,

MERCEDES-MAYBACH G 650 LANDAULET

Si el terme “Landaulet” us sonava estrany fins ara, deixarà de sonar-vos així a partir d’aquest article i del vehicle que en ell us mostrem. Parlem del nou Maybach G 650 Landaulet, un luxós 4×4 pur, considerat com un dels més luxosos del món i el top de la marca de l’estrella en tota la seva història.

Respecte del terme “Landaulet” dir-vos que aquesta nomenclatura fa referència al sistema de sostre descapotable limitat a les places del darrere. De manera que només els passatgers de la 2a filera tenen l’opció d’anar descapotats. L’accionament és elèctric i és pot fer anar directament des del darrere.

La carrosseria del MB Maybach G 650 Landaulet té una longitud de poc més de cinc metres (5.345 mil·límetres) i una altura de 2.235. La distància respecte del terra és de mig metre i la distància entre eixos està xifrada en poc menys de tres metres i mig.

Donada l’altura i per facilitar l’accés a la cabina, hi ha uns estreps desplegables que faciliten l’accés amb molta més comoditat.

Els ocupants gaudiran d’una gran dosi de luxe i exclusivitat en qualsevol dels seients, sigui al davant o al darrere, no només per la gran quantitat de sistemes inclosos en aquest aspecte, també pel seu disseny global, per la qualitat dels materials emprats així com per la gran gamma d’opcions de personalització disponibles.

Al marge del detall de poder ser descapotable exclusivament en la filera del darrere, aquesta segona filera de seients està formada per dos seients individuals similars als del davant. Estan dotats d’un gran nombre de regulacions elèctriques per poder garantir del màxim confort.

Els seients també estan equipats amb càmeres d’aire inflables per permetre reclinarse completament. També tenen l’opció per donar massatges per mitjà d’una funció específica anomenada «Energizing».

 

 

A l’interior, a més de disposar d’unes grans pantalles multimèdia situades als capçals dels seients del davant, hi ha molts elements destinats a facilitar al màxim l’experiència dels ocupants. Exemple d’això són els porta-begudes, que mantindran en tot moment els refrigeris freds o calents, segons calgui.

Altres detalls presents destacables són les taules plegables amb insercions en cuir, un interruptor d’il·luminació ambiental o les dues pantalles multimèdia de 10 polzades incrustades en els seients davanters que us comentàvem.

De fet, és tanta la intenció aplicada des de fàbrica, que fins i tot, si el que es vol és certa intimitat respecte dels ocupants del davant, el nou Maybach G 650 Landaulet ofereix la possibilitat d’accionar un separador de vidre per aïllar la segona filera de la primera al més pur estil de les limusines de luxe.

A càrrec de la mecànica trobem un únic motor de sis litres V12 biturbo que ofereix una potència de 630 CV amb un parell màxim de 1.000 Nm.

Segons dades facilitades pel fabricant, el G 650 Landaulet registrarà un consum mig de 17 litres als cent quilòmetres, amb unes emissions de 397 g/km de CO2.

Per enfatitzar la presència natural d’aquesta imponent mecànica, hi ha elements molt vistosos, sobretot des del davant, on trobem unes aletes sobredimensionades, la doble reixeta cromada de la graella del radiador o l’exclusiu rètol “Landaulet” present a les llandes de 22 polzades sobre les quals hi ha uns uns pneumàtics de 325/55  tant al davant com al darrere.

Hi haurà fins a quatre colors de carrosseria i tres de capota per escollir.

D’aquest imponent 4×4 només s’en faran 99 unitats, així que si n’esteu interessats, ja podeu volar al concessionari, doncs ja se sap que és el que passa amb aquests models tan especials.  Per molts diners que costin, hi ha autèntiques batalles per poder fer-se amb una unitat.

El Mercedes-Maybach G 650 Landaulet, será produit per Magna Steyr (Austria). L’estrena oficial està prevista per aquest mateix mes de març al Saló Internacional de l’Automòbil de Ginebra i arribarà als concessionaris a partir de la propera tardor.

Podeu ampliar aquesta informació adreçant-vos a Automòbils Pyrénées, concessionari oficial Mercedes-Benz per Andorra. Allà us en donaran la resta de detalls. Els trobareu tot baixant cap a Sant Julià de Lòria, a la seu central del grup. Prat de la Tresa s/n. Tel. 880700.

Fotos: mercedes-benz.com