Mercedes-AMG ONE: la tecnologia dels F1 per gaudir-ne al carrer

Amb motiu del seu 55è aniversari, Mercedes-Benz ha estrenat un cotxe excepcional, la versió de sèrie del Mercedes-AMG ONE de carreres, un superesportiu amb propulsió híbrida i més de 1.000 CV

Dels circuits, al carrer

És així que aquest brutal superesportiu transfereix per primera vegada a la via pública, la tecnologia de propulsió híbrida més moderna i eficient de la Fòrmula 1.

Equipat amb un motor de combustió interna i amb quatre motors elèctrics, aquest nou híbrid d’altes prestacions desenvolupa una potència total de ni més ni menys que 1063 CV (782 kW). Amb aquesta potència el cotxe aconsegueix una velocitat màxima limitada electrònicament de 352 km/h.

El complex procés de desenvolupament ha estat fruit de l’estreta cooperació amb els especialistes en F1 de Mercedes-AMG High Performance Powertrains de Brixworth (Gran Bretanya). Precisament, el mercat anglés ha estat el primer que ha vist al nou Mercedes-AMG ONE en acció. I és que l’esdeveniment triat per a la seva posada de llarg ha estat el Festival of Speed de Goodwood. L’esdeveniment arrencava precisament ahir, 23 de juny.

Mercedes-AMG ONE

Més que un monoplaça

Però tornem al que ens ocupa. Aquest singular súper cotxe no entusiasma solament per equipar el propulsor híbrid E Performance, sinó que impressiona per molt més, com per exemple, pels seus nombrosos  equips tecnològics.

Gràcies a la seva complexa tecnologia, aquest espectacular biplaça ofereix atributs i funcions que fins i r tot superen als d’un monoplaça de la Fòrmula 1. Entre altres, disposa de la tracció integral variable AMG Performance 4MATIC+ amb l’eix posterior de propulsió híbrida, l’eix davanter de propulsió elèctrica i el Torque Vectoring.

Philipp Schiemer, president de gerència de Mercedes‑AMG GmbH, comentava en roda de premsa que «durant el desenvolupament de l’AMG ONE hem traspassat diverses vegades els límits coneguts. Els grans desafiaments tècnics que comporta convertir la cadena cinemàtica d’un Fòrmula 1 en un equip de propulsió apte per al seu ús quotidià en la via pública, ha exigit molt. No han faltat moments al llarg del procés de desenvolupament en els que haguem pensat que el projecte era irrealitzable»

Enginyers i clients, tots a una

«Els usuaris dels nostres productes ens han acompanyat al llarg de la fase completa de desenvolupament i han pogut conèixer, no solament els èxits, també els suposats fracassos. Els clients han format part del Project One des del començament. Així doncs, tots poden estar satisfets que l’exclusiu i innovador Mercedes-AMG ONE hagi superat els últims obstacles i hagi aprovat totes les proves d’homologació exigides per la CE» – afegia Schiemer.

«Un monoplaça de Fòrmula 1 sol estar escortat per tot un equip d’enginyers que amb els seus ordinadors portàtils s’encarreguen de posar en marxa la cadena cinemàtica. En el Mercedes-AMG ONE n’hi ha prou amb prémer un botó per aconseguir el mateix resultat» – destacava Jochen Hermann, màxim responsable del departament tècnic de Mercedes-AMG GmbH.

Mercedes-AMG ONE

Disseny exterior

El disseny de la carrosseria de fibra de carboni deixa clar en cada detall que la inspiració que s’ha seguit al projectar-la deiva de la categoria reina de l’esport del motor de més alt nivell. Per exemple, el concepte de motor central basat en un monobloc de fibra de carboni i la unitat semiportant de motor i del canvi es reflecteix en les proporcions extremadament musculoses, així com amb el lloc de conducció en una posició molt avançada, els enormes passos de roda, la cintura estreta i una saga molt prominent.

Gràcies al treball dels dissenyadors i dels especialistes en aerodinàmica, la concepció del cos bàsic del cotxe té la màxima càrrega aerodinàmica. El resultat és impecable. I és que el Mercedes-AMG ONE genera forces descendents a partir dels 50 km/h, incrementant-les a mesura que augmenta la velocitat.

Vista frontal

El frontal està dominat per un faldó davanter negre de grans dimensions, més les diferents preses d’aire que hi ha disposades en tot l’ample del vehicle. L’element central amb forma trapezoidal llueix un logotip AMG blanc de gran tamany. Per sobre d’aquest hi ha l’estrella de Mercedes.

El perfil A-Wing sota l’element central -un detall típic d’AMG- afegeix un altre toc característic en el frontal. A esquerra i dreta s’han integrat unes vistoses preses d’aire emmarcades amb els deflectors d’aire i amb uns perfils transversals de color negre.

Finalment, destacar que els fars plans de díodes lluminosos van integrats en el contorn de la carrosseria.

Mercedes-AMG ONE

Canalització del flux d’aire

Gràcies a les sortides d’aire de color negre del capó, el flux d’aire calent es deriva cap als laterals i als laterals de la cabina del conductor. D’aquesta manera, el corrent d’aire flueix sense obstacles per sobre de la cabina del conductor fins al canal d’aspiració del sostre.

Les aletes actives en el difusor frontal influeixen en les propietats aerodinàmiques de l’eix davanter i vetllen per assolir un balanç aerodinàmic equilibrat. Les ranures de ventilació actives o «louvres», augmenten la càrrega aerodinàmica en l’eix davanter.

Pegat a l’asfalt

L’habitacle, pegat a l’asfalt, presenta una inconfusible arquitectura esfèrica amb un particular disseny de les finestretes.

Per sobre del sostre destaca la presa d’aire, també derivada de la Fórmula 1. Aquesta presa permet que el motor aspiri el cabal d’aire exterior necessari . L’entrada d’aire de color negre s’integra elegantment amb el perfil vertical amb forma d’aleta de tauró, també de color negre. Aquesta aleta impedeix l’acció de l’aire transversal, millorant així el control lateral del cotxe en revolts ràpids.

La unitat de potència va oculta sota dues cobertes desmuntables de fibra de carboni. Aquí s’han aplicat unes àmplies preses d’aire que també garanteixen un guiat ideal del cabal d’aire cap als radiadors.

Vist de perfil, els flancs del vehicle s’estrenyen molt en la part central. Les superfícies deflectores d’aire fabricades en fibra de carboni s’ocupen de canalitzar el corrent d’aire al voltant de la carrosseria.

Mercedes-AMG ONE

Destacar que el disseny aerogràfic dels flancs és obra del mateix artista que va crear la pintura del monoplaça de Fórmula 1.

Finalment destacar que les portes s’obren en diagonal, cap endavant i cap amunt. En la part posterior, a la dreta, hi ha la tapa del dipòsit de combustible, mentre que a l’esquerra hi ha la presa de corrent per a la bateria híbrida endollable.

Una saga fascinant i funcional

El perfil aerodinàmic i el difusor posterior de dues peces aporten grans avantatges d’eficiència i rendiment aerodinàmic a altes velocitats. Això mateix pot dir-se dels baixos del vehicle, dels perfils longitudinals i de les obertures per als canals de refrigeració.

L’aleró posterior extensible consta de dues peces: el perfil i l’aleta ajustable integrada.

El disseny del sistema d’escapament -amb una sortida rodona de grans dimensions i dues obertures rodones més petites- s’ha estret directament dels monoplaces de Fórmula 1.

El faldó posterior amb la seva gran reixeta negra en forma de bresca i les peces de fibra de carboni confereix al vehicle una imatge contundent i poderosa.

Finalment, els llums posteriors reprodueixen el disseny gràfic del logotip de la marca AMG.

Mercedes-AMG ONE

Un F1 per a dos

El concepte interior obeeix a la funcionalitat en competició, com posa de manifest la seva estètica radical. El conductor experimenta de manera autèntica la tècnica i les sensacions de la Fórmula 1, tant en un circuit com en qualsevol carretera.

El minimalisme i l’audàcia amb què està executat l’habitacle d’aquest monocasc realcen l’estètica i la funcionalitat d’uns components reduïts a la mínima expressió.

L’interior pot allotjar a dues persones. La forma escultural del seient de tipus baquet fixat al pis configura una unitat estètica còmoda, suggerent i amb molt d’espai per als peus. Els respatllers dels seients de competició AMG poden ajustar-se en dues posicions: a 25º i a 30º.

El volant pot ajustar-se elèctricament i els pedals de manera mecànica (hi ha fins a onze nivells). També pot ajustar-se individualment el reposapeus de l’acompanyant.

El compartiment portaobjectes està equipat amb una tapa transparent. S’inclouen dues connexions mini-USB per endollar-hi, per exemple, equips externs d’àudio.

Mercedes-AMG ONE

Mercedes-AMG ONE

Pantalles d’alta definició

El perfil amb forma d’ala del tauler d’instruments es distingeix per la seva lleugeresa. Es tracta d’un component estructural funcional que contribueix a millorar la rigidesa del monocasc.

Les dues pantalles de 10 polzades d’alta definició amb gràfiques individuals Mercedes-AMG ONE estan guarnides amb elements de metall d’alta qualitat. La pantalla del quadre d’instruments es troba en una posició lleugerament elevada al davant del conductor, mentre que la de la consola central està lleugerament orientada cap al conductor.

La unitat de dos difusors està suspesa per sota de la pantalla central. La pantalla i els difusors formen una unitat, ressaltant el concepte purista del disseny. Els difusors de ventilació adopten la mateixa forma rectangular de les pantalles.

El revestiment de les portes està rematat amb fibra de carboni, aportant un toc tan elegant com esportiu i funcional. Una caixa de metall uneix els difusors d’aire i els interruptors dels alçavidres, integrats en dos rectangles.

Volant de Fórmula 1

En el volant de competició es combinen tant els elements de control, com els funcionals amb components derivats del món de la competició. Amb això es garanteix un control segur en situacions extremes de conducció. L’indicador de canvi de marxa es mostra en la part superior del volant, com en els cotxes de competició.

El volant amb les seccions superior i inferior planes i amb coixí de seguretat integrat, mostra altres elements derivats del món de l’automobilisme del mes alt nivell.

Les dues tecles AMG integrades en el volant faciliten l’activació de diferents funcions sense necessitat de separar les mans del volant: els programes de conducció, l’AMG Traction Control amb nou nivells, l’activació del DRS o els ajustaments del tren de rodatge.

Mercedes-AMG ONE

Pantalla en lloc de retrovisor interior

Els enginyers de desenvolupament de Mercedes-AMG han pensat també que tot a l’interior sigui perfecte per al seu ús en el dia a dia.

L’aire condicionat i els alçavidres elèctrics s’incorporen de sèrie. El sistema de infoentreteniment garanteix una connectivitat perfecta i fàcil. Els indicadors principals es troben en la línia de visió, just per sobre del volant, de manera que el conductor no ha de desviar la mirada de la carretera per consultar-los.

Amb la finalitat d’assegurar una visió ideal de la part posterior, s’ha substituït el retrovisor interior per una pantalla. Aquesta pantalla mostra en temps real tot el que passa al darrere, gràcies a una càmera que hi ha específicament destinada a això.

Colors i textures interiors

Igual que succeeix en el monoplaça de Fórmula 1, els contrastos entre els diferents materials també s’han aplicat amb molt d’encert en l’habitacle del Mercedes-AMG ONE.

La fibra de carboni visible del monocasc estableix una atractiva combinació respecte a la combinació de materials i colors dels seients folrats amb napa gris i microfibra de color negre.

Les insercions en els seients mostren un disseny especial que afavoreix la circulació d’aire a l’esquena del conductor. L’acabat de sèrie inclou costures a contrast en color groc, però és possible triar altres colors. Un dels colors de costures que li queda espectacular és el blau turquesa que podeu veure en aquestes imatges, el mateix color que llueixen els F1 i que amb el plata que domina tot l’exterior, li queda brutal!

Com en el cas dels seients, els cinturons també inclouen les costures a contrast, acabant de subratllar el caràcter d’altes prestacions del cotxe. En tot cas però, els clients tenen a la seva disposició un complet programa amb moltes possibilitats de personalització que podran definir amb els especialistes de la marca durant el llarg procés de personalització previ al lliurament del vehicle.

Altres detalls destacats són els difusors de ventilació de color plata (silver shadow) i en negre (dark chrome).

Mercedes-AMG ONE

Motor V6 i quatre motors elèctrics

El sistema de propulsió híbrida del Mercedes-AMG Project ONE és fruit d’una estreta cooperació amb els experts del Mercedes-AMG High Performance Powertrains en Brixworth.

Els sistema consta d’una unitat interconnectada formada per un motor híbrid de combustió interna, un turbocompressor i quatre motors elèctrics. Un motor està integrat al turbocompressor. Un altre es troba al costat del motor de combustió interna i va unit al cigonyal. Finalment, els dos motors restants són els encarregats d’impulsar les rodes davanteres.

El motor híbrid de gasolina V6 d’1,6 litres i el turbocompressor amb assistència elèctrica, són equiparables als components de l’actual propulsor de Fòrmula 1.

Fins a 11.000 rpm

El propulsor, muntat per davant de l’eix posterior, pot aconseguir un màxim de 11.000 rpm. No obstant això, el sistema de control el manté per sota del règim màxim. Amb això s’augmenta no solament  la seva durabilitat, també permet que es pugui utilitzar la gasolina súper plus que hi ha en les gasolineres convencionals.

El motor d’altes revolucions rep l’assistència del turbocompressor. La turbina de gasos d’escapament i la turbina del compressor estan disposades en llocs separats i van unides per mitjà d’un arbre. Això fa possible que el turbocompressor estigui en una posició més baixa. Sobre aquest arbre va un motor elèctric de 90 kW de potència que impulsa electrònicament l’arbre del turbocompressor i accelera la roda del compressor fins a un règim màxim de 100.000 rpm abans que el cabal de gasos d’escapament assumeixi aquesta tasca.  Aquesta unitat es designa en el llenguatge de l’F1, com a `MGU-H´ (Motor Generator Unit Heat).

Reacció instantània ultrarápida

El principal avantatge del que acabem de comentar el tenim en una important millora de la resposta del motor. L’V6 d1,6 litres reacciona amb molta més espontaneïtat davant les ordres de l’accelerador. Al mateix temps, l’electrificació del turbocompressor fa possible aconseguir un par motor més elevat a baixes revolucions, la qual cosa incrementa l’agilitat i optimitza la capacitat d’acceleració.

Mercedes-AMG ONE

2 en 1: turbo i generador

El turbocompressor elèctric del Mercedes-AMG ONE té un avantatge addicional: aprofitar una part de l’energia sobrant dels gasos d’escapament i convertir-la en energia elèctrica, operant com un generador. Aquesta energia alimenta la bateria d’alt voltatge d’ions de liti. També pot utilitzar-se tant en l’eix davanter elèctric, com en el motor elèctric acoblat al motor de combustió interna. Aquest motor desenvolupa una potència de 120 kW.

Situat al costat del motor de combustió interna, el  motor elèctric va unit al cigonyal mitjançant un engranatge de rodes dentades rectes. Es tracta d’una altra tecnologia procedent de la Fórmula 1.

La combinació de sobrealimentació per turbocompressor i injecció directa guiada, fa possible un lliurament de potència brutal, augmenta el rendiment termodinàmic i redueix tant el consum de combustible com les emissions de gasos.

A tot això cal sumar un equip de depuració de gasos d’escapament amb quatre catalitzadors metàl·lics precalentats, dos catalitzadors ceràmics i dos filtres de partícules per a motors de gasolina. Amb una potència conjunta de 16 kW, els quatre elements calefactors fan possible complir amb els valors límit del nivell d’homologació EU6 en condicions reals de conducció.

Nova tracció integral

Els dos motors elèctrics de 120 kW que van acoblats a les rodes davanteres poden aconseguir un règim màxim de 50.000 rpm. Amb això, l’eix davanter de propulsió exclusivament elèctrica permet una regulació selectiva de cada roda i, conseqüentment, permet tenir una distribució individual del par motor, la qual cosa es tradueix en un nivell especialment alt de dinamisme.

Al seu torn, els dos motors elèctrics també permeten aprofitar l’energia de les frenades per a la recuperació energètica. Aquesta energia s’emmagatzema a la bateria i queda disponible tant per poder augmentar l’autonomia en règim elèctric, com per incrementar la potència de l’equip de propulsió. Destacar que cada motor elèctric compta amb la seva pròpia electrònica de potència.

Mercedes-AMG ONE

Bateria AMG High Performance

L’acumulador energètic d’ions de liti també és fruit d’un desenvolupament específic de Mercedes-AMG. La seva tecnologia s’ha acreditat en els monoplaces híbrids de Fòrmula 1 de l’escuderia Mercedes‑AMG Petronas F1.

La bateria AMG High Performance combina una potència molt alta -que el conductor pot sol·licitar amb freqüència i de forma repetida durant la conducció- amb un pes baix. Això contribueix a millorar les prestacions del vehicle. En això s’afegeix l’absorció ràpida d’energia durant la càrrega i una densitat de potència molt important. Tot plegat significa que si es condueix amb dinamisme per un terreny de topografia variable, el conductor pot reclamar quan ho necessiti la potència màxima del sistema de propulsió durant les pujades, mentre que la bateria es recarregarà ràpidament en les baixades.

18 km de autonomia elèctrica

La disposició de les cèl·lules de la bateria i la seva refrigeració són similars a les del monoplaça Mercedes-AMG F1. No obstant això, el nombre de cèl·lules del Mercedes-AMG ONE és molt superior. Això és així per poder satisfer les exigències derivades de la conducció diària. En aquest sentit, la capacitat ascendeix a 8,4 kWh, xifra suficient per poder conduir 18,1 quilòmetres en règim exclusivament elèctric.

Pel que fa a la recàrrega

Per a la càrrega s’utilitza corrent altern mitjançant el carregador integrat de 3,7 kW. D’altra banda, també és possible carregar la bateria mitjançant els sistemes de recuperació o utilitzant l’energia generada pel motor de combustió interna.

La bateria d’alt voltatge d’ions de liti i el convertidor CC/CC s’allotgen en els baixos del vehicle.

Innovador sistema de refrigeració

La base per a l’elevat rendiment de la bateria és la innovadora refrigeració directa. Un líquid refrigerant d’alta tecnologia embolica amb el seu flux totes les cèl·lules i les refrigera individualment.

El líquid refrigerant embolica cadascuna de les cèl·lules seguint un circuit que va de dalt a baix a través de la bateria. Això és possible gràcies a l’ajuda que rep d’una bomba elèctrica d’alta potència. A continuació flueix a través d’un bescanviador de calor situat directament al costat de la bateria. El sistema està dimensionat per assegurar en tot moment una distribució homogènia de la calor en la bateria. Com a conseqüència, la bateria opera sempre en un rang homogeni i ideal de temperatura d’uns 45 graus centígrads.

Optimitzar la potència i l’eficiència

El sistema de propulsió híbrid endollable d’altes prestacions ofereix nombroses estratègies intel·ligents d’operació, totes elles optimitzades per a diversos escenaris d’ús.

Els programes de conducció són molt variats: des de l’operació en règim exclusivament elèctric, fins a un mode d’alt dinamisme (Strat 2), equivalent a l’utilitzat en la Fórmula 1 durant les sessions de qualificació.

Malgrat la complexitat del sistema, el conductor obtindrà sempre una combinació ideal de prestacions i eficiència, en funció de les condicions de conducció triades.

6 Modes: de l’elèctric al de competició

El Mercedes-AMG ONE es posa en marxa de manera silenciosa a partir de la connexió dels motors elèctrics de l’eix davanter. Paral·lelament en això, els catalitzadors s’aniran posant a punt. El motor de combustió interna no arrencarà fins que el catalitzador hagi aconseguit la temperatura òptima.

  • Race Safe: programa estàndard amb mode de conducció híbrid en funció de la demanda. El motor de combustió interna només arrenca si el conductor sol·licita més potència.
  • Race: mode de conducció híbrid amb una estratègia especial de càrrega. El motor de combustió interna està sempre en marxa i pot carregar amb més potència la bateria . Amb això el conductor disposarà sempre de la màxima potència elèctrica.
  • EV: mode exclusivament elèctric.
  • Race Plus (només en circuits de carreres): funcions aerodinàmiques actives, disminució de l’altura del tren de rodatge en 37 mm al davant i 30 mm al darrere. Gestió especial de la potència.
  • Strat 2 (només en circuits de carreres): funcions aerodinàmiques actives, màxima rigidesa del tren de rodatge i mateixa rebaixa de l’altura del tren de rodatge que en el mode Race Plus. Màxima potència de tots els motors, tal i com succeeix durant la fase de qualificació en l’F1.
  • Individual: ajustaments personalitzats d’acord amb les preferències particulars de l’usuari

Si s’activa la funció RACE START en els programes de conducció Race, Race Plus i Strat 2, poden aconseguir-se cotes impressionants d’acceleració. Tant és així que l’acceleració de 0 a 200 km/h es pot completar en 7,0 segons.

Canvi manual automatitzat

La transmissió de força a les rodes posteriors es duu a terme a través d’un canvi manual de 7 marxes totalment nou, desenvolupat especialment per al Mercedes-AMG ONE.

Les barres de comandament i l’embragatge de fibra de carboni de 4 discos es controlen per via hidràulica. S’han triat les desmultiplicacions del canvi de manera que redueixin al mínim la diferència de potència al canviar a una marxa més llarga, tot mantenint altes les revolucions del motor. El diferencial autoblocant està integrat en el canvi.

Aerodinàmica activa amb tres reglatges

Els elements aerodinàmics actius amb accionament hidràulic reforcen la càrrega aerodinàmica sobre l’eix davanter i posterior, així com milloren l’eficiència aerodinàmica. En funció de les preferències del conductor i del programa de conducció seleccionat, hi ha disponibles tres reglatges aerodinàmics diferents:

  • «Highway» per als programes de conducció «Race Safe», «Race», «EV» i «Individual». Amb aquest reglatge les làmines de ventilació estan tancades, les aletes actives del difusor frontal estan esteses i l’aleró posterior amb la seva aleta està recollit.
  • «Track» per als programes de conducció «Race Plus» i «Strat2». Aquests dos programa estan autoritzats només en els circuits de carreres. Amb aquest reglatge les aletes del difusor frontal s’estenen cap amunt per definir el contorn més eficient del difusor. L’aleró posterior s’estén completament, igual que l’aleta de l’aleró posterior. Les làmines de ventilació s’obren per a augmentar la càrrega aerodinàmica en l’eix davanter. També es redueix l’altura del vehicle en 37 mil·límetres en l’eix davanter i en 30 en l’eix posterior. A conseqüència de totes aquestes mesures, la força descensional total augmenta en funció de la velocitat, fins a arribar a quintuplicar-se en comparació amb els programes de conducció en carretera.
  • «Race DRS» (Drag Reduction System). Aquest reglatge pot activar-se prement un botó, igual que succeeix en la Fórmula 1. En activar-lo es recull completament l’aleta de l’aleró posterior i es tanquen les làmines de ventilació. Amb això disminueix la força descensional un 20 % aproximadament. El DRS pot desactivar-se de nou manualment. Si no es fa es desactivarà automàticament quan el conductor freni o quan es detecti acceleració transversal.

Tren de rodatge multibraç

La clau de les extraordinàries prestacions del Mercedes-AMG ONE és l’estructura monocasc de fibra de carboni, ultralleugera i molt resistent, procedent de la Fórmula 1. El mateix es pot dir de la integració del motor i del canvi.

Al davant i al darrere, el tren de rodatge consta d’una construcció d’alumini amb cinc braços en cada eix, més de dos muntants telescòpics ajustables. La suspensió amb ressorts ajustables presenta diverses particularitats. Els dos muntants telescòpics amb vareta d’empenta estan disposats en posició transversal. La innovadora disposició de la unitat de suspensió i amortiment assumeix la funció d’un estabilitzador transversal convencional de tub. Aquesta solució impedeix amb molta eficiència els moviments de balanceig, fins i tot en efectuar canvis molt ràpids de direcció, sense comprometre el confort.

Amortidors adaptatius regulables

L’amortiment adaptatiu regulable pot adaptar-se mitjançant la selecció del programa de conducció. Els reglatges del tren de rodatge C (Comfort) i S (Sport) estan disponibles en els programes de conducció EV, Race Safe, Race i Individual; els reglatges S (Sport) i S+ (Sport+) ho estan en els programes de conducció Race Plus i Strat 2.

Un elevador per a l’eix davanter (que pot activar-se solament en els programes per a conducció per vies públiques) impedeix que el Mercedes-AMG ONE pugui xocar amb el sòl, per exemple, en les voreres o en rampes d’accés a garatges subterranis.

Llandes forjades d’alumini 

Una altra novetat la tenim en les exclusives llandes forjades d’alumini de 10 radis amb cargol central. Les llandes també compten amb una coberta radial parcial de fibra de carboni d’efecte aerodinàmic. Aquest element afavoreix un flux optimitzat de l’aire al voltant de la roda, millorant així el comportament aerodinàmic del vehicle.

Com a opció hi ha també disponibles unes llandes de magnesi forjades amb 9 radis. Al costat de la tecnologia de cargol central, aquestes llandes es distingeixen per un disseny biònic patentat. La coberta parcial de disseny aerodinàmic de fibra de carboni és un bon exemple de la combinació de baix pes, refrigeració optimitzada dels frens i d’eficiència aerodinàmica.

Michelin Pilot Sport Cup 2R M01,

El Mercedes-AMG ONE al davant calça unes llandes de 10,0J x 19 amb pneumàtics 285/35 ZR 19 Michelin Pilot Sport Cup 2R M01. Aquests pneumàtics han estat desenvolupats en exclusiva per a aquest Hypercar. Al darrere les llandes fan 12,0J x 20 i els pneumàtics mesuren 335/30 ZR 20. L’exclusivitat dels pneumàtics queda clara amb la incorporació de la silueta del vehicle i el número 1 en les seves parets laterals.

Frens ceràmics AMG

Per a desaccelerar amb eficiència, el Mercedes-AMG ONE incorpora un sistema especial de frens ceràmics d’alt rendiment AMG amb discos ultra lleugers de ceràmica i fibra de carboni.

En l’eix davanter el sistema inclou pinces fixes de 6 èmbols amb discos de fre autoventilats i perforats de 398 x 38 mil·límetres. En l’eix posterior el sistema incorpora pinces fixes de 4 èmbols amb discos de fre autoventilats i perforats: Mesuren 380 x 34 mil·límetres.

A nivell visual, el distintiu «AMG Carbon Ceramic» i les pinces de fre cobertes amb una pintura especial certifiquen l’exclusivitat d’aquest sistema de frens.

Impressionant, oi?

———

Si voleu accedir a altres novetats Premium, podeu fer-ho des de la secció  del menú principal del blog, o directament mitjançant aquest enllaç.

Mercedes-AMG ONE

Mercedes-AMG ONE

Mercedes-AMG ONE

Mercedes-AMG ONE

Mercedes-AMG ONE

Mercedes-AMG ONE

Mercedes-AMG ONE

Font/Fotos: Mercedes Media