estèticament el nou Elva és una preciositat de cotxe. També és cert que recorda bastant al Ferrari SP2 Monza. Negar-ho, com ho neguen des de McLaren, és negar l’evidència, però tampoc volem entrar en això ara.

L’Elva no té ni sostre, ni parabrisa (això últim la marca ho instalarà de franc si el comprador ho volgués així). Portes si que té, però la idea és que no siguin funcionals. I és que en realitat l’accés està pensat per fer-lo sense haver d’obrir-les, la idea és accedir saltant.

Els seients estan inspirats en els de competició, mentre que els instruments i el volant, també de tall “racing” estan pensats per oferir sensacions pures i 100% esportives al pilot.

Però com l’esportivitat no està renyida amb els avenços, l’Elva està equipat amb un quadre d’instruments totalment digital i una gran pantalla tàctil de deu polzades. Des d’aquests suports es controlen la majoria de paràmetres, incloent-hi alguns de molt singulars, com fer les funcions de retrovisor central.

Informeu-vos-en a Kars Automòbils, especialistes en aquest tipus d’automòbils. Ells podran ampliar-vos aquesta informació i, sobretot, fer el necessari per intentar aconseguir-vos -si encar és possible- una de les 399 unitats.

Fotos: McLaren