, ,

Medalla d’or Euro NCAP en seguretat per a la Ford E-Trànsit

  • La Ford E-Trànsit totalment elèctrica ha rebut la medalla d’or de l’autoritat independent de seguretat de vehicles Euro NCAP, pels seus avançats sistemes d’assistència al conductor.
  • Així doncs l’E-Trànsit i la Trànsit dièsel són les úniques furgonetes del segment de 2 tones que han guanyat una medalla d’or Euro NCAP. Val a dir que la Trànsit Custom d’una tona també té una medalla d’or.
  • Més enllà de la seguretat, el complet conjunt de tecnologies ajudarà significativament a minimitzar la càrrega de treball del conductor.
  • Indirectament aquestes tecnologies també contribueixen a reduir els temps d’inactivitat, les reparacions i els costos de les assegurances.

Premi a la seguretat

El premi es concedeix a partir del resultat de l’anàlisi de les tecnologies i sistemes de seguretat que inclouen els diferents models aspirants al premi.

Entre d’altres hi ha el fre d’emergència autònoma quan s’acosten vehicles, ciclistes o vianants, la tecnologia de manteniment de carril, el reconeixement de senyals de trànsit i els sistemes de monitoratge dels ocupants.

L’única del mercat

El premi de l’E-Trànsit suposa molt per a la marca. I és que en rebre’l es confirma que Ford és l’única que té els dos únics vehicles premiats amb aquest guardó, en el segment de les dues tones. Cal destacar que la Trànsit dièsel va ser premiada per primera vegada al desembre de 2020.

Euro NCAP és sinònim de seguretat de tots els vehicles. Que l’organització estengui la seva medalla d’or a l’E-Trànsit és un clar exemple del compromís de Ford amb la seguretat dels seus client en tota la seva gamma de vehicles comercials” – assegurava Stuart Southgate, director d’Enginyeria de Seguretat de Ford Europa.

Un paquet inusual en una furgo

L’E-Trànsit ofereix tecnologies d’assistència al conductor que inclouen: Assistent de precol·lisió amb Detecció de Vianants, Control de Creuer Adaptatiu Intel·ligent amb Reconeixement de Senyals de Circulació, Sistema d’Informació d’Angle Mort amb Avís i Ajuda de Canvi de Carril, Assistent d’Encreuament, càmera de 360º i Assistent de Fre Marxa Enrere.

Les simulacions de l’Euro NCAP van posar a prova les accions d’avís al conductor i la tecnologia de seguretat activa en acostar-se a vehicles estacionats o amb trànsit lent. Així mateix també es va posar a prova situacions com les que esdevenen quan un vehicle que circula pel davant frena bruscament, quan un nen corre cap a la carretera, o quan ciclistes o peatons travessen sobtadament. Malauradament, tots aquests escenaris són molt habituals, sobretot en els entorns urbans on hi ha aquest tipus de vehicles treballant.

Única marca amb medalles d’or

Amb la medalla d’or de l’E-Trànsit, Ford amplia el seu lideratge pel que fa a  tecnologies de seguretat en vehicles comercials.

La Trànsit Custom també ha estat guardonada amb la medalla d’or, la qual cosa converteix Ford en l’única marca que té furgonetes premiades amb una medalla d’or en els segments d’1 i 2 tones i en VE.

Auto Selecció Ford

Si esteu interessats, dir-vos que els primers lliuraments d’aquesta variant elèctrica estan programats de cara en aquesta mateixa primavera.

En tot cas millor que us adreceu a Auto Selecció per tal de confirmar-ho. Els trobareu al carrer  Dr. Vilanova, 5 d’Andorra la Vella. Tel +376 803 811

———

Si voleu accedir a altres reportatges, podeu fer-ho des de l’apartat que trobareu al menú superior del blog. També podeu accedir directament des d’aquest enllaç.

 

Fotos: Ford