Mercedes-Benz Vision EQXX: replantejant l’electrificació de d’alt a baix

No cal ser un fletxa per comprendre que l’autonomia i l’eficiència són cabdals a l’hora de definir el futur de l’era elèctrica, de fet, està clar és que disposar d’una gran autonomia és encara una de les grans assignatures pendents de la indústria de l’automoció, si volem que l’electrificació quatlli de veritat.

Autonomia i velocitat de recàrrega

Un cop s’assoleixi un rang de distàncies de llarg abast i que els sistemes de recàrrega, a més d’haver-hi molts, siguin ultraràpids -ens referim a sistemes que necessiti només alguns minuts-  els cotxes propulsats per sistemes elèctrics estaran més a prop de la perfecció. Això sí, sempre que salvem altres obstacles, com la capacitat de subministrament energètic massiu i el tema del reciclatge de les bateries. Però si deixem de banda aquests aspectes i hipotèticament els donem per solventats, està clar que perquè un vehicle elèctric tingui éxit i sigui realment funcional, requerirà d’una autonomia de llarg abast i d’un temps de recàrrega mínim.

Si s’assolís això, està clar que la seva implantació seria molt més ràpida.

Autonomies de llarg abast

Com la gran majoria de fabricants, els de Mercedes-Benz estan decidits a treballar intensament en aquesta direcció. Amb autonomies com les que ofereixen models com l’EQS 450+, què amb un consum elèctric combinat d’entre 19,8 i 15,7 kWh als 100 (WLTP) i amb 0 emissions, assoleix uns 679 km amb una sola càrrega, el camí va agafant forma.

Motivats per la idea d’aconseguir un impacte neutral en el nostre planeta i un ús especialment responsable de l’energia verda, els enginyers de la marca de l’estrella  segueixen treballant intensament per aconseguir portar l’autonomia i l’eficiència a nou estadi, encara més rendible i prestacional.

Vision EQXX

En aquest context, el Vision EQXX és en gran part el resultat de tot això que acabem d’esmentar. L’EQXX és un model conceptual amb el què els enginyers de la factoria alemanya s’han proposat trencar les barreres tecnològiques en tots els àmbits. Per fer-ho, han dut l’eficiència energètica a un nou nivell, fins fa poc, impensable.  En aquest sentit, s’han replantejat tots els principis des del seu origen. Això inclou millores en tots els elements de les bases dels sistemes elèctrics de propulsió, així com l’ús de matèries sostenibles.

El concept car Vision EQXX reflexa tot aquest canvi, marcant una nova direcció envers una utomoció electrificada, viable i absolutament sostenible.

Sí, és un concepte de futur, això està clar, però tot és començar. A més, allò que ara per ara és simplement un esboç, només una idea, ja és un bon començament. Si aquest començament ve de la mà de Mercedes-Benz, només ens queda per dir que benvingudes siguin totes les seves propostes. I és quevenint d’ells, hi ha molts números que acabin, d’una forma o d’una altra, esdevenint reals.

———

Per accedir a d’altres articles de la secció ‘Concept Cars”, podeu fer-ho des de la secció que trobareu en el menú superior del blog, o fent clic en aquest enllaç directe.

Fotos: Mercedes-Benz Group