,

MERCEDES-BENZ CLASE G: SEMPRE G

En aquest reportatge parlarem del ja mític Classe G de Mercedes-Benz, un model que ha mantingut intactes la seva línia, disseny, plataforma i atributs mecànics des de 1979, l’any en que va aparèixer per primer cop. D’ençar, s’ha guanyat un lloc preferencial com pocs 4×4.

Enguany l’han hagut d’actualitzar sí o sí, motiu pel qual, aprofitem per presentar-vos-el en aquesta edició de febrer.

El cert és que necessitava una actualització tecnològica d’acord amb les tendències i exigències d’avui dia. El problema en aquest cas, és que parlem d’un dels models més emblemàtics de la marca, dels que més fidels a tingut i segueix tenint, i tot aixó simplement per ser com és.

En aquest context, canviar una cosa que ningú vol que toquis no ha de ser gens fàcil.

Conscients de que el seu gran èxit comercial sempre s’ha basat en la seva essència, conceptualitat i estil i prestacions 4×4, els de Mercedes no ho han tingut gens fàcil a l’hora de decidir-se a fer aquest pas. Un Clase G és, des de sempre, un Classe G!

Però els temps passen. Deixant de banda que lògicament des del 79 les tecnologies han avançat molt, també ho han fet les estrictes mesures referents a les emissions i a la seguretat. I aquestes són per a tothom, ineludibles.

Per tot plegat, calia decidir-se, però per fer-ho s’havia d’aconseguir poder mantenir la genètica “G” tot dotant-la d’aquests atributs, millores i exigències que en ple segle XXI s’han d’aplicar si vols seguir en el joc.

El resultat? Excel·lent! Un nou Clase G en el que amb prou feines notarem cap canvi que trenqui el seu esperit. Manté el seu inconfusible disseny original intacte. Tot i que ara estigui farcit d’aquest seguit d’elements tecnològics i de rendiment tan actuals com necessaris, el nou model segueix sent el Clase G de sempre. I és que quan el mires per primer cop, veus un Clase G.

Un cop t’hi fixes, és quan veus detalls nous, com ara els fars, que enguany són de tecnologia Led, o el nou paracocs, que acoblats elegantment als passos de roda i els estreps, dibuixen la línia lateral fins la part del darrere de la carrosseria. Aquests són dos dels detalls que subtilment revelen que hi ha hagut canvis. Més enllà, poca cosa més, al menys i com dèiem, al primer cop d’ull. Simplement, tot segueix recordant fidelment al model original.

Diferent és quan entrem a l’interior. És en aquesta part on els dissenyadors s’han volcat en aquesta nova entrega del Clase G, aportant un canvi evolutiu important, no en estètica, que també han volgut mantenir el més igual possible tot i actualitzar-la. Bàsicament ho han fet amb la implantació dels millors avenços tecnològics de la marca sorgits en els últims anys i que, aquí sí, ningú trobarà de més, tot el contrari.

Un cop seus i mires, és quan t’adones del pas de gegant que han donat. El nou quadre d’instruments, que ara és digital, és el primer que destaca. Pot disposar de dues pantalles de 12,3 polzades, -una d’elles és opcional- també inclou navegador, així com d’una sèrie d’elements tecnològics per millorar no solament el benestar dels ocupants, també la seva seguretat i prestacions generals en ruta.

També és més confortable pel fet que és lleugerament més gran. Amb 53 mm més de longitud i 121 mm d’amplada a nivell de carrosseria, l’espai interior ha augmentat considerablement: 38 mm més d’espai per les cames, 38 per les espatlles i 68 per als colzes en els seients davanters. Al darrere encara ha guanyat més espai, amb 150 mm més per les cames, 27 per les espatlles i 56 a nivell colzes. A més, les places posteriors ara poden abatre’s en una proporció 40/60 o fins i tot íntegrament.

Els seients davanters, que inclouen funcions de climatització i de massatge, compten també amb recolzacaps de confort. El seient del conductor té funció de memòria a més d’unes cambres d’aire que s’inflen o es desinflen per augmentar la subjecció lateral.

El nivell d’acabats i de confort de la nova generació del Clase G, fa que tot i seguir sent el més hàbil i el més audaç 4×4 de la marca, garanteixi uns nivells de confort i comoditat molt superiors en aquesta nova entrega. Ja no només per les evidents millores pel que fa a assitents, sistemes o materials emprats, també per noves aportacions mecàniques, com la nova suspensió o pel nou xassís, molt més rígid en torsió.

També disposa de cinc modes de conducció diferents sota el nom del «Dynamic Select»: «Confort», «Sport», «Individual», «Eco» i «G-Mode». Amb aquest darrer s’activarà la reductora i el bloqueig del diferencial, permetent modificar el perfil de conducció i la resposta del vehicle en tot moment i situació.

Però sent des de sempre la seva capacitat 4×4 dels seus punts més forts, aquesta nova generació del Classe G segueix destacant especialment en terrenys difícils. Per fer que això segueixi sent així, el Classe G 2018 ofereix una altura lliure al sòl 6 mm més alta (241 mm), 700 mm de vadeig (+100 mm), i un angle d’atac i de sortida de 31º i 30º respectivament.

A nivell de mecànica, fins ara al menys, només hi ha prevista la del G500. Es tracta d’un motor de gasolina V8 de quatre litres amb 422 CV i un par màxim de 610 Nm. Estarà associada a un canvi automàtic 9G-Tronic de nou relacions específic . Aquesta mecànica anuncia un consum d’uns onze litres als cent quilòmetres, amb unes emissions de 263 g/km.

Informeu-vos-en a Automòbils Pyrénées, concessionari Mercedes-Benz per Andorra. Tel. 880700