,

Mercedes-Benz EQS SUV: de la berlina, al SUV ‘king size’

Seguint el programa de creixement de la nova gamma EQ, us presentem l’EQS SUV, la versió ‘king size 4×4’ del Mercedes-Benz EQS amb carrosseria berlina. 

El nou EQS SUV dels de l’estrella redefineix aspectes com el luxe, el confort, el volum i les prestacions del segment dels grans SUV elèctrics, assolint nous i exigents estàndards.

El nou SUV dels de l’estrella hereta molts aspectes de l’EQS berlina: la plataforma, el sistema d’infoentreteniment, els sistemes de connectivitat, el de bateries i el tren motriu.

EQS SUV 450 4MATIC

Un SUV gran

Com veieu en les imatges, estem davant d’un cotxe molt gran. Fa 5,12 metres de llarg, 1,96 d’ample 1,72 d’alçada i presenta una distància entre eixos de 3,2 metres.

Gràcies en això, l’interior pot encabir sense cap problema una tercera filera de seients, arribant a les set places.

Com en el cas de la berlina -de fet més encara- la marca ha treballat intensament per aconseguir la millor aerodinàmica possible, quelcom que en un cotxe d’aquest segment i proporcions, no és tan evident.

La fluïdesa de les línies de la carrosseria, clarament arrodonida, juntament amb detalls com les manetes de les portes enrasades, han estat molt importants per aconseguir una aerodinàmica a l’alçada de les necessitats del cotxe, sobretot tractant-se d’un elèctric. I és que si l’aerodinàmica en qualsevol cotxe és molt important, en un elèctric d’aquesta grandària encara ho és més, sobretot si ha d’oferir una bona autonomia.

Hyperscreen MBUX

L’habitacle hereta tots els trets estètics i tecnològics de l’EQS berlina.

El més destacable és el sistema de pantalles, de lluny, el més espectacular que hem vist darrerament.

EQS SUV 580 4MATIC

Batejat amb el nom Hyperscreen MBUX, aquest sistema de pantalles (opcional) és quasi obligatori, tant pel servei que ofereix, com per l’atractiu visual i tecnològic que suposa.

Format a partir d’un conjunt de tres pantalles unificades en una per mitjà d’un vidre que hi ha de banda a banda del cotxe, la visual de tota la zona del taulell de control és simplement espectacular.

3 mecàniques

L’EQS SUV arribarà amb tres versions mecàniques: EQS 450+, EQS 450 4Matic i l’EQS 580 4Matic que veieu en aquestes imatges.

L’EQS 450+ és de tracció posterior, mentre que els altres dos inclouen la tracció 4Matic (integral).

Tant l’EQS 450+ com l’EQS 450 4Matic ofereixen una potència de 360 CV. Per la seva banda, l’EQS 580 4Matic puja fins els 544 CV.

La bateria -la mateixa que equipa l’EQS berlina- té una capacitat de 107,8 kWh. Amb aquesta bateria l’EQS 450+ assoleix el rang de més abast, uns 660 km.  Les versions 4Matic redueixen aquesta distància en uns 50 quilòmetres.

Fins a 200 kW

La potència de recàrrega màxima del cotxe és de 200 kW en corrent continu. En corrent altern el carregador accepta 11 kW. Opcionalment podeu adquirir un sistema de recàrrega de 22 kW.

Com en la majoria cotxes elèctrics, l’EQS SUV compta amb diversos modes de retenció per poder recuperar energia (en les baixades o en les frenades). Els diferents nivells de retenció s’administren des del volant.

El tren de rodatge del nou Mercedes EQS SUV té un eix de quatre braços al davant i una suspensió multibraç al darrere. La suspensió pneumàtica Airmatic està equipada amb un amortidor regulable progressiu ADS+. És així que és pot variar l’alçada del vehicle en uns segons, en funció del mode de conducció seleccionat dins del programa Offroad.

EQS SUV 450 4MATIC

Eix posterior direccional

De sèrie l’EQS incorpora un sistema direccional en l’eix del darrere, amb un angle d’orientació de les rodes de fins a 4,5 graus. Aquest sistema millora la maniobrabilitat a la ciutat i la muntanya, però també és molt eficient al traçar a velocitats considerables. Com a opció, disponible mitjançant una actualització, s’ofereix una versió d’aquesta direcció amb un angle d’orientació de les rodes de fins a 10 graus.

Pel que fa al maleter, i amb això acabarem, el maleter del Mercedes EQS SUV, se situa en 645 litres en les versions de cinc places i en 565 en el cas dels set places, sempre però, que duguem la tercera filera plegada.

Sense maleter al davant

Curiosament, tot i ser elèctric, al davant no hi ha espai de maleter. De fet,  accedir en aquesta zona està específicament prohibit, tret que ho facin els d’un taller oficial de Mercedes-Benz. Tant és així que a l’hora d’omplir el dipòsit del líquid de l’aixugaparabrises (situat al davant), hi ha un accés al lateral, just davant de la portà del conductor, per poder omplir-lo!

Automòbils Pyrénées

Informeu-vos-en a Automòbils Pyrénées, concessionari oficial Mercedes-Benz al Principat. Els trobareu a Prat de la Tresa s/n.+376 880700

———

Si voleu accedir a d’altres novetats elèctriques o híbrides, podeu fer-ho des de la secció “Green Cars” del menú principal del blog, o directament des d’aquest enllaç

EQS SUV 580 4MATIC

EQS SUV 580 4MATIC

EQS SUV 580 4MATIC

EQS SUV 580 4MATIC

EQS SUV 580 4MATIC

Fotos: Mercedes-Benz