,

MONTELLÀ I DE LA CASA: 1è I 3è AL PODI ABSOLUT DE PRADES

Edgar Montellà (Speed Car) va aconseguir el seu primer triomf absolut de la temporada

Edgar Montellà (Speed Car) va aconseguir el seu primer triomf absolut de la temporada i passarà a formar part del palmarès d’una de les proves mítiques de l’automobilisme català, la recuperada Pujada a Prades.

Entre els sis millors de la classificació absoluta també van aconseguir una plaça Gerard de la Casa, que va tornar a quedar-se amb la mel als llavis en la categoria de Turismes.

Ingrid Rosell, que s’incorpora de nou després de més d’un any sense competir, va demostrar que està en forma i que ha tornat per quedar-se i donar molta guerra.

Claude darné ha disputat les cinc pujades programades amb el fórmula Martini Mk 1800

També van competir en la prova de l’Escuderia Baix Camp, l’incombustible Claude Darné que als seus gairebé 75 anys ha disputat les cinc pujades programades al volant d’una de les seves mecàniques històriques, el fórmula Martini Mk 1800.

El cinquè pilot de l’Automòbil Club d’Andorra que estava en el parc d’assistència de Vimbodí, va ser el campió Ramón Plaus, que aquesta vegada va abandonar la prova abans del que ell hagués volgut a causa d’un toc amb una tanca de protecció.

Com va passar a mitja Catalunya, l’amenaça de pluja va estar present durant tot el matí, apareixent especialment durant la tercera pujada d’entrenaments.

A partir d’això l’asfalt es va anar assecant però l’escenari va quedar delicat amb un munt de zones humides imprevisibles.

Quant al recorregut de la pujada, aquest va quedar finalment en 4km, entre Vinmbodí i Prades. Un traçat amb una pendent mitjana del 4,25% i un desnivell de 190 metres.

Categoria CM-PR

Montellà l’encerta

Després d’unes setmanes complicades en les quals va veure perillar el seu futur immediat en el món de la competició, Edgar Montellà va superar un principi de meeting en el qual donava la sensació que no trobava el seu millor ritme.

“En la primera pujada no vaig arribar a la línia d’arribada a causa d’un problema en la direcció del meu Speed Car. En les dues següents, els turismes amb millors temps em van superar de la mateixa manera que ho fèia en Ramonet, que també estava per davant”.

En la continuació la situació es va complicar una mica més per al pilot que compta amb el suport del Programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club:

“En la primera carrera tant Gerard com Salvans em van superar amb claredat. Si volia guanyar no quedava una altra que anar a per totes en l’última carrera; l’asfalt estava una mica millor. Ho vaig provar i aquesta vegada va sortir bé. Vaig aconseguir rebaixar el meu crono en gairebé 2´´  i d’aquesta manera superava als dos turismes. Sense cap dubte va ser un triomf que arriba en el moment ideal per poder seguir lluitant pels objectius que ens vam marcar a l’inici de temporada”.

Ramón Plaus va abandonar Prades a causa d’un toc Plaus sense sort

Ramón Plaus no va tenir sort en la seva tornada a Prades. La ratxa d’excel·lents resultats no va seguir en aquest escenario, encara que també és cert que abans d’abandonar la prova va tenir temps de demostrar que està entre els més ràpids.

Va completar amb normalitat les dues pujades d’entrenaments marcant el millor crono en ambdues. En la tercera però, a causa de la pluja, va acabar cedint el protagonisme als turismes. I és que a partir d’aquest instant la situació va canviar de manera radical, així ho explicava:

“vaig posar rodes noves i crec que estava fent una bona pujada Sense esperar-m’ho vaig pedre el control del cotxe i vaig anar-me contra la tanca lateral. La part davantera esquerra va quedar molt tocada i va ser impossible poder continuar”.

En Turismes De la Casa fa segon

Gerard de la Casava aconseguir una vegada més la segona posició entre els Turismes del campionat català, però no estava satisfet amb el resultat

“Una vegada més s’ha escapat el triomf per dècimes, aquesta vegada han estat menys de 3! Això et dóna una inseguretat quant a la manera d’afrontar les proves. Estem treballant per millorar les prestacions del Subaru i estic convençut que ho aconseguirem, però de moment…   Espero poder disposar de cara al Fito -d’aquí  a 15 dies-  d’alguna solució per poder lluitar frec a frec amb els rivals del campionat d’Espanya”.  

La propera cita del Campionat de Catalunya de Muntanya es disputarà a Guardiola de Berguedà el dia 20 de Maig.

Gerard de la Casa va aconseguir una vegada més la segona posició entre els Turismes del campionat català

Info/Fotos: Fotoesport