PAGANI HUAYRA ROADSTER: MÉS DE 2 MILIONS PER GAUDIR A L’AIRE

(Febrer 2018).  Fa tots just uns mesos que la versió descapotable del conegut Pagani Huayra ha arribat definitivament al mercat de l’Olimp dels súper cotxes. Limitat a uns pocs, ja no només pel preu, que supera els 2.300.000 euros, també pel fet que només hi haurà una producció de 100 unitats, dir-vos que totes tenen ja amo.

Tot i ser un descapotable, el Huayra Roadster és un 52% més rígid que el mateix model en la versió coupé, un fet insòlit donades les diferències estructurals òbvies entre ambdós tipus de carroseries.

Aixó és gràcies a l’utilització de nous materials, com la fibra de carboni reforçada amb titani i el Carbo-Triax HP52, un dels materials derivats del carboni més nous que prové de la industria més tecnològica de les industries, l’aeronàutica i l’espacial.

 

El fet d’emprar aquests materials, juntament amb la forma en que aquests s’han disposat, no solament a sol·lucionat els problemes torsionals que qualsevol descapotable té per naturalesa, també han permés que el Huayra Roadster pesi només un total de 1.280 quilograms.

Si al fet de tenir un pes tan contingut, afegim la descomunal potència del seu motor M158 d’origen Mercedes-AMG, s’aconsegueix una relació de pes/potència tan extraordinària com la d’aquesta meravella dels de Pagani.

Aquest motor V12 amb doble turbo i 6 litres desenvolupa 764 CV a 6.200 rpm i més de 1.000 Nm de parell motor des de només 2.400 rpm.

Aquest motor i tota la seva potència la dossifica una caixa de canvis automàtica de set velocitats.

El Huayra Roadster compta amb un diferencial electrònic desenvolupat conjuntament amb Bosch que permet fins a cinc opcions preprogramades de conducció: «Rain», «Confort», «Sport», «Road» i «Race», gràcies a les quals podrem gaudir-ne en tot tipus de situació i abastant un ampli perfil de conductors. Menys o més, com qualsevol “cotxe”

El contacte amb la carretera els proporcionen uns Pirelli de 20 polzades al davant i de 21 al darrere. Uns pneumàtics creats exclusivament per aquest model i les seves esgarrifants prestacions.

Finalment dir-vos que Pagani oferix dos alternatives pel que fa a la capota: en primer lloc hi ha un sostre de lona reforçat amb fibra de carboni. En segon lloc hi ha també un de rígid, també de fibra de carboni que està equipat amb un vidre central transparent al més pur estil d’un targa.

Lògicament és més pràctica la segona opció; però té l’inconvenient que no es pot dur al cotxe si el descapotes, de manera que, al no haver-hi forma de capotar-lo, serà definitivament millor optar per la capota de lona reforçada. Al menys que, no et vingui d’aquí arriscar-te a que plogui o a que qualsevol “descafeinat frustat” li doni per fer-te una mala passada si el deixes aparcat amb tot a la vista. Cosa molt probable amb els temps que còrren.

Fotos: Pagani Automobili SPA