,

MONTELLÀ I DE LA CASA COMPLEIXEN OBJECTIUS A LA SANTA

La 34a Pujada a la Santa, penúltima prova del calendari del Campionat d’Espanya de Muntanya (CEM) 2019, va tenir en la graella de sortida a dos dels pilots de l’ACA Esport.  Edgar Montellà, lluitava pel podi de la categoria II i Gerard de la Casa ho feia per conservar viu l’objectiu de mantenir les opcions de revalidar el títol espanyol de Turismes.

Objectius bàsics complerts

Ambdues fites no van ser fàcils, però tant Montellà com De la Casa van aconseguir complir-les.
Montellà va completar la seva actuació a Totana (Múrcia) amb una meritòria 4a posició, a només 4 dècimes del podi de la prova, però superant al seu rival directe (Arkaitz Ordoki) en la lluita pel podi absolut.

Per la seva part, Gerard de la Casa i el seu gran rival aquesta temporada Lopez Fombona, van mantenir l’esperat espectacular duel. Va ser un nou frec a frec intens que es va acabar resolent per tot just 850 mil·lèsimes a favor del pilot asturià.

Al final tots dos es jugaran el títol de Turismes a Ibi (Alacant) en l’última cita del calendari.

L’Automòbil Club de Totana (Múrcia) – l’organitzador de la pujada- , va mantenir l’escenari habitual. Destacar que la prova puntuava per  segona vegada consecutiva em el CEM.

Categoria II (CM-PR).

Edgar Montellà, va arribar a Totana amb l’objectiu de rescabalar-se dels problemes que havia tingut en l’última cita (Farell) del català de l’especialitat. Finalment ho va aconseguir, encara que el podi de la prova se li va escapar per molt poc:

“Passar pàgina del que vaig viure al Farell i seguir amb la progressió que hem mantingut aquesta temporada era l’objectiu a Totana. Des de l’inici vam estar molt propers de Flores i Ordoki, dues referències per a mi aquesta temporada”

”Al final, amb Estrada i Asenjo un pas per davant, per 4 dècimes se’ns va colar Cerezo en el podi, malgrat fer el meu millor crono ( 1’45”770) en l’última pujada de carrera”

Una vegada acabada la pujada, Edgar comentava que “la prova murciana ha començat a definir posicions en la classificació del campionat. Mancant confirmació oficial, crec que la tercera posició del podi la tenim assegurada. No obstant això, anirem a Ibi (Alacant) amb a l’intenció de continuar millorant en una prova nova per a la majoria. Intentarem aprofitar les opcions de millorar en el CEM. No són moltes però mai se sap”

Categoría III (Turismes)

El nou duel entre el pilot de Gedith Center i Lopez-Fombona va estar molt més ajustat que en proves anteriors. Al final però, aquest cop va acabar per decantar-se a favor del pilot asturià per només 850 mil·lèsimes.

En finalitzar la prova, Gerard ens comentava que ”Aquesta pujada tenia dues zones en les quals les mecàniques poden ser determinants. En la part inicial la potència del “Lambo” ens va superar clarament. En la pujada fins al santuari, molt més tècnica, nosaltres vam recuperar bona part del temps perdut a l’inici. Queda clar que no ha estat suficient i ens ha guanyat per menys de 1”.

El cert és que el pilot de Baporo Motorsport va estar a tocar de poder batre al seu rival en la segona pujada. No hi ha dubte que el Subaru és cada vegada més competitiu. Així ens ho comentava:  “En la segona pujada ens vàrem quedar a 5 mil·lèsimes de Fombona. A més, ell va marcar el millor crono de tot el cap de setmana. Per tant, estem progressant de manera clara. Cada vegada estem més aprop dels cronos del nostre rival”

Amb els resultats de la Santa, serà a Ibi on es viurà l’últim capítol de la intensa lluita que han viscut tots dos pilots.

La prova a Ibi es disputarà els dies 18, 19 i 20 d’Octubre en aquesta localitat alacantina. Allà es posarà el punt final al Campionat d’Espanya de Muntanya.

Info original: Fotoesport