MG MAZE: celebrant l’aniversari de l’Estudi de Disseny Avançat MG

Fa poc més d’un any, els d’MG va projectar un concept car molt particular, l’MG MAZE. El cotxe va nèixer en plena pandèmia i l’estímul que va propiciar-lo va ser  -a més del temps lliure que tothom teníem a causa del confinament-  la celebració el 3r. aniversari de l’Estudi de Disseny Avançat MG de Londres. El resultat va ser espectacular, tant com futurista.

Es tracta d’un original prototip que combina el món real i el digital, oferint una espectacular visió del futur del que serà la mobilitat. De fet, si els cotxes del futur acabessin sent així, està clar que la mobilitat urbana seria d’allò més agradable i entretinguda.

Com dèiem, el MAZE va nèixer fruit dels mesos de confinament que s’han viscut a tot el món, dies que en el cas dels dissenyadors de cotxes, hi ha hagut temps suficient per explorar noves formes de mobilitat, algunes, com ara aquesta que us ensenyem aquí, molt agosarades.

El cert és que milions de persones de tot el món, de fet el món sencer, ens hem vist molt limitats durant els últims quasi dos anys. Se’ns ha restringit les activitats i hem estat confinats, lligats de peus i mans molt de temps, sobretot al principi.

Aquesta situació ha propiciat que uns i altres trobéssim temps per fer de tot, fins i tot coses inversemblants, o com a mínim poc habituals. Es el que té tenir tan de temps lliure i no estar-ne  acostumats.

Inspirat en videojocs

En aquest context va nèixer l’MG MAZE. El cotxe s’inspira en l’experiència dels videojocs. Reimagina els jocs virtuals. És un concepte audaç i valent que combina el món real i el digital, on els conductors són, per mitjà de l’art digital, jugadors que participen en una peculiar cerca d’ous de Pasqua en les respectives ciutats.

L’MG MAZE transmet una experiència de joc real a través de la seva disposició de cabina oberta que ofereix una completa vista panoràmica de l’entorn. La coberta de policarbonat s’obre verticalment, la qual cosa permet als jugadors entrar per la part davantera fins accedir als impressionants seients.

Els ’gamers’ (queda millor nombrar-los amb el terme anglés), viatgen utilitzant els seus telèfons mòbils com a punt d’accés i control del cotxe. Una sofisticada interfície d’usuari superposa imatges i continguts digitals des de la perspectiva de l’ocupant. L’objectiu de tot plegat és utilitzar el cotxe per redescobrir nous continguts en un entorn familiar, fent-ho amb infinites possibilitats.

Es tracta d’una cerca visceral d’ous de Pasqua en la què els jugadors poden competir per aconseguir estatus i puntuacions a canvi de recompenses.

I és que al final, l’MG MAZE va ser un intent d’atreure, de positivitzar de sobremanera el futur de la mobilitat urbana, encara tan incert a hores d’ara.

El concepte, lúdic i àgil, pretén oferir una experiència de mobilitat realment atractiva per a totes les edats, cultures i interessos. La clau que envolta l’MG MAZE es condensa en un senzill concepte: surt, descobreix i juga!

Ho sé, a molts, jo inclòs que soc qui ha escrit l’article, se’ns escapa. Però tranquils, és un tema generacional. No hi ha més!

Antecedents del disseny

L’estudi de disseny de MG Avançat de MG a Londres es va fundar el 19 de setembre de 2018. Està situat en Marylebone, al centre de Londres. Principalment, duu a terme una exploració integral de disseny amb visió de futur des de dos aspectes: conceptes de disseny d’avantguarda i fluxos de treball innovadors. L’equip proporciona conceptes de disseny i productes més internacionals i competitius a nivell mundial.

Fotos: MG Media