, ,

Menys d’un mes per a la Pujada Arinsal

Dimitri Pereira en una actuació anterior

Després de dos caps de setmana consecutius de competició, el Campionat de França de Muntanya 2a Divisió -que disputarà la seva 4a prova a Andorra amb la Pujada Arinsal- presenta un magnífic planter de pilots i uns resultats que auguren una gran temporada.

La 4a de vuit pujades

Amb la disputa de la Pujada Arinsal, el campionat francés arribarà al seu equador a Andorra. I és que la Pujada Arinsal serà la quarta de les vuit pujades que conformen el campionat. Tindrà lloc el cap de setmana del 18 i 19 de juny.

Com cada any, el ritme d’inscripcions és intents. Entre altres, ja han confirmat la seva participació Dimitri Pereira i Emeline Bréda, els dos grans favorits del campionat francès en la categoria A, així com Nicolas Granier, un dels millors pilots de la categoria B.

També estan confirmats Michel Lamiscarre i el Jove Pilot de l’ACA, Raül Ferré.

Inici en clau femenina

En la prova inicial del certamen francés va arribar la primera sorpresa del campionat. I és que la pilot Emeline Bréda (Dallara F311-Mercedes) va guanyar en la categoria A (vehicles Sport), a gairebé 1 segon de Dimitri Pereira (Norma M20 FC). No és que la velocitat d’Emeline fos una sorpresa, doncs a part que l’any 2017 ja va acabar 2a a Ordino-Arcalís, en els últims temps la pilot ha protagonitzat grans actuacions.  Amb el que ningú comptava és que se situés al capdavant del campionat a la primera de canvi.

En la categoria B (vehicles de producció) també va estar a punt de guanyar una altra dona. Finalment però, va endur-se el gat a l’aigua Patrick Thiebaud (Peugeot RCZ) que va ser 7 dècimes més ràpid que el Seat León Supercopa Mk3 de Sarah Bernard-Louvet.

Reacció de Pereira 

La segona cursa del calendari, la Pujada de La Pommeraye, prova disputada el 21 i 22 de maig, va veure la reacció de Dimitri Pereira, que va acabar per davant de Sylvain Dodille i d’Emeline Bréda.

Pel que fa a la categoria B, el primer a La Pommeraye va ser Stéphane Garcia (Audi RS3 LMS TCR) seguit de Nicolas Granier i de Sarah Bernard-Louvet.

Després d’aquestes dues proves, d’aquí a 10 dies el Campionat de França de Muntanya 2a Divisió viatjarà al sud. I és que els dies 3, 4 i 5 de juny tindrà lloc la tercera prova del campionat. Serà a Quillan – Col du Portel (ASA Corbières).

Una setmana despres (dies 18 i 19 de juny) arribarà el torn del Principat amb la Pujada Arinsal.

A Andorra hi haurà ‘Sèrie Nacional’

A la Pujada Arinsal 2022 podran participar els vehicles de les categories Sport (Sèrie A, oberts) i Producció (Sèrie B, tancats), seguint la reglamentació del campionat francès.

Més enllà d’això, qualsevol vehicle que no compleixi amb la normativa podrà competir en l’anomenada ‘Serie Nacional’ creada especialment per l’Automòbil Club d’Andorra. La finalitat és que monoplaces, biplaces, turismes, vehicles clàssics o unitats GT de qualsevol tipus, puguin participar gaudint de classificacions i premis.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport nacional i internacional de món del motor, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu trobar-les accedint tradicionalment des del menú superior del blog.

 

Font original: JAS Info Service / ACA

Fotos: Josep Maria Montaner