Nissan més a prop de la conducció autònoma amb el ProPILOT

Nissan segueix treballant intensament en l’evolució d’una de les seves tecnologies més punteres, el ProPILOT. És així que la marca està acabant de perfeccionar un sistema amb el què evitarà els impactes frontals. Això serà així gràcies a l’acció d’un seguit de ràdars, càmeres i potents sensors, que també seràn essencials de cara a la conducció autònoma.

Fase de proves

La marca es troba en plena fase de proves del nou assistent de conducció que integrarà al sistema «ProPILOT». Es tracta d’una nova generació completament redissenyada, de fet, és la més avançada que han integrat fins ara.

La seva principal funció rau en evitar els impactes i col·lisions frontals.

Càmeres, sensors i ràdars

Aquest nou assistent es basa en la combinació dels potents sensors de radar, inclosos els LiDAR, i d’un grapat de càmeres. L’objectiu és que entre tots proporcionin una informació completa i detallada a un potent programari que analitzarà en temps real i en tan sols unes mil·lèsimes de segons, l’acció necessària a fer.

La xarxa vigilarà permanentment tot l’entorn del vehicle, de tal forma que el sistema podrà ordenar una maniobra de forma automàtica per evitar col·lisions i sense la intervenció del conductor.

Ground Truth Perception

Batejat com a «Ground Truth Perception», els enginyers de Nissan han dissenyat una sèrie d’algoritmes amb els quals el sistema és capaç d’identificar les diferents situacions canviants del trànsit.  També detecta els embussos i els obstacles a una certa distància, de tal forma que actua com un sistema de previsió que s’avança als esdeveniments.

Applied Intuition

Perquè tota aquestes accions automàtiques es puguin donar amb seguretat, el sistema necessita disposar de tota la informació dels voltants dela forma més  detallada possible. És per això que Nissan s’ha associat amb Applied Intuition, empresa  especialitzada en el desenvolupament de tecnologies de validació i de creació d’entorns digitals d’alta precisió.

Per abans de 2030

Gràcies a l’ús d’un potent programari que la marca vol tenir operatiu cap a mitjans d’aquesta mateixa dècada, és a dir, en un máxim de 7 anys, el de Nissan podràn oferir un dels sistemes d’autoguiatge més eficients de la indústria.

———

Si voleu accedir a d’altres reportatges, podeu fer-ho des de l’apartat del desplegable que trobareu al menú superior del blog, o directament des d’aquest enllaç.