,

Solans, Di-Fante, Roger i Emery, campions de les Crèdit Andorrà GSeries 2022

Les Crèdit Andorrà GSeries van concloure aquest passat dissabte (dia 5) després de la disputa de la G4, el darrer round d’aquest nova edició 2022 de les carreres de gel. Un cop fet el còmput final van alçar-se amb el triomf absolut, Nil Solans en GIAND, Romain Di-Fante en 2RM – Clio ICE Trophy, José Roger en SBS i Maxime Emery en ICE Gladiators.

Pel que fa a la G4, van pujar al graó més alt del podi Raul Ferré (GIAND), Pierre Paul Baltolu (2RM), Joel Font (SBS) i per partida doble Cristian España (ICE Gladiators).

Com sempre, tot impecable

Com en les 3 edicions anteriors, la prova va disputar-se amb una pista impecable i amb molt bon clima, tot i que cap al tard va aparèixer la boira i fins i tot van caure alguns flocs de neu.

Per aquest motiu, l’ambient de la G4 va ser sensiblement més fred i humit que en les jornades anteriors.

L’any vinent, vehicles elèctrics!

Més enllà de les curses, en aquesta quarta jornada va tenir lloc la presentació del vehicle elèctric de competició que segons va anunciar Àlex Bercianos, màxim responsable de Circuit Andorra, s’integrarà l’any vinent a les curses en una nova modalitat reservada a vehicles de propulsió elèctrica.

“Ja fa temps que estem treballant en la pròxima edició de les Crèdit Andorrà GSeries. En aquests moments estem valorant la possibilitat d’incloure els vehicles elèctrics, en concret els RX2e. Incloure vehicles elèctrics seria un pas important”.

L’ RX2e elèctric presentat de cara a l’any vinent

Rècord d’inscripcions

En referència a la recent acabada edició 2022, la valoració general de Bercianos és molt positiva. En aquest sentit, el director del circuit comentava que “aquest any s’ha fet un pas endavant en tots els aspectes. Hem mantingut un nivell molt alt pel que fa a les inscripcions. Des de la G1 s’han complert les previsions i en cada meeting la presència de pilots ha anat a més. Si fa quatre anys teníem entre 20 i 25 inscrits per meeting, enguany sempre hem superat els 55”

“Tambe vull destacar el treball de l’equip de pista, que novament ha fet una feina excel·lent. És cert que enguany ens ha ajudat la meteorologia, però l’esforç en el treball diari de manteniment i preparació ha estat la base perquè poguéssim oferir als pilots una pista en excel·lents condicions”

Resum G4

Ferré i Solans es reparteixen les finals

En aquesta darrera cursa la gran incògnita era si Solans podria mantenir la còmoda diferència amb la què va iniciar la decisiva G4. Des dels entrenaments lliures es va poder comprovar que el català, que aquest any corria defensant els colors de FlashLed, no estava disposat a deixar-se sorprendre per ningú. Tant va ser així que el de FlahLed va ser l’únic que va marcar un crono per sota dels 48”.

Solans sortint d’un revolt

Durant les mànegues següents tot va continuar igual.

Al final, Solans va poder celebrar el títol després d’endur-se la Final B. I és que tot i que la Final A va guanyar-la Raul Ferré, Solans va tenir suficient marge per a proclamar-se campió del certamen 2022.

Classificació GIAND

Di-Fante i Baltolu, per la mínima

A priori la categoria de dues rodes motrius  era la que més incertesa presentava. Romain Di-Fante va guanyar en la G1 i en la G3. No obstant això, la regularitat de Pierre Paul Baltolu va mantenir el campionat molt obert fins el final. De fet, en aquest G4 Baltolu va ser el millor. El pilot va aconseguit un clar triomf en una de les finals, fet que posava contra les cordes a Di-Fante.

El líder, que havia estat el millor en la mànega classificatòria, no podia fallar en l’altra final si volia mantenir la seva condició de campió.

Romain Di-Fante amb el seu Renault

Di-Fante va sortir a pel triomf amb els càlculs fets, doncs sabia que fent segon la victòria seria matemàticament seva. Dit i fet! Al final va aconseguir endur-se el títol del campionat per 3 punts de diferència després de fer una cursa mantenint-se en segon lloc i sense prendre riscos innecessaris.

Destacar que el jove pilot Frank Porté -el seu germà Ian no va poder estar per malaltia- va aconseguir guanyar una de les finals.  Està clar que de participar l’any vinent, els germans Porté donaran molta guerra!

Satisfacció dels d’Alpine Racing

Acabada aaquest edició 2022, Josep M. Ferrer, responsable d’Alpine Racing i impulsor d’aquesta primera Clio ICE Trophy, comentava satisfet que ”quan comences un nou projecte sempre és complicat. Hi ha dubtes i has de resoldre tots els problemes que van apareixent. Crec que ho hem aconseguit. Tothom ha valorat molt bé el campionat i tots els participants que han vingut desitgen tornar l’any vinent. La veritat és que tots marxem molt contents”.

Frank Porté al volant del seu Mini

Classificació 2RM.

Font i guanya la G4 en SBS

Després de guanyar els tres primers meetings de la temporada, era difícil que a José Roger se li escapés el títol en aquesta categoria. Amb tot, Joel Font ho va intentar fins el final. De fet, Font va fer-se amb el seu primer triomf en la que ha estat la seva primera temporada pilotant un SBS.

Destacar que a l’igual que en la G3, Font i Gil van tornar ha protagonitzar una bonica lluita pel subcampionat. Font va aconseguir el millor crono en la suma de les 6 voltes de la classificatòria, mentre que Gil va fer la volta ràpida.

Al final, no va haver-hi sorpreses. José Roger va guanyar amb claredat la Final B (campió) i Joel Font la Final A (subcampió). Gil va completar el podi en la tercera posició del podi final.

Frec a frec entre Roger i Gil

Classificació SBS.

Doblet de Cristian España en la G4

En aquesta G4 el dakarià Cristian España, guanyador de les Ice Gladiators 2021 va fer doblet. L’andorrà va endur-se les dues finals de la G4.

Tot i això, Maxime Emery va proclamar-se campió del campionat. El francés, que també va disputar la G4 amb un SBS, sabia que tenia prou amb controlar els germans España per asegurar-se la victòria final i això és el que va fer.

Classificació  ICE Gladiators.

Emery flanquejat pels germans España

———

I això es tot, al menys fins l’any vinent, quan arribarà una nova edició de les Crèdit Andorrà GSeries.

Per accedir als resums de les curses precedents, o a altres notícies esportives de món del motor a Andorra, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Info original: Fotoesport