,

MY AMI CARGO: LA MICRO-MOBILITAT DE CITROËN ARA PER PAQUETERIA

Citroën continua innovant amb el llançament de My Ami Cargo, la versió per a ús professional del Citroën AMI, la solució de la marca francesa en quant a mobilitat personal urbana, la qual ara s’adapta a l’ús professional amb aquesta nova versió de càrrega. El My AMI Cargo combina els beneficis d’aquest singular vehicle amb una distribució en la qual el volum útil total de càrrega és de més de 400 litres, amb una càrrega útil de 140 kg. Això és així gràcies a l’adaptació de l’espai que habitualment ocupa el seient del passatger.

RESPONENT A LES NECESSITATS

Aquesta nova oferta electrificada és una resposta pràctica i moderna als nous reptes de la mobilitat al que han d’enfrontar-se, entre altres, les empreses de serveis de proximitat, els repartidors, petits comerciants, artesans, professionals liberals i fins i tot les empreses de serveis, grans entitats o les pròpies administracions.

My Ami Cargo combina una bona capacitat de càrrega, amb la funcionalitat d’una oficina mòbil i amb tots els beneficis que implica com a vehicle elèctric, és a dir, zero emissions, llibertat de circulació en zones regulades, facilitat de recàrrega de la bateria (3 hores en una presa estandard) i uns costos de manteniment gairebé inexistents.

Per uns 400 € més que la versió de dos passatgers, el My Ami Cargo ofereix més protecció contra els cops i contra la pluja, així com més capacitat de càrrega que un vehicle de dues o tres rodes. A més, és manifestament més àgil que utilitaris de segments superiors, gràcies a la seva estructura ultracompacte i a la seva maniobrabilitat.

Com el model original de passatgers del què deriva, la versió comercial «My Ami Cargo» no solament és una excel·lent solució de mobilitat elèctrica, econòmica, innovadora, àgil i futurista, també respon a les necessitats dels professionals del repartiment directe o indirecte de petits paquets, tant en l’àmbit urbà com en els desplaçaments dins de grans indústries.

ADAPTAT ALS NOUS USOS PROFESSIONALS

Els problemes derivats de la circulació urbana, la necessitat de disposar d’una solució de zero emissions i el fort creixement del repartiment de paqueteria, són algunes de les tendències que van portar a Citroën a desenvolupar aquesta variant per a ús comercial del model Ami. El My Ami Cargo és simplement ideal, per ser elèctric, manejable, pràctic i molt econòmic.  

Eliminant el seient del copilot s’ha obtingut un espai de càrrega modular que permet transportar infinitat d’estris amb tota comoditat i seguretat.

My Ami Cargo és perfecte per a les tasques de repartiment urbà de proximitat, cada vegada mes demandades donat el creixement de l’e-commerce i de -per posar un exemple- la restauració a domicili.

MÉS VOLUM EN UNA GRANDÀRIA COMPACTA

Si l’Ami en la seva versió estàndard de passatgers sorprèn pel seu espai i habitabilitat interior, el My Ami Cargo tampoc es queda curt. Això és així atès que el lloc del conductor no es veu gens limitat per la zona de càrrega habilitada al seu costat. I és que l’espai on normalment aniria el seient del passatger s’ha habilitat un espai de magatzematge de 260 litres. Aquest espai pot allotjar una càrrega útil de 140 kg.

Aquest espai de càrrega està format per una caixa modular composta per set compartiments de polipropilè.

SEGUR, I FUNCIONAL

Entre el conductor i la zona de càrrega hi ha una mampara de separació vertical que els separa. Aquesta mampara protegeix el conductor de possibles moviments de la càrrega, garantint alhora el màxim d’espai.

La safata superior modular de l’espai de càrrega que serveix de tapa pot suportar un pes de 40 kg. La seva part superior es pot utilitzar com una autèntica oficina mòbil. En aquest sentit han creat un espai en format A4 per poder deixar documents, albarans, llistats de comandes o una tauleta digital. En la part posterior té un relleu per mantenir els documents col·locats en aquest suport.

TOTALMENT MODULABLE

Modulable, pot desplaçar-se cap a la zona del conductor per a accedir més fàcilment a la part d’emmagatzematge des de l’exterior o elevar-se cap a la porta de l’acompanyant amb la finalitat d’accedir amb major facilitat al contingut de la caixa des del seient del conductor. En ser desmuntable permet, a més, transportar objectes l’altura dels quals sobrepassi la de la zona de càrrega.

La base plana és ajustable en dos nivells. Gràcies a això es pot elevar i bloquejar verticalment sense afectar la zona de càrrega. També es pot situar horitzontalment donant continuïtat al pis posterior del vehicle. Aquesta última posició permet transportar objectes més llargs gràcies a una longitud útil de més de 1,20 m. S’han previst una sèrie de ganxos per a poder utilitzar tensors o corretges per a immobilitzar els objectes més fràgils.

Un espai tancat independent en la part posterior permet allotjar objectes que necessitin estar en un espai segur, com per exemple un telèfon intel·ligent. Per mitjà d’un botó es desbloqueja l’obertura per la part superior.

MANTÉ TOTS ELS PUNTS FORTS DE AMI

  1. ELÈCTRIC: Primera característica de My Ami Cargo: al ser elèctric no emet emissions de CO₂. Gràcies en això té accés lliure a les zones regulades dels centres urbans. La bateria d’ions de liti de 5,5 kWh es recarrega en una presa domèstica de 220V en només 3 hores.
  2. AUTONOMIA: L’autonomia assoleix fins a 75 km, és a dir, està perfectament adaptada a la majoria de trajectes que es fan en un dia. El motor de 6 kW permet aconseguir una velocitat màxima de 45 km/h.
  3. ÀGIL: My Ami Cargo és compacte i àgil gràcies a les seves dimensions. Mesura tan sols 2,41 m de llarg, 1,39 m d’ample i 1,52 m d’alt. A més té un diàmetre de gir de només 7,20 m. Tot això simplifica la circulació, les maniobres i l’aparcament.
  4. PROTECCIÓ: My Ami Cargo ofereix una protecció superior a la dels vehicles de dues i tres rodes. Això és així gràcies a la seva estructura tubular d’acer.
  5. HIVERN-ESTIU: El My Ami Cargo permet circular sense haver d’estar pendent de la meteorologia gràcies al seu habitacle tancat i amb calefacció.
  6. ÁMPLI CAMP DE VISIÓ: My Ami Cargo té una altura lliure al sòl i una posició de conducció homologable a la de la resta de vehicles. Per tant, té una molt bona visibilitat. Les superfícies envidrades (parabrises, vidres laterals, vidre posterior i sostre panoràmic de sèrie) ofereixen una visibilitat de 360º. També proporcionen un interior extremadament lluminós, agradable i relaxat.
  7. PERSONALITZABLE: derivat de la versió estandart de passatgers, My Ami Cargo permet al client personalitzar-lo segons els seus gustos. Existeix una àmplia gamma d’accessoris disponibles: xarxa per a la porta, catifetes, espais d’emmagatzematge, suport per a telèfon…  Tot perquè My Ami Cargo sigui encara més funcional.

Aquests accessoris estan disponibles des de l’aplicació My Citroën. A més, els accessoris també es poden demanar directament a FNAC Andorra, donat que  forma part de la xarxa Ami Citroën.

PERSONALITZACIÓ

Tot i que ara per ara encara no està disponible, pròximament es podrà personalitzar el My Ami Cargo amb la imatge de la vostra empresa. Si el que teniu intenció d’adquirir és una flota de menys de 10 vehicles, per mitjà de la pàgina de citroën.es podreu posar-vos en contacte amb una empresa col·laboradora per incloure el logotip de la vostra empresa empresa en tots els vehicles. Per a les flotes de més de 10 vehicles els tallers Citroën podran intervenir en els vehicles abans del lliurament i pintar la carrosseria del color triat, afegir un logotip adhesiu o fer-hi un  covering.

La col·lecció de productes ‘Lifestyle Ami’ us permetrà donar un toc d’originalitat a l’interior del vostre My Ami Cargo.

Com en el cas del Ami convencional, aquesta versió de càrrega també s’adquireix directament des de la pàgina de Citroen. Així doncs, si esteu interessats en qualsevol de les dues versions, entreu en la seva pàgina i podreu fer el tràmit vosaltres mateixos. Citroën us lliurarà el cotxe en el punt que hagin establert en el cas d’Andorra.

 

——-

Per a més entrades de la secció ‘Green Cars’, feu clic en aquest enllaç.

Fotos: Citroen